Ridning/longering med Venus, Flosi och Silverdögg

Idag på ridningen hade vi longering/voltige. Vi var två och två på varje häst och så var det tre hästar som man böt mellan så man fick både rida och longera varje häst.

Jag och Jonna fick dela häst och det var en rikigt rolig lektion. Eftersom vi var ojämna (bara 5 st idag!) fick ridläraren vara med en av de andra och hon sa bara till när det var dags för oss att byta ryttare. Vi fick alltså göra lite vad vi själva ville. Blev mest så att den som longerade kom på balansövningar till den på hästryggen bl.a. sitta baklänges och trava utan att hålla i sig.

Som sagt rolig lektion. Har inte pratat så mycket med Jonna tidigare eftersom hon är så liten men hon är faktiskt riktigt snäll och rolig.

Förresten, på lektionen så höll det på att bli en rejäl krock mellan mig på Silverdögg och Linnea på Flosi. De som longerade var de som skulle driva och styra och allt sånt medans vi på hästryggarna mest bara skulle sitta där. Vi skulle iallafall galoppera och båda behövde rejält med fart för att få någon bra galopp. Och så är vi på varsin volt i olika varv. Volterna blir bara större och större och tillslut måste båda hästarna tvärnita för att inte krocka med varandra. Jag och Linnea lyckades dock hålla oss kvar båda två.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0