Norska bdb

Hahaha, nu har jag blivit medlem på Norska bilddagboken ! XD
Och ajg är för övrigt den senast inloggade och det verkar som om det är fler svenskar som är medlemmar där är norskar. Haha, får väl logga in om nån dag coh se om jag fått ¨nån kommentar. Gissar på att min bild kommer ligga länge på senaste bilder. Nån timme skulle jag nog gissa på.

Precis som på svenska bdb heter jag Nbmjo.

Step med Sara

Hej!

Idag åkte jag och Sara till Nautilus för att köra step. Allts, inte step som i att stäppa utan det var aerobics med stepbräda. Set var sjukt svårt, jobbigt och tråkigt. Jag och Sara gick därifrån ca 10 min innan det slutade för vi båda tyckte att det var tråkigt och var helt borta i koregrafin. Så vi gick.
Jag ska aldrig på step igen. Det lovar jag. Och dessutom var alla där i typ mammas ålder vilket kanske visade att det inte var nåt för oss...

Ca 55 min träning blev det idag iaf coh det räcker. Har fortfarande träningsvärk från dansen och ridningen så.

När vi hade gått ut från Nautilus gjorde jag och sara en videoblogg. Jag kanske lägger upp den här men jag ser hemsk ut; osminkad, uppsatt hår (jag passar inte i uppsatt hår) och solen i ögonen. Vi får se, den kankse kommer upp här eller så hamnar den bara på Saras blogg .

Fredag!

Fredag idag. Skönt!

Skolan idag:
Läsning
Spanska
Teknik
Lunch
Matteprov
Idrott

På spanskan hade vi en vikarie. Han var lite läskig. Först hade vi läxförhör och men brukar ju inte prata så mkt när man har vikarie iaf inte i början av lektionen och direkt efter läxförhöret sa han: Jag älskar den här klassen. Ni är så tysta och duktiga. Eh? Ja...

På tekniken hade vi en gonomgång på tavlan och jag räckte upp handen på alla frågor och fick svara hela tiden! :O Och såklart svarade jag fel på hälften men vad fan, lärare brukar tycka att det är bättre om man chansar än om man bara sitter tyst. Sen var det en massa tråkiga papper vi gjorde då man skulle rita och svara på frågor. Tråk. Och vi fick inte ens göra klart våra praktiska prov vi började med förra gången :o .

Matteprove kändes rätt bra och det = dåligt. Om det känns bra brukar provresultatet vara dåligt. Därför säger jag att det gick dåligt. En uppgift var konstig och svaret blev väldigt ojämt så därhade jag säkert fel fast jag räknade ut det 2 ggr. Aja, vi får väl se på måndag hur det gick.

På idrotten var det Max och Daniel som höll i lektionen och vi spelade fotboll. Jag hatar fotboll! Sen så är det så att ca 20 st i klassen spelar / har spelat fotboll väldigt länge och då är det inte kul när jag kommer där och är sämst på allt.

Dagen slutade med en bussresa hem med en konstig chaufför. Det första hon sa var: den här bussen går inte till stan. Nej jag vet, det är just därför jag tänkte ta den bussen. Sen så sa hon även trevlig resa. Sen när jag skulle av var det en som tröck på knappen ch det stod "stannar" och sen precis innan  hållplatsen tröck chauffören bort det och sen blev hon sur på oss som stod vid dörren coh sa att vi måste trycka på knappen om vi vill av. Vi hade ju gjort det :s .

Sen på vägen hem gick jag in på ICA och köpte choklad. Mörk choklad för då är det lätt att sluta äta när man vill. Nu börjar mitt nyttigare liv med träning och mindre godsaker.
Förresten så tränade jag inget idag. Tänkte kanske åka och köra spinning men när jag kom hem från skolan såg jag att träningen skulle börja 25 min senare så det blev inget. Ska nog åka in och träna imorgon ändå. Gissar på att jag kör step då. Sen på söndag boxning och på måndag blir det pilates med Sara. Här ska det tränas mkt!

barbackaridning på Rún

Idag red vi barbacka. Jag skulle rida Rún. Varför får jag alltid de jobbiga hästarna? :o Hon är pigg men det gick rätt bra ändå. Fast jag höll på att flyga av ett par gånger i traven för Rún måste trava så fort om det ska bli nån bra trav :o
Lektionen gick rätt bra ändå och det var kul! Längtar till nästa ridning :) <3

Surprise

Det här är första gången jag sitter vid datorn idag.
Idag har jag faktiskt varit och tränat!
Det trodde ni inte va?
Att självaste lata Malin Malmberg har tränat.
Haha, riktigt svettig blev man men det var kul!
Nu ska jag träna så mycket som möjligt i en vecka.
Nån som vill träna med mig på typ fredag eller lördag?

Jag är en vampyr

Tidigare idag tig jag ut ackorden till jag är en vampyr.
Nyss spelade jag den på keyboarden.
Jag gillar "min" keyboard.


ja, det är meningen att bilden ska vara lite sne ;)


Tisdag

Dagens schema blev aldelles för krångligt för jag ska kunna skriva det på vanligt sätt. Vi hade NO istället för SO och så splittade vi den lektionen så vi åt tidigare och arbetade sen igen lite senare. Låter kanske lite krångligt men det funkade iaf.

Fettisdag är det idag också. Fick världens minsta semla i skolan. Och de är snåla och hade knappt nån grädde på. Det var mer mandelmassa än grädde :s .

Och på musiken lyssnade vi på musik (musikläraren hade köpt 2 nya skivor som han ville att vi skulle lyssna på). Och sen så delades vi upp i 2 lag och hade musikfrågesport och introtävling. Mitt lag vann. Och musikläraren sa att jag aldrig ljuger, haha eller hur. Och jag undrar vem i det andra laget det var som visste att Håkan Hellström var med i Broder Daniel...

Annars så hade vi även läsning, spanska, no och matte idag. Orkar inte skriva mer om det.

Pusshej!

Fettisdag

Ska man uttala det fettis-dag eller fet-tisdag?
Jag har aldrig fattat det där.

I'm gonna dance with somebody... (8)

Sitter här och lyssnar på Dance with somebody. Asbra låt! Man vill bara upp och dansa!
Nej men nu ska jag packa. Hörs sen!

vi <3 boogi*


Måndag

Tillbaka till skolan idag igen då. Hade gärna haft längre lov.
Sov knappt i natt (låg vaken i över 4 timmar i min säng innan jag somnade) så jag är rätt trött idag.

Dagens schema:
Läsning
Matte
Bild
Lunch
Svenska
SO
Spanska

Läsningen var utan lärare. Men vi var duktiga och började läsa ändå (efter ca 10 min). Haha det trodde jag först inte när vi kom in i klassrummet. Men alla var väl trötta och sega.

Matten gick otroligt segt. Jag vet inte hur många gånger jag och Louise sa till varandra att matte är sjukt tråkigt. Vi tog oss igenom lektionen ändå fast man kan ju inte säga att mkt blev gjort.

Bilden är väl ändå skönaste lektionen på måndagar. Den är egentligen hur onödig som helst men det är rätt skönt att bara sitta och snacka och rita lite på ett papper. Det värsta är ju bara att bilden man ritar måste bli bra...

På lunchasten satt vi som vanligt och kollade på när andra i klassen spelade pingis. Haha en gång åkte Martin ut tidigt så han roade sig med att förstöra mitt hår. Tack för den :(

På svenskan körde vi ett muntligt nationellt prov och sen så delade Marie-Anne ut en massa fakta om våra olika författare man ska redovisa om. 2 böcker hade hon tagit med till mig. Jag som inte ens hade nån aning om vem Edith Södergran var och så hade Marie Anne en hel bok som bara var fakta om henne. Och sen bok med en amssa dikter. Lite skönt att författaren jag ska skriva om skrev dikter för då slipper jag läsa en hel bok om jag ska läsa nåt av författarens verk.

På SOn var det lite genomgång och sen jobbade vi själva. Usch jag gillar verligen inte genomgångar på SOn. Mina tankar flyger iväg direkt. Det går inte att koncentrera sig på vad läraren säger. Jag försöker lyssna men det går verkligen inte. Får se till att läsa ordentligt i boken innan provet så jag klarar provet ordentligt.

Spanskan var rätt slapp. Vi bestämmde att vi ska börja se en film på måndagar för vi är så trötta och sega då. Det tycker jag var ett bra förslag!




Ikväll ska jag förska lägga mig och sova tidigt. Blir nog inte så svårt eftersom jag är så trött nu.
Nu ska jag ta och dricka lite vatten eller nåt.
Puss!

Födelsedag

Jag hittade en jättebra sida där man bara behöver skriva in namn och ort och så ser man när den personen fyller år!
Jag fyller tydligen år om 103 dagar. Det är lång tid! :o men vi får hoppas att det går snabbt för inte så långt efter min födelsedag så blir det ju sommarlov. Jag både vill och inte vill sluta nian. Kommer saknar klassen hur mkt som helst! Men sommarlov vill jag gärna ha. Lite synd det där att man inte får komma tillbaka till sin klass sen bara.
Sidan som man kan kolla födelsedager på är http://birthday.se .
Tyvärr verkar det som om man bara kan se de som är födda 1993 eller tidigare men mkt bättre än inget. Och jag kan ju se min födelsedag så ;)

Repris

Såg lite av reprisen på melodifestivalen nyss.
Eller rättare sagt; jag såg alla låtar och sen orkade jag inte se på alla röstningsmoment och sånt skit. Jag vet ju redan vilka som gick vidare.
Och jag håller med om det jag sa igår. Molly, EMD och BWO var bäst igår.
Om BWO hade varit med i första deltävlingen hade de lätt gått vidare direkt till finalen.

Och jag har förresten ingen aning om vilka det är som ska tävla nästa vecka.
Nån som vet?

Btw, så tycker jag att Petra Mede är rätt bra programledare nu. Det tyckte jag inte första programmet.

Långa mörka utan sömn

Jag vaknade 12.30 idag.
Kommer inte kunna somna ikväll.
Räkna med att jag är trött i skolan imorgon.

Sista lediga dagen

Imorgon är det skola igen.
Inte kul.
Vad har jag gjort det här lovet?
Inte ett skit. Var på stan en dag men annars ingenting.

Vilket givande lov...

melodifestivalen del 3

Nu är tredje deltävlingen över.
Molly Sandén och EMD till final.
BWO och Rigo and blablabla feat red fox (jävligt långt namn där som inte gick att komma ihåg) till Andra chansen.
Sofia -nånting- blev internationella juryns val.

Jag tyckte att Molly och BWO var bäst. Men 2 ballader direkt till final? Nej.

EMDs fans är livsfarliga. Det har vi sett i grammis (hur kunde annars "jennie let me love you" bli årets låt?) och vi fick se det än en gång. Tror ändå att vi kan vara lite lugna eftersom i finalen kommer EMDs fans bli kluvna och även vilja rösta på Måns och så vinner inte EMD.

Haha BWOs miner när de fick reda på att de inte gick vidare till final (de var ju så säkra på att vinna hela tävlingen) kunde man nästan betalat för. Visst, BWO var bra men lite kul att se när de inte går vidare var det allt.

Den där Sofia blev internationella juryns val. Av de tre som är det just nu så hoppas jag på att sofia går vidare till final. Jag gillar de där grekiska rytmerna lite. (Har tillbringat många semestrar i grekland och trukiet och då lär man sig älska sånna rytmer. Får mig lite att drömma tillbaka till sol och bad i värmen).


Rätt nöjd med resultatet var jag ändå. Nu vill jag bara att BWO ska gå vidare från andra chansen för det är de faktiskt värda. De säger ju jämt att de är kända i öststaterna så det skulle nästan vara lite kul att låta dem vinna bara för att se om de är så populära som de säger att de är...


Dagen

SHit klockan är redan kvart i 6 :o

Haha jag har suttit här framför datorn heeela dagen. KOllade igenom alla thailandbilder vi har. Saknar det.
Sen så skulle jag börja skriva ett inlägg här för en kvart sen men fastnade på youtube och lyssnade på lite covers på "jag är en vampyr" .

Nej nu ska jag ta och sätta på lite maskara (skulle ju få gäster ) och sen kolla om det är nåt på tv :P

Puss!

NY KRUNEGÅRDLÅT!


Vet att jag har lagt upp den förr

men timo är så jävla underbar :*


Lördag

Lördag idag.
Sov länge och sen gick jag och åt lite frukost och nu sitter jag här framför datorn igen.
Jag har verkligen inget liv.

Ikväll är det melodifestivalen igen. Jag kom på att alla avsnitt av melodifestivalen har jjag sett på olika ställen iår.
Nu blir det hemma hos pappa.
Han kommer säkert vilja att vi ska sätta poäng på alla låtarna osv som vi alltid gjorde när jag var liten, haha. Visst, det kan vara lite kul att sätta poäng på alla låtar och se vilken som får högst poäng men i en deltävling är det rätt tråkigt. Om man ska göra så över huvud taget så ska man göra det när det är final.
Ikväll skulle vi förresten ha gäster. Fast det är nog ändå bara folk pappa känner så jag kommer väl antagligen få göra lite som jag vill ändå.

Nej nu ska jag gå in på bloggkoll och läsa lite bloggar. Hoppas det är många som skrivit för som det ser ut just nu kommer jag ha datorn länge.

Ska kanske ta och gå ut en liten promenad om nån timme också. Får se om jag har lust, kan ju inte lyssna på musik för iPodens batteri är slut och då är det ju inte lika roligt och jag kan inte fota för kameran är hos mamma.
Vi får se helt enkelt.

Puss!

Glöm inte

... att om du vill ha fler läsare så ska du gå in på den här sidan och föja de få punkterna.
Det funkar verkligen! Sen så gäller det ju att man skriver bra så läsarna stannar på din sida men det är ju en helt annan sak ;) .
Så gå in på http://www.viraltrafik.se/?Nbmjo , gör som det står och visps så får du fler läsare!

Jag har legat här så länge och stirrat i taket att jag kan varenda spricka i färgen

Haha när jag skulle in hit till bloggen så skrev jag först bloggen i stället för att skriva publishme.se eller blogg.se . Mina tankar var visst på helt fel ställe...

Fast det var ju inte det jag tänkte skriva om!

Jag hade tänkt berätta att idag har jag haft en lugn dag och det har jag börjat följa upp med en lugn kväll framför tvn.
Såg nyss på let's dance (orkade inte se hela eftersom det bara var carl jan kvar och jag gillar verkligen inte honom). Samtidigt som jag tittade försökte jag göra mig lite vigare. Jag börjar faktiskt bli rätt vig på vänstra benet nu (högra är fortfarande lika stelt som innan, därför är det tråkigt att strecha det benet och därför blir jag lite sne men det skiter jag i). Snart borde jag kunna gå ner i spagat tycker jag, det är bara det där att man ska få bak höger ben på nåt sätt, det går ju inte...

Haha nyss hittade jag ett sät hur man kunde dra runt meningarna i bloggen. Ska kanske testa det nån gång och se om ni fattar vad det står ;) . Okej, det här var en helt onödig upptäckt som ni säkert inte bryr mig om och som vanligt spårade det här inlägget ut...
Aja, borde väl säga hejdå innan det spårar ut FÖR mkt. Det här inlägget skulle iaf handla om att jag börjar bli lite vigare.

Puss!

Lurad

Det är soligt ute idag.
Känns nästan som om det är sommar.
Fast när man tittar ut ser man snön på marken.
Och man blir lika besviken varje gång.

tidigare sportlov

Hej!
Idag är det sista "riktiga" sportlovsdagen. (Sen kommer ju även helgen.) Lite sorligt tycker jag.
Särskillt eftersom jag knappt gjort något det här lovet. Det började ju bra med att jag sov över hos sofia och så var jag på stan och träffade en massa folk igår.
Men vad har jag mer gjort?
Det här är tredje dagen det här sportlovet som jag sitter hemma och inte gör nånting, vilket sportlov det här har varit.

Jag kan ju lika gärna drömma tillbaka till tidigare sommarlov;
för ett år sen gjorde jag inget men, de tre åren innan det var jag i Thailand. Jag har varit på många olika ställen i Thailand och älskar landet. Visst, vissa ställen kunde vara väldigt turistiga och det är jobbigt att flyga så länge, man blir rastlös. Men jag älskar ändå sol och bad och thailand är absolut ett av mina favoritländer. Och det är skönt att komma iväg från kylan i sverige ett tag (slippa skolan en vecka...). Jag får vara glad över att ha gjort det tre gånger eftersom jag tror att det kommer vara svårt att ta ledigt från skolan bara sådär. Men vi får se, pappa har ju sagt att vi ska åka till Thailand när han fyller 50...


vi red elefant andra gången vi var i thailand (2006). Känner knappt igen mig själv på den här bilden, såg jag verkligen ut sådär? Och mamma är inte heller lik sig själv ;P

Innan de där tre sportloven i thailand, alltså för 5 år sen och några år innan det (vi kanske var där 3-4år i rad. mitt minne är inte så bra längre ;)) var vi i fjällen. Stöten, det ligger längst bort i Sälen. Jag älskar att åka skidor! Och då menar jag utför, för jag gillar inte längdskidor, jag vill ha lite fart. (Fast jag är ändå skitdålig på att åka, svarta backar åker jag inte!) Ända gången jag åkt skidor på de här 5 åren efter vi var i stöten var en dag med konfan förra året.



Oj, nu spårade det här inlägget ut helt. Jag hade ingen aning om vad jag skule skriva när jag började skriva.
Det är säkert ett skitdåligt inlägg emn ni som läser min blogg är väl vana ;)

Sveriges värsta bilförare

Såg nyss på Sveriges värsta bilförare. Sjukt roligt program att se på men hemskt egentligen att det finns folk som kör så dåligt.
Det blir väldigt många skratt när man ser på det här programmet för vissa verkar ju inte kunna nånting.
Okej, jag ska inte klaga så mkt eftersom jag säkert kommer vara lika dålig som de i det där programmet är sen när jag börjar köra. Jag är ju inte 16 så jag får inte börja övningsköra än så jag vet ju inte hur dålig jag kommer att vara.
Trots att jag inte är bättre själv så kan man ju inte annat än att skratta åt hur dåliga alla som är med i programmet är.
Vad tycker du om Sveriges värsta bilförare?


Grattis!

Idag fyller Ola Salo 32 år. Grattis till honom!




Även Björn Gustafsson fyller år idag. 23 år. Grattis även till honom!

Fikadag

Idag åkte jag till stan och hade värsta fikadagen.

Satte mig på bussen vid halv ett.
När jag satt på bussen ringde Sofia och sa att hon var i uppsala och ville träffa oss en stund så när jag var framme i stan ringde jag henne och gick och mötte henne. Sen gick vi och mötte sara.
Vi satt och snackade ett tag och sofia rev sönder sina redan trasiga byxor ännu mer. Haha sen ville hon ge oss tygbitarna.
Efter ett litet tag gick vi till McDonalds och köpte glass. Mums, jag älskar glass!
Efter lite mindre än en timme skulle Sofia åka vidare mot sthlm så vi följde med henne till stationen och sa hejdå.
Sara köte en veckkorevyn och sen gick vi och mötte Linnea som precis hade kommit in till stan.
Vi gick nästan direkt till Landings för det var så kallt ute. Där köpte Jag och Sara varsin semla och sen satt vi och åt det och kollade i tidningen.



Efter vi hade spenderat nån timme på landings gick vi därfifrån.
Vi gick till hemköp och där köpte Linnea 2 semlor och jag köpte en delicatoboll.
Sen gick vi till Varma Gubben och satte oss där och åt.
När vi höll på att frysa ihjäl gick vi till filmstaden och satt där uppe och pratade och lekte lite med våra mobiler.
Vid fem gick vi därifrån och tänkte köpe pommes frites på donken men sen insåg vi att vi inte orkade vara kvar på stan så länge så vi gick och kollade i några av affärerna i Forumgallerian.
Sen sa vi hejdå till Linnea som gick mot sin buss och jag och sara började gå mot stationen. När vi kom dit sa jag hejdå till Sara och väntade på min buss i nån minut.

popcirkus

Snart börjar popcirkus!
Hade nästan glömt bort det. Hur kunde jag?
Idag är det Hammerfall och Anna Ternheim (och nån till som jag inte vet vem det är) som uppträder, får inte missas!

Min kväll blir alltså såhär:
19.30 - 21.00 Popcirkus
21.00 - 21.55 Grey's Anatomy
21.55 - ? Zappa lite mellan olika kanaler tills jag hittar nåt att se på. scrubs börjar ju 22.40 så jag kommer nog se på det.

Onsdagar är mina favorittvkvällar. Jag menar, Popcirkus OCH Grey's.

Imorgon ska jag på stan med Sara (och kanske Linnea?). Vi ska sitta på nåt café och fika och fira lite att Ola Salo fyller år.
Det blir kul! :D
Sen ska jag nog försöka ta en sväng förbi mamma och hämta lite saker jag glömde där. Eller så skiter jag i det.

Nu ska jag se om det finns nåt att göra här på datorn i 10 min och sen ska jag se på popcirkuuuuuuus!

yes, nu börjar den nya säsongen

Såg nyss på tv och i reklamen sa de att den nya säsongen av Grey's Anatomy börjar ikväll kl 21.00.
Äntligen!
Grey's Anatomy är ett av de få programmen jag följer så det är kul att det börjar nu igen.


klockan är redan halv 2 när jag sätter mig vid datorn

Framsteg!
Idag har jag faktiskt gjort andra saker än att sitta framför datorn.

Jag har:
Sovit
Kollat på mtv i en timme (bara för att jag inte orkade gå från min säng, haha )
Tagit en lång och varm dusch
Lagat pannkakor
Rivit ner en hel hylla i kylen
Satt tillbaka hyllar och lagt in allt som ramlade ut från kylen
Ätit pankakor

Idag ska jag även:
Platta håret

Som ni ser så ska ajg inte göra så mycket idag. Hittar väl säkert på nåt mer att göra, jag kanske tillochmed ska vara så duktig att jag går ut och tar en promenad. Synd att kameran är kvar hos mamma för då kan ja nte gå ut och fota. Fan.
Men vi får se vad jag gör, kommer säkert bli några timmar framför datorn i alla fall. Men antagligen inte lika blogginlägg som igår. 13 inlägg blev det. Det är sjukt.

Bloggdag

Idag har jag verkligen inte gjort nånting. Jag har skrivit 12 blogginlägg idag. Det här blir inlägg nr 13. Hahah undrar om nån kommer orka läsa alla dessa inlägg?
Här kommer iaf en bra låt:

HAHAHAHHAH sjukt roligt klipp!



Foffe i Lamont försöker säga "jag har bland annat varit biblotikarie" när han är full. Det går inte så bra...

Och bara för att alla ska fatta vilket bra band Lamont är så kommer här videon på 45 minutes


Få fler läsare på bloggen!

Jag har hottat en bra hemsida som gör så man får fler besökare på sin blogg!
Den heter typ viraltrafik och går ut på att man får 6 länkar till olika bloggar och en länk till en sponsorsida. Man ska klicka på länkarna och när man varit inne på sidan i 15 sekunder får man en kod. Då kopierar man koden och klistrar in det i en liten ruta och sen när man gjort det här kan man registrera sig.
Låter kanske lite krångligt men det är superenkelt! Går även väldigt fort, tar mindre än 2 min.
Klicka här för att komma dit, sätt igång och få fler besökare på era bloggar! :D

om du inte kan klicka här så kan du kopiera http://www.viraltrafik.se/?Nbmjo

Gå in där och få fler läsare på din blogg nu!

Statistik

Statistiken här på min blogg lever verkligen sitt egna lilla liv ;) hahha inga jämna kurvor här inte.


Lovisa

Nu har jag suttit här och chattat med Lovisa i över en timme. Känns som om det avr sjukt länge sen jag verkligen pratade med henne. Jag saknar henne! Men det varkar som om vi iaf kommer ses fredag - lördag nästa vecka. Hoppas hoppas hoppas att det går! :D

Youtube funkar inte

Är det bara jag som inte kommer in på youtube?
Eller jag kanske gör det om jag väntar tillräckligt länge men alla andra sidor går snabbt att få upp men youtube står bara och laddar...
Varför?


stavfel

oj oj vad larvigt jag skriver. Såg nyss att det blev en massa stavfel i sista delen av förra inlägget. Men det blir lätt så man man skriver lite för fort och när jag byter dator hela tiden. Hos mamma är tangentbordet  mkt mindre än här hos pappa så det blir lätt fel när man byter. Jag hoppas i alla fall att ni kan läsa vad jag skriver, det är ju oftast bara några bokstäver som råkat byta plats...

Den där mary

Nyss visades Den där mary på en av canal+ kanalerna. Jag såg sista timmen på den (går inte att hålla koll på när filmerna går ju, vet inte hur många filmer jag sett slutet av men missat början på). Den är rätt bra faktiskt. Roligaste scenen i filmen är ju när Mary tror att Teds sperma är hårgele och tar det i håret, haha såhär snyggt blev det :


Nu ska jag nörda lite till framför datron. Antagligen blir det en till ¨sån här slappdag imorgon verkar dset som men på torsdag ska jag och sara till stan iaf. 19 februari, det är även Ola Salos födelsedag då. ´Får även försöka åka en sväng till mamam då och hjämta alla sakerna ajg glömde. Jag behöver verkligen alla de där sakerna. Varför är jag så glömsk?

uppsalatest

Uppsala-test



Badat:
Fyrishov (X)
Gottsunda simhall (x)
Graneberg ()
Skarholmen ( )
Wik ()
Sjugranaudd ()
Fjällnora (x)
Söder sjön ()
Testen ( )
Centralbadet ( )
Totalt: 3


Handlat:
Gränby Centrum (X)
Forumgallerian (X)
St:Per-gallerian (X)
Dragarbrunnsgallerian ( )
IKEA-huset (X)
ICA Maxi med affärer (X)
Gottsunda Centrum ( )
Totalt: 5

Ätit:
Jalla Jalla (X)
Cupido (x)
Little Italy ( )
Saluhallen ( )
Ken's Pizza (x)
Skarholmen ( )
Lena på taket ( )
Mariannes gatugrill (x)
Totalt: 4


Varit:
Studenternas (x)
- Fotbollsarena (x)
- Bandyarena (x)
Folkets park (x)´- vet inte riktigt vad som är folkets park men jag har säkert varit där...
Fyrishov (X)
Upplandsmuséet (X) - inte helt säker men har säkert varit där med skolan nån gång :P
Botaniska trädgården (X)
Musikens hus (X)
Stadsbiblioteket (X)
Livets ord ( )
Ulva kvarn ( )
Grand ( )
Saluhallen ( )
Domkyrkan (X)
Bandyfinalen ( )
Sko kloster ( )
Totalt: 10


Gjort:
Matat ankor och fåglar i svandammen (X)
Vart på match med Almtuna ( )
Vart på fotbollsmatch med Sirius ( )
Vart på bandymatch med Sirius ( )
Vart på basketmatch med Sallén ( )
Fikat på Storken (x)
Kollat biopremiär på Spegeln ( )
Vart på Reagge festivalen ( )
Vart uppe i Domkyrkans torn (X)
Sett Tomas Fogdö ( )
Sett gubben som spelar piano med fötterna (X)
Lekt på lekplatsen i Stadsparken (X)
Hoppat från tian på Fyrishov ( )
Sprungit hinderbanan på Alnäs (/) - finns flera hinderbanor på alnäs tror jag men jag har gjort den där lätta lilla (A)
Åkt lantis -gul- buss (x)
Grillat i en av Uppsalas parker ( )
Legat på Akis (sjukhuset) (x)
Orienterat i Hammarskog ( )
Sprungit Maja Gräddnos-loppet (x)
Totalt: 8½


Vet:
Vad varma gubben är för något (x)
Vad gatuköket mitt emot spegeln heter ( )
Vad raggartorget är för något ( )
Vad asptrappan är för något (/)  kanskeee
Vilken färg upptåget har (x)
Vilka bussar som stannar på stora torget (X)
Minst fem av alla broar över ån (x)
Sthlm-tågets två hållplatser innan Sthlm (x)
Vem och vad Linné är och gjorde (X)
Vem Lasse Svensson är ( )
Vad man gör i Carolina-backen sista april (förutom super) (x)
Vart emo-bryggan är (x)
Vad godis affären inne i Svava heter (X)
Vad Flustret är för något (X)
Vad Grand är för något (X)
Vad Blanka är för något ( )
Var engelska parken ligger ( )
Vad domus bytt namn till ( )
Vad epa-huset bytt namn till ( )
Vart Drottninggatan går (X)
Kan skillja på S:t Eriks torg & Fyristorg (X)
Resultat: 13½

(bild från varma gubben nån gång förra hösten eller vintern (tror jag...))


Totalt: 44


0 - 10: Du kan inte bo här
11 - 20: Turist, som gått guidad tur
21 - 40: Din släkt kommer härifrån
41 - 60: Du pratar med E istället för Ä
61 - 78: Du visste till och med att Erik den helige dog i Uppsala



AHHAHAHAH det roligaste med det här testet är ju att vi i uppsala INTE byter ut ä mot e. Det är typ bara gamla personer på landet som gör det typ och det här testet handlar ju om stan XD


Dagens ( 17/2 2009 )

Dagens frisyr: helt ofixad, har inte ens borstat håret eller nåt s¨jag ser likadan ut som när jag vaknade
Dagens smink: inget
Dagens klädsel: mjukisar, t-shirt och tjocktröja
Dagens händelse: inget
Dagens planer: vara hemma och lata mig
Dagens vill ha: SOMMAR!
Dagens saknad: Kartongbarnen, Linnea, Lovisa och Sofia <3
Dagens drog: Halstabletter
Dagens tråkigaste: Att jag inte har nåt att göra
Dagens roligaste:Att jag inte har nåt att göra och kan därmed ha en riktigt latdag, länge sen jag hade det nu.
Dagens finaste: att Oscar inte tagit datorn än ;) och att jag fick sms nu
Dagens måste: inget :D
Dagens dricka: té
Dagens köp: inget
Dagens mat: Mackaroner
Dagens kärlek: ingen :(
Dagens mående: lite förkyld
Dagens låt: ingen än så länge

mätt

Så, jag var duktig och gick faktiskt ner till köket och fixade mat. Makaroner blev det, nån som är förvånad? Men jag är för lat för att laga nåt annat. Och nu sitter jag här med en halstablett i munnen. Usch, jag har jätteont i halsen. Jag hatar när förkylningar sätter sig i halsen.

Jag är hungrig

Har inte ätit nåt idag.
Ska nog försöka släpa mig ner till köket nu för att se om jag hittar nåt att äta.
Det stora problemet är att jag just nu är för lat för att lämna denna sköna datastol. Men jag får väl anstränga mig lite.
Bloggar säkert senare, har inget att göra idag så det skulle inte förvåna mig om det blir en massa tråkiga inlägg idag.
Puss!

Bjuder på en bild från i söndags

Sofia sa att jag hade ett sår på armbågen, jag visste inte om det och försökte kolla men det gick inte. Haha jag är inte tillräckligt smart för att fatta att man inte kan se hela sin egna armbåge. rita en prick på armbågen och testa vettja ;)

fan! :(

Jag glömde en massa saker hemma hos mamma.

T.ex:
Mobilsladd x2
iPodsladden
Kameran (+ sladd till den)

Och sen så glömde jag säkert fler saker jag inte kommit på än. fan :(

Man kan jämföra vilken som är bäst



Jag lovar, Timo är mkt bättre än Sugarbabes!

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Eller, jag kom hem för ungefär en timme sen.
Imorse gick vi upp tidigt för att redan klockan nio åka till uppsala för att gå på IKEA. Det var väl rätt kul men jag hade mina nya stövlar med klack på mig och jag som aldrig går med klack fick väldigt ont i fötterna. Tror nästan att jag fått skavsår under ena foten. Inte skönt. Vi gick i alla fall runt där i några timmar, fickade och Sofia och hennes mamma och syster köpte en massa saker. Sen när vi var klara så körde de hem mig, snällt va?
När jag kom hem åt jag lunch så nu är jag mätt och glad. Snart ska jag lägga in mina bilder på datorn, det är bara lite bilder från IKEA, bilderna från igår har sofia men hon ska skicka dem till mig så dom kanske kommer här sen :)

Puss!

POMMAC!

Hej!
Nu har jag och Sofia lekt fotomodeller ett tag. Sofia sminkade mig en massa innan så nu är jag verkligen jättesminkar, ni får kanske se bilder senare så ni fattar vad jag menar.
Nu ska vi se på film eller göra nåt annat. Denna gång blir det inget godis utan nu ska vi äta räkor, skagenröra, ost och lite sånt på kex. Haha låter kanske lite vuxnare än godis kanske? ;)
Hörs, Puss! <3

Hos Sofia

Hej!
Nu sitter jag här hemma hos Sofia. Hon sköljer ur sitt hår just nu, jag färgade det. Hoppas det blev bra och hon är nöjd, det skulle inte bli så stor skillnad från innan så vi får väl hoppas att man inte ser några större misstag.
Förrutom färgat Sofias hår har vi spelat gitarr och keyboard och sjungit. Jag har lärt henne hur man spelar akord på keyboarden. Fast det låter bäst när Sofia spelar gitarr och sjunger och jag spelar keyboard eftersom jag är sämst på både gitarr och sång X)
Vi har även börjat se på Bröllopsduellen, vi ska väl snart fortsätta se den tror jag.
Nej men nu ska jag se om jag hinner göra nåt mer på datorn innan Sofia kommer tillbaka ;)
Puss!

Snart åker jag...

... till Östhammar!
Jag ska sova över hos Sofia inatt, det kommer bli askul!
Sofia är hur underbar, snäll och rolig som helst. Hon är bäst helt enkelt.
Och hon är grym på att sjunga! kolla här bara:


Aja, nu ska jag snart sticka, får inte missa bussen.
Puss!

Ska lägga mig nu

Egentligen så borde jag nog lägga ut fler klipp.
Iaf på Broder Daniel så skulle jag fyllt kvoten på alla bra göteborgsband/artister.
Men nu orkar jag inte göra det,  måste sova. Sofia skulle ju ringa och väcka mig nångång på morgonen imorron och jag kan ju inte vara hur trött som helst då.
God Natt! <3

Håkan Hellström

Brukar inte lyssna så mycket på Håkan men han är faktiskt riktigt bra!
Så här kommer lite Håkan Hellströmlåtar :)


Timo Räisänen

Sitter här och tittar på en massa klipp på youtube.
Shit va timo är underbar <3
(Akustisk gitarr i alla klippen. Sjukt fint. )

alla hjärtans dag lider mot sitt slut

Såg melodifestivalen för nån imme sen.
Måns och Lasse Lindh var bäst. Måns gick till final men lasse kom sist :(
Nu är det mindre än en och en halv timme kvar av årets alla hjärtans dag.
Dagen kan sammanfattas som stan med mamma (första gången på riktigt länge nu), nya skor och melodifestivalen. En dag med familjen alltså. Det blev en rätt bra dag ändå.
Imorron kanske jag ska till Sofia och sova över där. Vi får se hur det blir men hoppas att det går.

Alla Hjärtans Dag

Glad alla hjärtans dag på er! (eller vad man nu säger)

Idag frågade mamma om jag ville gå på stan med henne och det ville jag ju såklart!
Sen så kom vi även på att Oscar skulle klippa sig så vi tog bilen ner på stan och släppte av Oscar hos frisören. Det tog inte så lång tid för oscar att bli klippt (han blev klippt direkt eftersom frisören är mammas kommpis från när de var små och hon skulle egentligen sluta när mamma ringde henne men hon stannade kvar lite längre på jobbet så hon kunde klippa oscar). 
När Oscar var färdigklippt gick vi till Günterska och fikade. Sen tog Oscar bussen hem och jag och mamma gick runt på stan i några timmar. 

Det här köpte vi till mig:
Trosor
Hårspännen
Hårsnoddar
Halsband (alla hjärtansdagspresent från mamma till mig.)
2 par skor (med klack. Nu ska jag lära mig att gå i klackar )



Sen kom vi på att parkeringstiden hade tagit slut och skyndade oss till bilen. Som tur var så hade vi klarat oss från att få p-böter.

Snart kommer 2 av mammas kompisar hit och de ska vara här hela kvällen. Jag har blivit tvingad att skala en massa potatis. Det är tråkigt men jag klagade inte för jag har fått 2 nya skor idag. Jag gillar skor.
Och det verkade inte som om mammas kompis barn skulle komma med för mamma och hennes kopisar kanske skulle ut sen så jag kommer inte ha nåt att göra ikväll. Eller jo, jag ska ju självklart se på melodifestivalen. Det kan man ju inte missa.


ridning 12/2

Började med att jag var sur på mamma för att vi började åka assent till rídningen. När ajg kom dit 10 min innan vi skulel börja såg jag även att jag skulel rida en häst som inte gick ute. Panik! Jag hann iaf fixa Silverdögg :) Ja, som ni ser så red jag silverdögg igen. Hon som är helt sne.
Vi hade dressyr och gångartsträning och det gick rätt bra.
Kommer inte ihåg så mk nu dagen efter hu det gick. Som sagt så funkade ju inte bloggen igårkväll.

Men en liten rolig sak som säkert många andra som rider också kommit på sen efter ridningen är att när man rider så är man så koncentrerad att man inte känner att man fryser om fötterna, men sen när man skrittar av hästen och tar ut fötterna ur sigbyglarna känner man att man fryser hur mkt som helst om tårna. Ett litet bevis på hur koncentrerad man måste vara när man rider bara ;)

Förresten så skrev jag, Sofia och Annelinde upp oss på en teorilektin 20 mars. Jag har inte varit på nån av de där teorilektionerna på flera år :o . Vi får se, jag kanske inte ens kan komma på den teorilektionen men ajg har iaf skrivit upp mig nu.
Sofia försöker även övertala mig och Annelinde att vi ska vara med i tävlingen som är nån gång i mars också. Jag vet inte riktigt, fast egentligen så borde jag kanske det eftersom jag ridit så länge på agersta och det är säkert kul att tävla. men det känns lite konstigt eftersom den häsen jag isf skulle vilja rida då har jag inte ridit på jättelänge.
Men vi får se hur det blir...

och här kommer en söt liten bild som jag tog för ett år sen (shit, känns som om det inte alls var länge sen jag tog den här bilden :O)
 

torsdag och fredag

blogg.se / publishme ville inte funka igår kväll så det blev inget inlägg och nu kommer jag knappt ihåg vad vi gjorde igår. Men ni blir väl glada över det ;)
igår hade vi iaf matte och no fram till lunch och efter det svenska och engelska. Sen så kanaske det var nåt mer nånstans, jag kommer inte ihåg.



Dagen idag då; fredag den 13e. Lite småotur har man någ haft men inte så farligt mkt otur.

Läsning
Spanska
Teknik
Lunch
Den årliga Talangjakten som alltid är runt alla hjärtans dag
Matte/NO
Idrott

På spanskan jobbade jag med Martin. Jobbade på jättebra och vi är långt före alla andra nu.

Innan tekniken pluggade vi en massa inför teknikläxan. Sen när vi kom till tekniken fick vi reda på att vi skulle göra läxan 2 och 2. Jag var med Becci och vi är lite osäkra på en sak men annars gick det rätt bra. Sen skulel vi börja med nåt praktiskt prov. Jag jobbade ännu en gång med becci men fick börja själv eftersom hon inte var helt klar med sitt trådspel.
Till lunch var det tacos. Äntligen nåt man kunde äta (fast sen på bussen hem fick jag riktigt riktigt ont i magen coh även martin fick det så vi tror att de  hade förgiftat maten eller nåt).

Vid ett var det dagt för talangjakten. Som vanligt var det elevrådet som höll i den. Bara två framträdanden tyvärr.
Det började med Ebba och Bea i 9G som gjorde nåt dansnummer.
Sen var det prisutdelning till alla de som vann på innebandyturneringen vilket betydde att mina klasskompisar fick gå upp och ta emot rosor och diplom (senare gick väl alla rosorna sönder men det är en helt annan historia).
Sen var det filtävlingen. Frida från min klass var med och hon fick hela ansiktet fullt av fil, haha.
Sen var det en kille i åttan som hade skrivit en låt till sin flickvän. Låten var rätt tråkig och ahn sjöng samma sak om och om igen och sjöng flickvännens namn 100 ggr. Flickvännen satt i publiken och grät. Men hur gulligt är det inte att skriva en låt till sin flickvän och sen spela upp den för hela skolan?
Sen spelade den där idolkillen som numera är musiklärare på min skola (fast inte för min klass :/) 2 låtar. det var rätt tråkigt. Visst, han är bra emn det avr ändå tråkigt att titta på. En massa folk gick därifrån.
Efter det var det prisutdelning till de som var med och sen avr det godisregn. Jag fångade ingen och det låg en massa på golvet men det ville jag ju såkllart inte ta. Jag vet hur strumporna ser ut efter en idrottslektion utan skor...
Sen var allt slut .

Jag gick till skåpet, hämtade mina saker och gick sen tilll bussen.

Och vet ni vad det bästa är?
Att det ÄNTLIGEN är LOV!

?

Varför är det så att det finns många låtar som handlar om när man var 17 år men inga knappt några låtar om när man är 15 år, 16 år eller 18 år? Åldrarna runt omkring finns det inte alls lika många låtar om. Det känns så i alla fall.
Varför just 17 år?
Alla andra åren händer det nåt.
När man blir 15 blir man byxmyndig och får köra moppe.
När man blir 16 får man övningsköra
När man blir 17 händer det inget nytt?
När man blir 18 blir man myndig och får bl.a. dricka alkohol, köra bil, rösta i val osv.

Några bra låtar som har med 17 år minst en gång:


onsdag

skoldagen:
Läsning
SO
Slöjd
Lunch
Idrott
Svenska
Engelska

På SOn jobbade vi på med instuderingsfrågor och i slutet av lektionen såg vi på en film som var så tråkig att jag inte alls hängde med i vad som hände i den. Men det handlade väl om det vi arbetar med (andra världskriget) så jag missade väl inget när jag tänket på andra saker.

På slöjden gjorde jag inte så mkt. Läraren sa åt mig hur jag skulel nåla fast några saker och sa att jag skulel sy sen efter det. När jag hade sytt klart tyckte jag att det såg lite fel ut och jag gick till läraren och sa det och då sa hon att jag var tvungen att sprätta upp allt. Det var ju hon som sa åt mig hur jag skulle göra ju.

På idrotten hade vi juijutsu (stavning?). Min idrottslärare håller på med det och är typ asbra så hon visade lite olika saker. Det var kul. Jag gillar när vi gör lite konstiga saker som alla är dåliga på isf när vi gör saker som alla utom jag kan. Bättre om alla är dåliga.

På svenskan pratade vi hela tiden. Vi blev tilldelade författare som vi ska göra en redovisning om och så ska vi lite hålla i en lektion och ge de andra nån uppgift att göra eller nåt sånt. Det avr bara svenska författare och jag fick en so heter typ Edith Södergran. Vem är det egentligen? Jag kännde igen många utav de namnen som andra i klassen fick men jag skulle ju såklart få den som jag inte vet ett dugg om.
Det var meningen att vi skulle köra ett muntligt nationellt prov också men det hann vi inte med. Mari Anne pratade för mycket.

På engelskan jobbade vi på med my own choise. Tråkigt och jag orkade inte göra så mkt. Gjorde klart den saken jag höll på med när jag slutade förra gången och sen så tänkte jag skriva en kärleksdikt men det gick inge bra så jag citerade några kärlekslåtar istället. Så kan man ju också göra, säger vi ;)


Och nu ser jag att jag började med "På" och lektionens namn varje gång jag skulle beskriva en ny lektion...

Jag x 4



snabbt och slarvigt gjord. Ser ut som jag vet inte vad på vissa utav bilderna, det är väl egentligen bara en av de här 4 bilderna som jag tycker är helt okej. Men jag ville ju få ihop en sån här bild så därför var jag tvungen att använda alla bilder.
Och jag kanske borde säga att jag inte riktigt visste hur gimp funkade innan jag gjorde den här. Testade mig fram hela tiden

tiiiiiiisdag

Skola idag igen då:
Läsning
Spanska
Engelska
SO
Lunch
NO
Musik

På spanskan skrev vi varsin dikt. Rätt tråkigt och min dikt handlade om vatten! XD Dikter kan ju handla om vad som helst och alla skulle skriva om sina vänner eller om kärlek eller nån sport eller nåt och då ville jag göra nåt helt annat.

Vi började med nytt kapitel på engelskan. Engelska är sjukt tråkigt btw. Jag gillar inte engelska och jag är inte bra på det. Mina prov räddar betygen, det är ett som är säkert iaf.

På SOn fortsatte vi med redovisningar och sen svarade vi på instuderingsfrågor. Jag svarade på typ 2 frågor, jag gillar verkligen inte SO. Men jag måste verkligen skärpa mig nu, jag vill måste ju höja mitt SO-betyg.

Äcklig lunch. Åt lite och sen såg jag att det fanns fil så jag gick och tog det istället.

På NOn gjorde vi en massa miniexpriment om energi. Det är ju kul att göra alla sakerna men att skriva vad som händer är inte lika kul.

Vi började spela fångad av en stormvind på musiken. Den var svår! Vi började inte ens spela refrängen men det ska vi göra nästa vecka. Jag tycker ändå att vi var rätt duktiga, det gick att höra vilken låt det var som spelades.

Efter skolan blev det en snabb sväng till konsum för att Martin och Jenny skulel köpa nåt litet att äta. Sen så åkte jag buss tillsammans med de två och josefin. När jag kom till stan gick jag på skopunkten med Josefin och sen åkte jag hem.

hos mami

Nu är jag hemma hos mamma.
Hela blogg.se är sjukt segt.
Och nu kom jag på at jag måste leta upp elmätaren. Vartfan kan de sitta nånstans? I förrådet kanske? Annars så tror jag vi inte har nån. Men proppskåpet sitter nog i förrådet så det gör nog elmätaren med. Får väl gå dit, jobbigt Eller asså det är ju inte jobbigt att gå dit för det är bara direkt utanför dörren men man måste ha nyckel för att låsa upp förrådsdörren och det är ju jobbigt.
´Sen så måste jag även läsa lite spanska men jag tror att jag tar det på bussen imorron.

Och just nu har jag sjukt tråkigt så jag bjuder på en liten bild på mig när jag är typ överlycklig



Jag måste ha världens kortaste ögonfransar


Såhär såg jag ut imorse



Heh tänkte att jag hade lite tid över så jag tog lite fula kort och sen kom jag helt plötsligt på att jag var sen och fick skynda mig till skolan. Men jag hann dit innan vi började ändå :)

NY KATEGORI!

Nu är det så att jag har skaffat en ny kategori som heter "skolan".
Där lägger jag alla inlägg som handlar om skolan eftersom många inlägg handlar om just skolan.
Och dettta är bara ett steg på att göra kategorier för alla saker jag skriver på min blogg. Fast jag orkar aldrig fixa en massa kategorier men det kommer nån ny nån gång ibland.

OBS! Jag tänker inte lägga in en massa gamla inlägg om skolan i den här mappen utan det är bara alla inlägg från och med idag (972 2009) som hamnar i den här mappen. Kanske de från förra veckan med men jag tänker inte leta igenom hela bloggen för inlägg som handlar om skolan.

Skolan

Dagen:
Läsning
NO/Matte
Bild
Lunch
Svenska
SO
Spanska

Matten och NOn var tråk. Eller lixom, vi gjorde inget speciellt.
Bilden gjorde jag i stort sett inget på. Jag skuggade lite på min bild men annars inget.
Lunchen var äcklig som vanligt. Bacon typ 80% fett.
På svenskan började vi med muntliga nationella proven. Jag ska diskutera med Jenny. Helt okej, hon är snäll.
På SOn fortsatte vi med redovisningar. Jag redovisade och det gick väl rätt bra förutom att jag började asgarva mitt i redovisningen.

På spanskan gjorde vi en rätt rolig sak. Läraren delade tavlan på mitten och skrev (på spanska) "fina ord" på ena halvan och "fula ord" på andra halvan. Sen skulle vi fylla på med ord. Jag skrev en massa men bara fina ord. Det blev bara så att jag råkade stå på den sidan hela tiden. och dessutom är jag mkt bättre på fina ord än fula ord.
Sen skulel vi skriva en eller flera meningar som började "me gustan..." dvs "jag gillar" och så skulle vi ta ord från tavlan och skriva 3 substantiv och 3 adjektiv så det blev en mening. Jag skrev "Jag gillar att äta söta jordgubbar och god glass på den vackra stranden." Haha inte så bra kanske XD Men spanskalektionerna är iaf mkt bättre iår än vad det var förr. Annicka är lätt bästa spanskaläraren vi har haft, vi jobbar knappt nåt i boken längre :)

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Lite tråkigt, mkt roligare att vara med Sofia  ju.
Vi började åka vid tre. De körde oss med bil till daneryd och därifrån tog i tunnelbanan till stationen och åkte hem till Uppsala. Haha vi är så mobilberoende att vi på tåget ett tag slutade prata med varandra och började smsa till varandra istället. Jag menar, det är ju bra att smsa, ingen hör vad man säger.
Vi tog även lite bilder med Sofias kamera och så. Jag såg ful ut på varenda bild och när jag sa det blev sofia sur och slog mig för att jag sa att jag är ful. Haha men jag är ju det :o .
När vi kom fram till uppsala gick vi in på pressbyrån och köpte bullar. Sen gick vi till Sofias buss och väntade på den. När den kom sa vi hejdå och jag gick iväg till min buss.
Tänkte att jag skulle få vänta en kvart men tror ni att den kom då? Nej, den var en kvart försenad! Så jag fick stå och frysa jättelänge. Och sen så körde bussen fel. Det var buss 115 men den körde som 110 vilket gjorde att jag fick gå av på ett annat ställe och gå 8 min för att komma hem ist 3. Haha kanske inte låter5 så farligt men pappa trodde lixom att jag skulle ta den bussen som gick innan den som var försenad. Alltså, han trodde jag skulle åka från stan 00 men jag åkte 45. Aja, pappa blev inte så sur när jag kom hem ändå som tur var. Han vet ju att det kan krångla med både buss och tåg. Men pappa och Oscar hade redan börjat äta när jag kom hem. Taskigt ;) . Menmin pappa är snäll, den ända resan jag har betalat den här helgen var en halv vuxenbiljett hem för pappa lånade ut sitt UL/SL kort .

Helgen var iaf jätterolig fast vi ibland inte hade nåt att göra. Hade varit lite roligare kanske om det hade varit nån med oss som hittade där i åkersberga för så fort man gick utanför dörren tappade man bort sig så vi vågade inte gå så långt XD Och dessutom fanns det inget folk ute, vad är det där för ställe egentligen? Men vi hade kul ändå. Sofia är en av de bästa vänner man kan ha! Måste ses snart igen <3

God Morgon!

Hej!
Nu har vi vaknat. Är skittrötta, när somnade vi igår?
6 kanske?
Det blev altså inte så många timmars sömn...

Nu vill jag ha frukost. Jag är hungrig. Men jag tror att vi skulle vänta på att jessika ska komma tillbaka från nån konståkningstvälning först. Kanske...

Sen blir det väl att åka hem idag också. Kommer väl hem nån gång på eftermiddagen.
Tiden går verkligen fort när man har roligt.
Känns som om den här helgen har gått för fort.
Känns knappt som om det varit nån helg.
Men nu är det bara en vecka och sen blir det sportlov!
Det kommer bli skönt, ska nog mest bara vara hemma och vila upp mig då.
Fast det blir lite långtråkigt i längden så om det är nån som vill hitta på nåt så är det baa att säga till ;D
Och nu gjorde jag radbyte vid varje ny mening märkte jag. Haha, men det blir nästan lite lättare att läsa då.
Nu ska jag se om vi ska hitta på nåt att göra.
hej så länge!

inne igen

nu sitter jag här framför en dator igen.
Var nyss ute men det fanns verkligen inget folk där! iofs hade vi rätt kul och flummade runt lite men vi vill träffa folk! :O
Melodifestivalen har blivit konstigt. Men de ända bra, Alcazar, gick vidare och det är vi glada över.
Nu ska vi se om vi kan hitta på nåt. Få hit nåt folk kanske? vi får se.
Hej så länge! /malin

I Åkersberga

Hej!
Nu är jag i Åkersberga hos Sofias pappas flickvän. Haha lät det krångligt?
Det var länge sen jag skrev kom jag på nu.
En liten uppdatering:
Igår i skolan var det bara läsning, innebandyturnrering och idrott. Det vill säga; jag satt och kollade på när killarna i klassen spelaade innebandy hela dagen förutom sista lektionen då vi hade idrott. Och hur gick det för våra kära killar i min klass ? Jo, de vann! Hihi, de är bäst på skolan!
Efter skolan så åkte jag till mamma. Fast jag åkte via stan och träffade sofia ett tag som skulle till sthlm.
Sen åkte jag, mamma och oscar till mormor och morfar och firade mormor som fyllde år.
Kusinerna var oxå där :) Jag, oscar och kevin tog även en liten promenad till farmor.
Sen åkte jag hem till pappa igen och imorse åkte jag till sthlm för att träffa sofia och istället för att åka hem till henne i bredäng efter nån timme åkte vi hit - till åkersberga.
Haha, hoppas ni hängde med. Just nu sitter jag på en bbärbar dator och den här plattan som styr pilen har typ slutat fungera (oops, har jag råkat trycka på nåt?(A)).
Nu ska ajg vara lite social mot sofia.
Hejdå alla ni söta människor som har ork och lust att gå in på min blogg :)

Ridningen har äntligen börjat!

Kom till Agersta en kvart innan jag skulle börja. Kollade på tavlan vilken häst jag skulle rida. Silverdögg. Hon gick lektionen innan. Jag såg varken Annelie eller Sofia så jag gick ut och kollade på de som red innan mig.
Linn har ju börjat rida i den gruppen nu så jag pratade lite med Christina. Det visade sig att Adrian har sökt samma gymnasielinje som mig! Hoppas jag hamnar i samma klass som honom för då känner jag iaf nån :P . Hur det än blir så kommer jag säkert träffa Adrian mkt på gymnasiet. Kul!
Sen gick jag tillbaka till stallet och då var Annelie och Sofia där (tror att de var i sadelkammaren när jag kom). Vi fick hästarna vi skulle rida och så stod vi ute och pratade ett tag. Sen gick vi ut på ridbanan och lektionen började.
Jag tycker att lektionen gick rätt bra. Silverdögg är lite seg och hela hon är helt sne (hon har en massa fett på halsen som ligger åt ett håll och är tungt XD). Men silverdögg var både lätt att trava och lätt att tölta och lektionen gick bra. Har saknat att rida så det är skönt att ridningen äntligen börjat igen :D

Haha bara för att det var en massa namn så gjorde jag alla namn tjockare första gången jag nämner dem X)



Förresten så ska jag till Sofia  i helgen. Det blir bäst! <3

Dagens...

Dagens frisyr: uppsatt lugg så den inte skulle störa mig när jag gjorde nationella uppsatsen. Sen tofs när jag red
Dagens smink: Mascara, conceler
Dagens klädsel: mjukisar, t-shirt och tjocktröja
Dagens händelse: Ridningen! <3
Dagens planer: sova
Dagens vill ha: SOMMAR!
Dagens saknad: Felicia, Kristin, Linn, Ina, Sofia och några till <3
Dagens drog: Datorn
Dagens tråkigaste: Att jag har en massa träningsvärk
Dagens roligaste: Ridningen! <3
Dagens finaste: att lärarna lät oss gå hem efter nationella
Dagens måste: Sova
Dagens dricka: inget
Dagens köp: inget
Dagens mat: Mackor
Dagens kärlek: hästarna och allt folk på agersta <3
Dagens mående: träningsvärk
Dagens låt: Hello Saferide - Anna (jag laddade ner den idag efter jag hade knarkat den på youtube. Och den är redan uppe i 43 spelningar på iTunes)

Träningsvärk

Usch, jag har träningsvärk i hela kroppen (utom benen) efter idrotten igår.
Styrka är inte min grej.
Magen, ryggen, axlarna, armarna...
haha jag sitter ihopkrupen så jag inte känner av det så mkt men när jag sträcker på mig gör det ont.
Men magen vet jag ju hur jag ska strecha men hur strechar man axlarna egentligen? För det är just axlarna som är värst. Och nu kanske ni säger att man inte kan ha träningsvärk i axlarna men ni vet när man masserar axlarna på nån. De musklerna man masserar då. Just de musklerna har jag träningsvärk i nu.

Och om nån timme är det ridning.
Då kanske jag får träningsvärk i benen med.
Jag ser inte fram emot morgondagen...

4. It takes a fool to remain sane - The Ark

Alex Schulman listar sina tio favoritlåtar genom tiderna.
På 4e plats kommer It takes a fool! :D

Hello Saferide - Anna

Just nu lyssnar jag på den här låten.
 Den är bra :D
Men slutet är värsta sorgligt :(


Andra nationella provet

Idag var det nationellt prov igen. Svenska skrivdelen...
Jag skrev en krönikka. Hade aldrig gjort det innan men nu gjorde jag det och det gick rätt bra.
Tror jag.
Vi har inte gått igenom hur en krönika ska vara uppbyggd och så men jag hoppas att den blev bra ändå. 
Kändes rätt bra för att vara första gången jag skrev en novell.

Innan trodde jag att det skulle bli stressigt. Hade ju "bara" 2 timmar och 40 min på oss att skriva. 
Och vi kom inte igång förrän halv 9 isf 8.20 som det var sagt från början.
Men det gick rätt snabbt ändå. Var klar redan halv 10.
Ville inte gå fram och ta renskrivningspapper direkt då så jag satt en kvart och bara åt godis förrän den första i klassen gick fram och tog renskrivningspapper. Då gjorde jag också det.
När jag var mitt på sista sidan blev det rast i 20 min. rätt skönt eftersom man fick ont i handen av att skriva så mkt.
När rasten var slut skrev jag klart det sista, lämnade in, tog mina saker och gick hem.
Då var klockan 10.45. När jag gick altså.
35 min innan sluttiden.

Rätt nöjd med provet ändå fast jag tror inte på MVG. VG kanske. Hoppas på det, vill ju inte vara sämre än mina betyg.



Nu sitter jag här hemma och äter godis.
Om några timmar är det ridning! Det blir kul.
Jag borde även äta lunch snart, undrar vad jag har hemma...

Popcirkus

Jag har tråkigt.
Om 50 min börjar äntligen popcirkus.
Det räddar min annars tråkiga kväll.
Laleh, Sebastian Tellier och Christian Walz.
Helt okej artister men förra veckan var bättra för då var Markus med på Popcirkus ;)
Men det blir nog bra det med.
50 min kvar..
Får roa mig med att läsa lite bloggar, gissar på att det är många inlägg på bloggkoll att läsa eftersom jag inte läste nåt igår.

Onsdag

Klassråd
SO
Slöjd
Lunch
Idrott
Engelska

På klassrådet snackade vi om vad vi ska ha för tryck på skoltröjorna. 4 st gick vidare och så ska vi rösta igen nästa vecka. Usch, det verkar som om det blir ett fult och tråkigt tryck. Aja, ut av de där 4 finns det iaf ett som jag tycker om så vi får väl hoppas att det blir det.

På SOn så var det några som redovisade. Jag slapp redovisa idag vilket jag var glad över.

På slöjden gjorde jag inte så mkt. Satt mest och snackade. Men det är ju sånt man gör på slöjden ;)

När det var idrott hade jag ju kortärmat så det blev en massa frågor om Krunegårdautografen som fortfarande sitter kvar. Haha och jag tycker att folk borde ha bättre koll. Man borde vid det här laget veta vem Markus Krunegård är. Om inte så borde man söka på honom på youtube. Du kommer inte ångra dig.

Sen när det skulle vara svenska och engelska (vet inte vilket som vi har först egentligen) så jobbade vi med my own choise. Jag gjorde ovanligt mkt. Grattis till mig själv, jag kanske kan få VG den här gången isf IG som jag fått några gånger...

Fick sluta 20 min tidigare. Skönt!


När jag kom hem satt Oscar vid datorn och jag såg att "Music & Lyrics" gick på en av canal + kanal. Den är bra!

Imorgon blir det nationellt prov. Svenskauppsatsen. Hoppas verkligen att jag klarar av det. Man får iaf äta godis som man tar med sig själv. Det är positivt. Men att skriva i 2 timmar och 40 min ser jag inte fram emot.
Men man slutar iaf sen direkt efter :D

Och sen imorgon på kvällen är det första ridningen för den här terminen. Det kommer bli kul att åka till stallet och träffa alla hästar och männiksor igen. Och nu var det riktigt länge sen jag red. Sakner det!


Stan med sara

EFter skolan åkte jag till stan och träffade Sara. Länge sen jag och hon bara gick runt lite på stan i uppsala tillsammans. Vi gick lite på marknaden på vaksala torg, åt donuts, letade prao åt sara och åt mcdonaldsglass.
Sen när jag skulle hem tyckte pappa att jag skulle åka upptåget med honom.
På centralen stod ett trasigt tåg. Sen blev det lagat och det skulle börja åka men då stannade det igen och blockerade så man inte kunde gå över spåren. Tillslut så lyckades de iaf backa tillbaka det tåget.
Mitt tåg fick byta till ett annat spår och blev lite försenat.

Förresten så tror jag att Göran Persson satt på det där trasiga tåget. Det såg iaf ut som honom.


Nationellt prov, SO, musik och arbete på rasten

Dagens schema:
Läsning                  NATIONELLT PROV!
Spanska
Engelska
SO
Lunch
Matte / NO               Jobba 40 min i korridoren utan lärare
Musik

Som ni ser så hade jag inte så många vanliga lektioner idag.

Det nationella provet gick väl helt okej. Gissar på VG. Om det blir G blir jag sur ;)

Slapp de 30 min som var kvar av engelskan sen efter provet. Mari Anne tyckte att vi skulle ha rast. Det tyckte vi med ;)

På SOn pratade Anrdeas på som han brukar göra. Astråkigt, det går faktiskt inte att lyssna på nån som pratar om tråkiga saker i 30 min. Jag menar, är det nån som tycker att andra världskriget är intressant? Okej, nu kanske halva världens säger emot mig men enligt mig är det faktiskt astråkigt.
Sen fick vi jobba lite på fri hand. Jag började skriva upp stödord till min redovisning. Hann inte klart men jag gissar på att mina "stödord" kommer ta upp både framsida och baksida på ett A4.

Äcklig lunch. Efter lunchen satt jag och några till och jobbade i 40 min med NO och matte. Sen när vi var klara skulle alla andra börja med det så jag gjorde matteläxan. Sen satt jag och snackade med alla andra som jobbade (lämnade dom som hade jobbat samtidigt som mig. de var tråkiga ;)).

På musiken satt läraren i rummet bredvid och fixade med några ljudfiler för att klippa ihop vårat melodifestivalnummer. Vi var seriösa ett tag och spelade igenom en av våra låtar och det lät verkligen bra! Sen blev det tråkigt efter ett tag så vi var lite oseriösa och satt och kollade på klipp på youtube resten av lektionen.

Tjockt brev

I morse hittade jag ett tjockt brev adresserat till mig i mitt postfack.
Det var en p3 startisha och ett fult julkort kevin borg hade gjort.

Fryser

Varför ska det alltid vara så jävla kallt här hemma?
Pappa och Oscar säger att det inte alls är kallt men det är det visst!
Och pappa sa vid maten idag att jag bara inbillade mig.
Men det är visst kallt!
Det är ju kallt i skolan med men här är det nästan värre! :o

Och det är extra kallt om händerna när man sitter vid datorn eftersom det är lite svårt att värma fingrar som hela tiden rör sig över tangentbordet :/


Snart 2 år gammal bild

Visst skulle det vara skönt om det började bli varmare ute nu också?
Jag vill ha vår!
Jag vill ha sommar!

Nationella prov i veckan

Nationellt prov i Svenska läsförståelse (80 min) imorgon (tisdag).
Nationellt prov i Svenska uppsats (4 timmar) på torsdag

Jag ser INTE fram emot nationella proven. Imorgon är första. Vill inte! Fast uppsatsen blir värst. 4 timmar bara sitta och skriva. Fast då får man iaf ha med nåt att äta, det får man inte imorgon. Det blir väl att ta med min godispåse eftersom det fortfarande är en massa godis kvar i den.

usch usch. Men en positiv sak med torsdagen är att vi har bara provet och sen får man gå hem.

Och jag måste komma ihåg att inte vara en ända minut sen till skolan när det är np för då får man inte vara med och om man sen missar andra gången det är (min skola kör en gång till för alla som missar) får man IG :|
Men att komma i tid är inte så svårt, inte när jag är här hos pappa iaf. När jag är hos mamma kan man inte lita på bussen så jag får väl se till att sova här hos pappa innan alla nationella prov...

Måndag

Ganska vanlig skoldag förutom en sak.. Ambulansen fick göra ett besök till min skola igen och denna gången för att hämta en i min klass. Promenad till konsum och många sjuka.

Äh, jag ta och skriver upp schemat som jag brukar:
Läsning
NO/Matte
Bild
Lunch
Svenska
SO
Spanska.

Lollo var sjuk så jag satte mig bak brevid Ellan på NOn/Matten. Först var det lite genomgång och sen fick man arbeta halva tiden NO halva matte. Haha efter lektionen sa ellan att hon aldrig hade jobbat så bra. Jag har nog aldrig jobbat så dåligt som jag gjorde. Eller jo, jag har nog jobbat sämre men det var inte direkt nån av mina bättre NO och mattelektioner.

På bilden hade vi fått en ny lärare. Och det är den riktiga läraren vi ska ha, skolan har äntligen anställt nån som kan ha oss i bild. Skönt att veta att det är läraren man har på lektionen som ska sätta betyg sen. Känns så onödigt att vara snäll och jobba bra om det ändå inte är den läraren som ska sätta betyg.
Förresten så brukar Ellan och Frida säga att jag egentligen inte borde ha VG i bild men när jag gick från bordet ett tag (gick till fönstret för att kalkylera min skiss) så kollade de i min mapp. Sen ropade de på mig och sa att de fattade varför jag hade VG. Haha kan de bestämma sig eller? Frida visade upp en bild från min mapp som hon ville betala för att få :o . Haha lite överdrivet.

Äcklig lunch. Jag, Martin, Ellan, Jenny och Matilda gick till konsum. Jag, Ellan och Martin köpte tillsammans en förpackning med 3 festisar som vi delade på.
Sen så slappade man i solhallen. Den där saken jag skrev om i början hände på lunchrasten också.

På svenskan fick vi läsa 3 texter som olika elever hade skrivit på nationella provet för nåt år sen. En hade fått G, en VG och en MVG och vi skulle lista ut vem som fått vad. Rätt tråkigt men inte så ansträngande iaf.

SO-lektionen spenderades i datasalen för min del. Vi var ungefär 5 st som satt där och det var rätt slappt. Jag skrev på min Anne Frank uppsats vilket är tråkigt. Jag gillar inte SO. Och nu måste jag skriva klrt uppsatsen och göra en bra redovisning till den tills på onsdag. Och jag glömde alla papper i skolan -.- . Jag som vill höja mig i so...

På spanskan gick vi igenom lite nya saker. Vid ett tillfälle av lektionen sa läraren att det var bra att chansa även om man inte visste så Daniel sa konstigase svaret på en fråga (han sa typ "det är en som säger att nån är nåt eller gör nåt och det visste inte nån om"). Lite skratt blev det iaf för det och även några andra saker :P .




Nu sitter jag här för andra dagen i rad och lyssnar på fel på hjärnan på repeat. Jag gillar den låten! <3

Markus Krunegårdkonsert!

Det började med att Lovisa kom hit vid ett. Mamma körde mig in till stan (och tog lovisas väska så hon skulle slippa släpa på den) och jag och lovisa gick till burger king och blev tjocka och glada.
Sen gick vi runt lite på stan i nån timme och sen åkte vi hem till mig.

Först gick vi runt och gjorde inte så mkt sen började vi fixa oss lite. Jag böt om (hade mjukisar på mig innan, ville inte ha det på konserten) och sminkade mig. Vi stod även ett tag och fixade håret.
Sen hjälpte vi mamma att laga mat. Tacos. Lovisa fattade ingenting av våran lätta skärmaskin så hon fick byta uppgift med mig och göra köttfärsen. Sen satt vi och mamma och åt och pratade. Hade det lite trevligt.
Sen började mamma fixa sig och jag skrek lite på henne att vi skulle åka. Haha. Vi satt på bussen ungefär halv 8 (insläpp vid 7. Konserten skulle börja 9 men började inte förrän tjugo i 10.)

När vi kom dit hängde vi av oss jackorna. Sen gick vi in till rummet där konserten skulle avra. Vi var först på plats! Eftersom det inte satt nå folk vid scenen så stod vi i baren ett tag. Vi delade på en cola och den drack vi upp så fort att bartendern gav oss en till helt gratis. Han ville att vi skulle få en sockerkick XD . Mamma tog 100 misslyckade bilder på mig och Lovisa och sen började det komma lite folk så vi satte oss vid scenkanten så vi skulle vara säkra på att få bästa platserna.
De la ut spellistorna och vi tog kort på markus spellista och pratade lite med dom bakom oss.

Ca 21.40 börajde konserten.
Den var jättejättejättebra! Verkligen hur bra som helst!


Konstigade låten var ju Afrobeat som var mitt i konserten. Det var den ända låten varken jag eller Lovisa hade hört förut och den var lite skum XD Men ändå ett bra avbrott eftersom det bara var en massa melodi och Sen några gånger i låten sjöng Markus "Ingen mer skit ge mig afrobeat". hahah XD.  Han spelade även den nya låten Fel På Hjärnan. Jag filmade:



Haha det är mellansnack där i början.
Alla låtarna var jättebra och mellansnacken varierade från bra till mindre bra XD . Markus tyckte även att det var lite coolt att spela på Katalin eftersom han har bott i Uppsala (vi fick även reda på att det var i gottsunda han bodde. Det pratade vi faktiskt lite om jag och Lovisa innan.) och hade varit som publik på Katalin förut.
Superbra konsert! <3

Efter konserten stod jag och Lovisa mitt på golvet och snackade ett tag. Sen när i trodde att det hade blivit lite kortare toakö gick vi på toa. På vägen dit gick vi förbi Markus så när vi kom ut från toan igen så gick vi och köpte varsin T-shirt och jag köpte en skiva. Markus signerade skivan och våra armar. Lovisa fick 2 autografer på samma arm XD. Bilder med markus blev det också. Haha jag såg sjuk ut på min.

Sen satt vi på scenkanten och pratade ett tag och sen kom mamma fram till oss och pratade lite. Då såg vi markus igen och gick fram och frågade om vi kunde ta en gruppbild och det fick vi såklart.


Sen åkte vi hem till mig igen. Vi fikade och sen gick mamma och la sig så jag och Lovisa satt i soffan och kollade på mtv i nån timme innan vi la oss.

RSS 2.0