filmmys

Hej hej!

Jag sitter fortfarande hemma hos Linnea och har det bra.
Vi har nu bland annat ätit pizza, ätit godis och sett filmerna a cinderella story och confessions of a teenage dramaqueen (tror att den heter tonårsliv på svenska). Nu ser Vi på en geishas memoarer, eller jag sitter ju här och skriver men linnea ser på den. Nej, nu ska jag också se på filmen.



Pussar!

hos linnea

Hej hej!
Nu är jag hemma hos Linnea. Kom nyss hit.
Och linnea är bäst :D :D :D :D
Det är här jag ska fira valborg, vi ska typ se på film och ha det mysigt och äta pizza.
Nu sitter vi och planerar allt onyttigt vi ska äta idag.
Nu vet jag inte vad jag ska skriva och nu vill jag vara lite social så hejdå ooch ha en bra valborg!
Puss

Bonde söker man

Glömde blogga om gårdagens stora nyhet!
I varenda tidning står det om vilka 8 som ska vara med i bonde söker fru och tro det eller ej men Thilde Höök ska vara med!
Sen så är det ju bara de 4 som får flest brev som de kommer följa en lite längre tid men jag är helt säker på att Thilde kommer få väldigt många brev för hon är hur snäll som helst och ser bra ut med.
Det kommer kännas konstigt att se Thilde på tv, haha.
Thilde har verkligen förmågan att dyka upp lite vart som helst. För inte så länge sen (ett år sen kanske?) träffade hon kungen och fick ett pris av honom. Hur coolt är inte det?

Nu kanske ni undrar vem Thilde är och hur jag känner henne.
Thilde har under flera år varit Sveriges största islandshästimportör (fast för ett litet tag se avsa hon sig den titeln! Kan man göra sånt?) och jag har varit på flera ridläger hos Thilde. 10 läger eller något sånt är det. Thildes läger är helt ennkelt bäst.

Nu får vi bara hoppas att Thilde hittar kärleken genom Bonde söker fru. Lycka till!


#1000


Och nu är det 1000 inlägg...


Långhelg igen! :D

Nu är det långhelg!
Hur skönt som helst!

Imorgon är det sista april och det firas hemma hos Linnea. Det blir hur kul som helst. Länge sen jag träffade henne nu. Vi brukar ju ses på stan men nu har inte jag varit på stan sen början av mars nångång. Lääänge sen. Men imorgon ska jag i alla fall hem till henne.

Det verkar förresten som om det bara är vi i Uppsala som är lediga imorgon. Stämmer det?
Är du ledig från skolan/jobbet sista april?


Jag hatar mitt knä...

Vet inte vart jag ska skriva men jag måste vara skriva av mig lite. Den det handlar om kommer säkert aldrig läsa men ändå.

Jag har inte valt att vara skadad. Jag ville verkligen inte bli skadad. Om det är någon som lider av det här så är det jag. Så sluta klaga bara för att jag ber om att du och alla andra ska hjälpa mig med vissa småsaker. Sluta klaga på att t.ex. min kryckor jämt är ivägen. Sluta klaga på att jag inte tränar tillräckligt mycket. Det är bara att lägga av, för de små och få sakerna du "får stå ut med" är ingenting mot vad jag måste stå ut med.

Jag vet vilka det är som hjälper mig med mest saker och du som klagar mest är en av de som hjälper mig absolut minst. Det är många saker man inte kan göra när man kan gå, som de flesta nog vet om. Att jag dessutom för det mesta har ont i knät gör det ännu värre.
Jag kan inte ta mat, bära mina böcker mellan klassrummen, hämta en massa saker o.s.v. men tro inte att jag vill det här. För det jag vill mest av allt är att bli bra i knät och kunna gå igen. Inte ha ont, kunna göra det mesta utan att mitt knä ska hindra mig.

Sen att klaga på att jag inte tränar ordentligt vet du inget om. Du vet inte hur mycket jag tränar när jag kommer hem. Även fast det gör ont att träna så gör jag det. Jag måste, annars kommer jag aldrig bli bra. Men sitt inte och klaga på att jag inte tränar för det vet du inget om. Jag försöker träna så mycket som möjligt för som sagt, det jag vill mest av allt är att bli bra igen.

Tror du att det är kul att vara skadad? Tror du att det är kul att knappt kunna göra nåt själv? Tror du att det är kul för mig att köra med alla andra och få dem att hämta saker till mig ect? Jag försöker göra så mycket som jag kan själv. För jag vill inte vara ivägen, jag vill inte att ni ska bli sura på mig. Men ibland måste jag be folk göra saker åt mig för jag kan inte göra det själv.

Sen finns det såklart de som småklagar på skoj eller skämtar lite lätt om att jag är skadad. Sånt är helt okej för min del. Det är bara kul. Så om det nu är någon som läser det här och gör det, du behöver inte sluta. Men jag vill inte att folk ska gnälla och bli sura på mig för att mina kryckor kanske är lite ivägen eller för att jag ber den personen att bära en bok extra. Jag skulle inte brytt mig om kryckor som står ivägen (de flesta tycker att mina kryckor är roliga och lånar dem en stund när jag ändå sitter ner) eller om jag var tvungen att bära några böcker eller en väska extra.
Så sluta klaga.

Det är inte kul att höra "Nu tänker inte jag hjälpa dig mer", "du är bara skadad för att du vill köra med oss" eller det vanligaste: "nej, nån annan får göra det". Visst, man kan säga att någon annan kan göra en liten sak om man har en anledning till varför man inte ska göra det jag säger men om man t.ex. ska gå till skåpet så kan man väl lika gärna bära en till bok. Ska det vara så svårt?

Det finns en person som inte klagat fast hon fått bära väldigt många utav mina saker och hämta mat åt mig ect. Min ängel i vardagen. Hon skämtar ibland om att hon alltid måste bära mina saker men hon blir aldrig sur. Hon finns där för mig hela tiden ändå och hon vet att om hon skulle bli skadad skulle jag gjort exakt samma sak för henne. Sen på delad andraplats har jag två till som hjälper mig med en del småsaker och de protesterar aldrig. Men ingen är i närheten av den bästa, Louise.

Du som klagar däremot har knappt hjälpt mig med nån sak även fast du ofta är i närheten av mig. Du bara klagar hela tiden. Nu vet jag vem jag aldrig kommer hjälpa igen. Och jag önskar faktiskt att du ska vara med om samma sak som mig någon gång. Så du får känna hur ont det kan göra i knät och fatta hur många saker man inte kan göra. Så du fattar hur lång tid och hur jobbigt det är att bli bra igen. Och hur jobbigt det är att gå på kryckor i över 6 veckor.

6 veckor. För exakt 6 veckor sen hade vi volleybollturnering och mitt knä hoppade ur led och knäskålen gick sönder. Imorgon är det 5 veckor sen operationen. Enda gången jag inte har ont är när jag t.e.x har benet upplagt på en stol eller om jag ligger i soffan eller sängen. Det gör som ondast när jag tränar eller om jag råkar göra nåt så att jag tappar balansen och av ren reflex sätter ner det onda benet och lägger vikten på det. Jag äter smärtstillande tabletter flera gånger om dagen men har ont ändå. Man blir trött på att inte kunna gå, att vara tvungen att använda kryckor redan efter nån timme. Att vara tvungen att gå på kryckor i sex veckor är jobbigt. Jag gillar verkligen inte mina kryckor.


Nu låter den här texten säkert som om jag inte klarar någonting själv. Så är det inte. Det är bara det att jag inte kan bära något (förrutom småsaker som t.ex. pennor) längre streckor eftersom jag har kryckorna i händerna. Hemma klarar jag mig själv rätt bra. Jag har tillochmed lyckats laga mat själv och varje morgon (när jag är hos pappa) fixar jag min frukost själv. Så jag kan klara saker själv det är bara det att i skolan är det ofta en bit man måste gå samtidigt som man bär på något. Och det är då jag ber någon att t.ex. bära en av mina böcker. Ska det verkligen vara så jobbigt?


Nu blev det här en väldigt lång text och jag vetinte ens om någon kommer läsa allt. Jag ville bara skriva av mig lite. Och dessutom säga att man ska sluta klaga! Det är inga stora saker jag ber om. Se till att hjälpa de som finns runt omkring dig ioch behöver hjälp för utan dem klarar du dig aldrig om du skulle bli skadad. Och jag förstår inte vitsen med att inte hjälpa en som är skadad. Visst, man kanske blir lite trött när det gått någon vecka men det lilla besväret du måste göra genom att bära en extra bok är ingenting mot vad den skadade går igenom. Och det är ingen som vill att den skadade ska bli bra igen mer än den skadade själv. Ni som aldrig varit skadade en längre tid kan vara glada för det är mycket jobbiare än vad man tror att det ska vara.


HAHAHA


Framsteg med knät

Igår var jag hos sjukgymnasten.
Jag tränade riktigt bra och hon hittade hela tiden på nya övningar och tillslut klarade jag av att hålla sträckt uppe i luften!
Det låter ju som en helt självklar sak men jag har inte kunnat göra det sen operationen så ni kan väl fatta hur glad jag var?!
Jag är tvungen att trixa igång det lite men sen när jag väl håller upp benet kan jag göra det ett tag utan att tappa.
Får väldigt ont i knät när jag håller på och gör den där övningen men ändå, nu ska jag göra så mycket ända till det slutar göra ont. Och sen ska jag klara av att lyfta upp benet rakt utan att fuska lite i början. Och sen kommer muskeln bli bra och jag kommer kunna gå igen! Jag saknar att kunna gå och göra ala andra vanliga saker. Jag till och med saknar att träna! Jag som inte ens brukar tycka om att träna (fast ridning och dans och sånt är kul).
Jag saknar såklart ridningen också väldigt mycket och sjukgymnasten sa att jag säkert skulle vara helt bra till ridlägret i sommar. :D


Förresten så har jag jeansleggings på mig idag (det är mer som väldigt tunna jeans utan fickor. Leggings brukar ju vara rätt elastiska men de här är rätt så stela). Det går frammåt, jag har inte ens lindat knät så mycket som jag brukar utan jag har bara en tunn stödstrumpa över knät.

Fick sluta skolan innan 10

Idag skulle de flesta av killarna i klassen vara i allianshallen hela dagen och spela skol dm i innebandy.
Vi tyckte att de behövde lite stöd, någon som hejade på dem så under dagen försökte vi övertala alla lärare om att låta oss åka dit (vi har redan frågat flera gånger under veckan men inte fått några bra svar).
Vi hade läsning och spanska och sen efter det fick vi reda på att vi hade lyckats övertala musikläraren och NO/Matteläraren.
Näör engelskalektionen började övertalade vi Mari-Anne att vi skulle få åka och hon sa att bara vi fick för SOläraren och om mari anne fick ha kvar de tre som skulle göra muntliga nationella fick vi åka. Och vi lyckiades övertala SOläraren med!

Vi som inte kunde eller ville fick gå hem eftersom man inte kan ha lektioner när man bara är ett par personer (om jag hade varit tvungen att välja skola eller innebandy skulle jag såklart valt innebandy men jag är ju skadad så det skulle bli svårt för mig att ta mig dit). Jag ringde pappa från peters mobil (min mobil har något stört fel som gör att det varken går att ringa eller ta emot samtial. Som tur är funkar det att skicka sms, hade inte klarat mig utan det) och pappa ringde taxin.
Fick vänta rätt länge på taxin men det var rätt skönt att sitta där och vänta för det var soligt.

Var hemma ca kvart över 10!


gammal bild från när vi hade en egen innebandyturnering i skolan.

Hemma igen efter ett dygn på landet

Nu har jag nyss kommit hem. Har varit hos mina kusiner, de bor nästan mitt ute i en skog men det är rätt kul att vara där ändå. De har bra, inglasad uteplats där vi att typ hela kvällen. Mys. Och sen idag har vi suttit ute på framsidanoch solat.
Mycket tv-spelande har det blivit med eftersom mina kusiner är två killar och sen var ju min bror med. Alltså, jag och några tv-spelsnördar. Som tur är fanns ju de vuxna när jag tröttnade på tv-spel.

ingen dator har det blivit. Lite synd det men nu sitter jag ju här vid datorn igen. 
De hade inte "öppnat" sin pool de har heller men det var helt okej för mig eftersom jag inte skulle kunnat bada ändå. Om jag skulle lyckats komma i skulle jag aldrig komma ur (pga knät -.-) så det var nog bäst så som det var.

Och det här inlägget blev helt ointressant nu ser jag. Den som orkat läsa får en godis nästa gång vi ses :)

inget funkar -.-

Nu sitter jag här i mammas mörka rum. Taklampan är trasig så nust nu har jag en liten läslampa tänd i andra sidan av rummet Ser knappt tangenterna, därför kan det bli lite fel, förlåt för det i så fall.

Har fått igång spotify men efter jag tryckt igång en låt hakar allt upp sig så nu kan jag inte göra nåt utan bara lyssna. Eller nej, det verkar inte som om det blir en ny låt. Jobbigt, då måste jag stänga av det igen. Aja, ajg tror att jag ska sätta igång en webbradio istället. Så, nu är webbradion på.

Jag kan inte få upp msn heller. Har försökt trycka fram det flera gånger men det kommer inte upp! Verkar vara nått stört fel. Som tur är funkar alla vanliga internetsaker (msn och spotify är ju även det kopplat till internet men även installerade på datorn) .

Nej, nu ska jag göra lite roligare saker än att blogga.

Pusshej!

Vår


jag älskar att det är vår. Man kan sitta ute på balkongen och bara mysa :)

soooooool

Dagen började med nationellt prov i matte. B1 och B2 sammanlagt 80 minuter hade vi på oss och då hade de rekomenderat att man tog 30 min på sig på B1 och 50 min på B2. Jag gjorde hela provet på 40 min (blev väl en kvart på B1 och 25 min på B2 eller nåt sånt). Sen satt jag kvar i en kvart för att jag inte orkade lämna in. Ingen annan var klar och man vill ju inte ha rast själv. Men efter en kvart gick jag ändå ut på rast och det gick rätt fort innan en annan kom ut och sen kom det fler och fler från klassen som blev klara.
Men det konstigaste är att vissa inte ens hann räkna allt. Eller okej, jag kanske var ovanligt snabb och jag slarvade säkert en massa men man fick sitta dubbelt så lång tid än vad jag gjorde och om man ändå inte var klar då är man nog lite seg. Tycker jag iaf :P haha . Om man fastnar på nåt ska man ju hoppa över och komma tilllbaka till den uppgiften sen så man ser till att hinna med hela provet.

Vid tio hade vi vanliga lektioner igen. Vi hade NO och såg en film om rymden och sen så fortsatte vi jobba med våra uppgifter om rymden. Jag ligger aslångt efter där. Inte bra.

Lunch efter det. Lång lunch, en timme och 40 min. Vi satt ute i solen och snackade och lyssnade på lite musik och sånt. Det fanns vitsippor ute. Jag som inte kan gå och knappt varit ute och inte sett alla blommor alla snackar om att de sett (blåsippor och tussilagos) blev rätt glad över att se vitsippor.

Efter lunchen blev det svenska. Läste en text av strindberg vilket var astråkigt och sen skulle vi analysera den lite. Som tur var inte skriva ner saker om den tack och lov. Sen fick vi gå ut och sätta oss och skriva början på egna berättelser eller dikter utifrån vad vi kunde se och känna. Vi var några som satte oss vid amfiteatern (heter det så?) och skrev där. Det jag skrev blev väl sådär. Jag vet inte ens om vi ska lämna in det till läraren...

Vi satt i alla fall ute och skrev under engelskalektionen också så vi gjorde inget mer. Det var skönt att sitta ute idag, lite kallt när vinden blåser men skönt annars för solen värmer så mycket.

I helgen ska det visst bli typ 20 grader! skönt skönt, jag kommer sitta ute på balkongen en massa!

Innan vi gick hem fick vi förresten inbjudningar till balen. Det kommer bli askul med bal! Nu ska ajg bara se till att bli bra i knät också men det är lång tid till balen så då måste jag vara bra igen.
Enligt läkarna skulle jag ju kunna gå idag...

Kom på nu att det visst bara var 3 lektioner idag. Gött.


Kex eller schäx?

Kristin brukar alltid klaga på att jag säger kex och inte schäx. Men det stavas ju kex och man uttalar det ju som man skriver det.
Såhär reagerade kristin när jag skaffade fram bevis att jag säger rätt:


Hur uttalar du kex? Säger du kex eller schäx?


spotify

Hej!
Nu var det ett tag sen jag skrev, satt inte vid datorn igår. Har inte hänt så mkt, jag har väl varit i skolan som vanligt.
Igår fick jag vänta jättelänge på taxin för mamma hade glömt brt att boka taxi hem åt mig och sen kunde de inte hämta mig förrän om 50 min. Efter 45 minuters väntan ute i kylan ringde jag till kristin för jag hade tråkigt. Kort samtal på 5 min men det var kul ändå. Lyssna noga nu: Hon erkännde att det var JAG som kom på det där "efter jill och mando kommer the ark"! Dessutom har Kristin världens sötaste dialekt och jag hade nästan glömt hur sött hon pratar. Och det läkigaste är ju att jag började prata som henne (fast inte lika sött) efter att jag bara hört henne säga typ en mening. Läskigt, haha.

Idag var det SO-prov. Sånt gillar vi inte.
Imorgon är det nationellt prov i matte. Sånt gillar vi inte heller men det är bättre än SO-prov.
Imorgon hardet förresten gått 4 veckor sen perationen. De sa att jag skulle kunna gå lite efter 4 veckor. Det kan jag inte. 

Och nu höll jag på att glöma det viktigaste (tur att jag skrev det i rubriken): Jag har skaffat Spotify! :D 

trött

Jag är sjukt trött!
Var trött redan i skolan och det lev ju inte direkt bättre av att jag satt helt stilla i de tre sista lektionerna och smårasterna mellan. När jag kom hem var jhag sjukt trött men satte mig framför datorn ändå. När Oscar tog datorn la jag mig i sängen och tittade på tv. Passade på att göra mina sjukgymnastikövningar så knät blir bättre också. Men ingenting hjälper, jag är fortfarande sjukt trött och jag är som allra tröttast i benen. Detta gör att jag får mer ont i mitt knä med.
Någon som vet hur man blir lite piggare i benen? (och det får inte vara genom träning eftersom jag inte kan använda mitt knä)

bdb

Idag har jag kollat igenom alla bilder på bdb som mina vänner och bevakningar lagt upp. Det har blivit rätt mkt och jag har aldrig efter operationen haft tid att komma ner på noll igen. Men nu har jag det äntligen!

Nu är det bara bloggkoll kvar...

... och nu är den trasig igen

Nu har TVn slutat fungera igen. Den är knäpp. Det blir väl så att vi får skaffa en ny tv för trots att vi har 3 st andra tvapparater så är ju alla andra små och det är lite jobbigt att sitta i mitt örka rum och se på tv hela tiden :P Och pappa har ju ingen egen tv så han får väl sitta i köket och titta, haha.

... och nu funkar den igen

I förra inlägget sa jag att tvn hade gått sönder. Efter att jag hade lämnat datorn gi8ck jag in på mitt rum och fortsatte se på project runway. När pappa kom hem efter sin golfrunda berättade jag att tvn hade gått sönder och då så skulle han såklart testa tvn och då funkade den!

Nyss såg jag även på facebook att majas tv hade gått sönder så jag vet inte om hennes gått sönder på riktigt eller om det hände samma sak med hennes som med min :P

TVn gick sönder!

Idag vaknade jag strax efter nio av att min mobil vibrerade. Trodde att det var nåt alarm som jag hade råkat ha igång så jag stängde av och gick på toan och sen när jag kom tillbaka kollade jag igenom mobilen och jag hade inget alarm inställt på 09.06 (eller nån tid runt det). Sen kom jag på att det kanske var någon som hade ringt och jag kollade och det var något konstigt 08 nummer som jag inte har någon aning vad det var för nåt.

Men vem ringer från en hemtelefon i stockholm och väcker mig klockan niop på morgonen en söndag?
Jag hade för mig att det finns regler för hur tidigt man får ringa på helgerna. Men det värsta är att jag inte har någon aning om vem som skulle ringa mig från ett hemnummer i sthlm. Det var säkert bara någon som ringde fel men jag tycker ändå att det var taskigt att göra det så tidigt på morgonen. Haha, jag borde kolla min mobil lite bättre också när det ringer så jag inte bara trycker på avsluta som jag gjorde idag.

Sen efter det kunde jag inte somna om utan låg kvar i sängen ett tag. Vid tio startade jag tvn på mitt rum och låg kvar i sängen och kollade. Ett litet tag försökte jag jobba med spanskan samtidigt också men det gick inte så bra.

Vid 11 började project runway och det skulle hålla på i 5 timmar! Jag gick ner till köket och kollade på tvn där samtidigt som jag försökte koka lite makaroner att äta. Lite svårt att laga mat samtidigt som man hoppar på kryckor men det gick. Näre jag hade ätit klart gick jag till vardagasrummet och fortsatte kolla på project runway på den tvn. Jag gillar project runway.

Sen i en reklam tog jag fram min mobil och började smsa lite folk och sen när jag vänder tillbaka blicken till tvn är det ingen bild! Det var helt svart! Ljudet fanns fortfarande kvar och jag testade att byta kanal och det gick (man kunde höra på ljudet att man böt kanal) men det blev ingen bild. Jag testade att stäga av och starta igen och det gick men bilden kom inte tillbaka. Jag ropade på oscar och han testade att trycka in alla sladdar bakom tvn men det funkade inte heller. Våran tv är trasig. Tur att vi har 3 till tvapparater men ändå, den största , den som står i vardagsrummet har gått sönder. Helt knäppt.
Så när tvn gick sönder orkade jag ionte byta tv utan ajg satte  mig här framför datorn istället.

Idag måste jag jobba mycket på spanskan. Jag vill inte. Det är sjukt svårt och jobbigt. Sen har jag en massa annat skolarbete ´jag måste göra. Skolan börjar ta kol på mig igen. Jag önskar man kunde spola fram tiden till början av juni. Då är det bara slappa skoldagar och roliga saker som balen, melodifestivalen, ärentuna games, avslutning och sånt.

Lördag

Idag var det dags för kvarterats årliga vårstädning och för första gången hade jag en riktigt riktigt bra ursäkt att slippa vara med. Och vet ni vad som händer då? Jo, pappa låter Oscar slippa med! :o Fusk!

Idag har jag förutom det här jobbat pyttelite på spanskan. Det är helt sjukt vilken uppgift de gett oss. Jag vill skita i allt men samtidigt vill jag ju inte sänka mitt betyg så jag får jobba på även fast det är sjukt tråkigt och svårt.

Uppgiften vi fått:
Välja en av tre texter (alla texterna är assvåra och man fattar ungefär vart femte ord) läsa igenom, förstå avd den handlar om (en ordbok behövs väldigt väldigt mycket!), välja ut 15 glosor som man ska lära sig (måste vara helt nya ord). Sen så ska man skriva meningar som innehåller de här orden man valt ut som glosor och efter det ska man göra en tankekarta (skriva allt på spanska i den), skriva en sammanfattning på svenska och en sammanfattning på spanska.
Allt ska lämnas in i början av lektionen på måndag. Vi fick uppgiften i Tisdags så vi har bara haft två lektioner på oss att jobba med det. Och jag var knappt där på andra lektionen.
Fattar ni hur jobbig den här uppgiften är?
Jag har än så länge bara läst igenom texten en gång på spanska (utan att jag fattar vad den handlar om) och sen så har jag valt ut glosorna. Hur mycket arbete kvar som helst!

Nu börjar allt jobbigt skolarbete igen. Spanskasaken till på måndag, SO-prov på tisdag eller onsdag (jag kommer inte ens ihåg vilken dag det är till), Nationellt matteprov på Torsdag (behöver man inte träna på men just det att man måste prestera så bra som möjligt hela tiden tar på krafterna). Sen så kommer det säkert ännu fler saker den här veckan. Usch.

Har du något jobbigt skolarbete du måste jobba med under helgen?

före och efterbilder

Nu är agrafferna borta!



Nu har det gått 3 veckor och en dag.
Om en vecka har det gått 4 veckor.
Det var då jag skulle kunna gå...

agraffborttagning - före

Idag ska jag ta bort mina "klamrar" från knät. Altså de där sakerna som jag har istället för stygn, vet inte riktigt vad de kallas. Typ agraffer eller nåt sånt heter de tror jag. Aja, jag tror ni fattar vad jag menar. Jag ska i alla fall ta bort dom idag på morgonen.
Trodde först att jag skulle behöva vara själv när jag tar bort dem och sen gå till skolan efter det men mamma är snäll och följer med och kör mig sen till skolan.

Usch, hoppas att det inte gör ont,. börjar bli lite rädd. Hoppas de lokalbedövar knät eller något sånt och hoppas det i så fall sitter hela dagen för jag ska ju till skolan sen efter.

Men nu ska jag kolla bilddagboken lite snabbt innan mamma kommer och hämtar mig.

Puss!

Torsdag - dagen

Gjorde mig snabbt klar i morse för att jag inte visste om taxin skulle komma tidigt idag med eller inte. Detta resulterade att jag satt i hallen med skorna på i en kvart och tittade ut genom fönstret, haha. Sen när ajg väl satt i taxin visade det sig att taxichaffisen inte riktigt visste vart min skola låg men han trodde att han hade en liten aning och han körde rätt.

Kom till skolan bara någon minut innan vi började.
Idag var min skoldag kort:
Läsning
Matte
NO
Lunch

Matte/No-lektionen blev dessutom förkortad med en halvtimme för vi skulle på studiebesök efter lunch men det åkte inte jag med på.
Direkt efter jag hade ätit kom mamma och vi åkte till sjukgymnasten. Där fick jag göra en massa övningar, både nya och gamla. Vi mätte även hur mycket jag kunde böja benet, nu är jag uppe i nittio grader. Det här går segt, bara 10 grader på en vecka.
Sjukgymnasten tyckte i alla fall att jag hade blivit lite bättre på övningarna och det var väl bra. Särskillt eftersom jag inte övat på alla utan bara gjort de lättaste...

Efter besöket hos sjukgymnasten så åkte vi hem till mamma. Hon åt lunch och jag åt lite sallad. Sen körde mamma mig hem till pappa och hon åkte tillbaka till jobbet.

Det första jag gjorde när jag kom tillbaka hit till storvreta var att äta en av mina starka värktabletter. Jag hade jätteont i knät efter sjukgymnastiken. Är det inte meningen att man ska bli bättre när man gör övningarna? Fast det är nog så att det gör ont och sen när man gör sakerna mer och mer kommer det gå bättre och bättre och man får ännu mindre ont.


Ett knä. Som ni kan se så sitter inte knästålen fast i något utav benen utan det ligger bara ovanpå...


Torsdag - outfit

Här kommer en liten bild på dagens outfit.
Kan inte ha andra byxor än mjukisar på mig nu pga knät. Jag gillar inte att ha mjukisar bland folk, hade aldrig haft det en vanlig skoldag innan och nu måste jag ha det varje dag.
Fortsatte lite på den slappa stilen idag :



Svarta mjukisbyxor
Vitt linne
Grön hoodtröja
Skinnjacka
Converse

(och så kryckorna såklart -.- )


Onsdag

Idag är det onsdag, känns verkligen inte som det.
Taxin kom strax innan 8 idag, mycket bättre tid än igår.
När jag kom till skolan så frågade Rebecca om jag också hade fått post från Lundellska och om jag skulle gå på den där musikalen man fick inbjudan till. Eftersom man inte vill gå själv på musikal så sa hon att vi skulle gå tillsammans och det blir väl rätt kul. Musikal är väl alltid kul?

Dagens schema:
Klassråd
SO
Slöjd
Lunch
Idrott
Svenska
Engelska

På klassrådet fixade vi baksidan till våra klasströjor och jag skrev upp vilken storlek jag ville ha. Känns som om alla andra har fått sina klasströjor redan så vi är ju lite efter.

Alla killar skulle åka till fyrishov och träna simning och livräddning. Även de tjejer som missade förra gången skulle vara med idag vilket betyder att  Lousie och Greta åkte dit. De som skulle bada åt lunch tidigare så sen när ajg skulle äta så avr inte Lollo där och kunde ta mat till mig. När vi kom in i matsalen tjatade jag lite på Josefin, Matilda och Ellan att de skulle ta mat till mig men då sa Josefin till Lottie (lärare) som stod vid dörren att hon skulle ta mat till mig. Shit va mycket mat hon la upp. Så fort jag sa något jag skulle ha så la hon upp jättemycket. Hon tyckte till och med att hon la upp väldigt lite makaronipudding men jag var ju tvungen att säga stopp, haha.

På lunchrasten satt vi som var kvar av klassen och snackade och chillade mest. Det var rätt lugnt och skönt.
Eftersom vi inte sulle ha någon idrott flyttade vi fram våra sista lektioner. Fast vi glömde bort det så Mari Anne kom och hämtade oss, haha. Vi körde två stycken redovisningar av författararbeten och sen pratade vi bara en massa. Fick sluta 13.50 vilket var en coh en halv timme tidigare än vad vi egentligen skulle. Skönt!

Vi fick även våra omdömen idag. Svårt att tyda dom ordentligt och det som stod där var inget överraskande. Vi fick som vanligt inget omdöme från musikläraren. Han borde faktiskt skärpa sig, han har ju knappt några klasser längre. Hej, vi vill också ha ny musiklärare.
Mari Anne hade råkat skriva "Fitt G" på Majas omdöme istället för "Ditt G" . Det var kul. Och det avr kul när hon visade felet för Mari Anne också.

balklänning

Just nu finns det två saker vi pratar lite extra om i skolan.
Gymnasiet och balklänningar.
Det verkar som om alla tjejer i klassen börjat kolla aktivt efter balklänningar och många har redan köpt eller åtminstånde beställt sina klänningar.
Jag har inte ens börjat leta.
Hjälp!

Jag vill ha en riktigt snygg klänning som inte är allt för dyr.
Kan nån hjälpa mig att hitta några snygga alternativ?
(På internet då eftersom mitt knä fortfarande är dåligt så jag kan inte gå ut på stan.)


Facebooktest

Haha jag gjorde ett sånt här töntigt facebooktest om vilken popkille som passade mig. Jag kan aldrig hålla mig borta från de där egentligen ganska tråkiga testen. Men kul att det blev en riktigt riktigt bra artist som passade mig. Ni som inte vet vem han är så kan jag säga att han skriver bland de bästa låttexterna!

första skoldagen efter påsklovet och peliminärt gymnasiebesked

Idag kom taxin och hämtade mig redan kvart i 8! Tidigt tidigt, särksillt eftersom jag är hos pappa idag.
Oberedd som jag var så satt jag inte i taxibilen förrän 10 i 8. 5 minuter senare var jag framme i skolan så det blev 25 minuters väntan innan skolan skulle börja. Som tur var så var det två andra från klassen som var där tidigt.

Läsning
Spanska
Engelska
SO
Lunch
Matte
Musik

På läsningen var det ingen som läste. Eller jo, det var nog två stycken som läste. Men när läraren inte är inne i klassrummet och vi inte träffat varandra på över en veckan så blir det lätt så, haha.

Vikarie på spanskan. Fick en ny stor uppgift där vi ska göra en uppsats om en text och lämna in på måndag! Det var sjukt svåra texter att välja bland och nu har vi bara en lektion kvar. Det lär bli mycket hemarbete...

På msuiken var det tänkt att vi skulle börja spela in vårat medly men det saknades några laddar som läraren skulle köpa efter våran lektion. Så vi satt och sjöng hela lektionen. Det var väl helt okej, vissa låtar blev valda bara för att de hade roliga namn men ingen kunde dem.
En liten favort som vi sjöng var i alla fall Flickan och Kråkan. Den är fin. Och sorglig.



Förresten så hade jag fått brev från komunen idag. Jag har prelininärt kommit in på mitt förstaval; Natur Media på Lundellska skolan! :D

sista påskdagen

Idag är det annandag påsk. Det betyder att det är sista påskdagen och imorgon är det skola igen. Om jag inte hade varit i skolan den där fredagen innan lovet hade jag nu varit borta i 2 ½ vecka (?) så det var nog rätt tur att jag var där den där fredagen.

Men det avr inte skolan jag hade tänkt skriva om i det här inlägget.

Igår var det påskdagen och då var vi hemma hos farmor. Även mormor och morfar var där (de bor bara ett kvarter bort från farmor så de kom cyklandes dit).
Farmor visade stolt upp sin spikmatta som hon köpte för en vecka sen. Jag trodde tidigare att spikarna i en spikmatta var vassa men jag trodde altid att de var vassa. Vi alla testade den där spikmattan och den ända som tyckte att det gjorde riktigt ont och nästan led av att ligga på spikmattan var pappa, haha. Men bara för att vi retade honom lite för det så skulle han såklart ligga extra länge på spikmattan.
Jag tyckte att det gjorde lite ont att ligga på den eftersom när man väl lagt sig kunde man inte flytta sig lite så att man låg rätt för då kändes det som om man skulle riva upp hela ryggen utan man var tvungen att ligga helt stilla. Men annars var det skönt att ligga på spikmattan. Jag skulle gärna köpa en egen spikmatta om det inte var så att det är så dyrt.


En sån här spikmatta är det farmor har. 6000 spikar har den...

Vi sov även över hos farmor och idag åkte vi hem till pappa. Länge sen jag var här hemma i storvreta nu. Idag har jag ätit grillat för första gången i år. Vi satt tillochmed ute och åt. (Ja, vi har redan ätit för jag och pappa var hungriga). Gott med grillat!

Nu ska jag skriva ner mina skoltider så pappa kan ringa till taxin sen. Bara 2 veckor kvar med taxi, känns inte alls som om jag kommer att vara bra om 2 veckor. Men det går ju frammåt med knät så kanske. Vi får hoppas.

TV-kväll

Det blev en tv-kväll idag precis som de senaste dagarna (eftersom jag knappt kan göra nåt annat).

Det här såg jag på:
Sandor slash Ida
Robinson
The Weddingdate

Jag tror att alla som ser Sandor slash Ida blir lite småsur på Ida ett par tillfällen. Särskillt då när Sandor kommer till sthlm för att överraska Ida och hon är full och har rökt på och hennes kompisar är idioter. Sandor är mest bara guligt förvirrad hela filmen haha. Men jag gillar slutet, fast så är det väl med alla filmer som slutar bra (dvs nästan alla filmer).

Jag tycker att det var skönt att både Josefin och Mika lämnade Robinson. De gnällde för mycket. Nu ska blåa laget börja vinna igen. De är bäst. Det gula laget skryter ju bara hela tiden. Fast Jarmo är lite rolig.



The Weddingdate var ännu en bra tjejfilm (som slutade lyckliggt såklart. Sånt gillar vi). Den där killen (som jag nu har glömt namnet på) måste ha väldens konstigaste jobb. Och Jeffory var knäpp. Aja, orkar inte skriva mer om den. Se den om ni vill veta vad den handlar om.

Sen hade jag tänkt se lite på The Pianist men jag ångrade mig och satte mig vid datorn istället. Såg den filmen i skolan förra terminen och den är HEMSK! Men bra. Den är extra hemsk eftersom den är baserad på saker som verkligen hände. Usch, hemskt.

långfredag igår

Igår var som sagt mormor och morfar här.
Jag fick ett påskägg med 50 kr, liet godis och en sverigelott.

När vi hade ätit skrapade jag och Oscar våra lotter och jag vann 25 kr. Sämsta vinsten men ändå bättre än inget. När vi hade skrapat klart tog morfar fram  trisslotter så alla fick varsin och så skrapade vi. Då vann jag 25 kronor igen och mormor vann också 25 kr. Hon gav lotten till Oscar bara för att han inte hade vunnit nåt och jag hade vunnit 2 gånger.

Men fattar ni; jag har aldrig tur men igår fick jag 2 st skraplotter och vann på båda!

Det kanske är för att jag haft tillräckligt mycket otur nu med knät och allt...


mina lotter


Förretsen, ni lyssnar väl på Jesus Christ Superstar nu va? Det gör jag!

påskafton

Idag är det påskafton.
Igår var mormor och morfar här och imorgon ska jag hem till farmor.
Skönt att jag inte gör något idag.

Jag såg nyss Jesus Christ Superstar på tv. Eller jag kollade inte så noga, jag hade tvn på medans jag gjorde andra saker men jag hörde ju lite i alla fall. Han som spelar Jesus i filmen passar ju inte alls som det. Mesjesus helt heltenkelt.
 
Om några minuter kommer Ola Salos svenska versin av JCS sändas i p2 pch p4. Det ska jag lyssna på. Ola Salo är säkert asbra som jesus (jag har inte sett musikalen men flera av mina kompisar har det så jag är helt säker på att han är bra som jesus).



Kommer inte lyssna klart på hela JCS för jag såg nyss i tvtidningen att Sandor slash Ida visas på femman 18.05. Jag har sett den filmen men jag är inte säker på om jag har sett den från början, det kankse bara är slutet jag sett (man har ingen koll på när filmerna börjar på canal+...).  Jag gillar boken så jag ska absolut se filmen.

Ska ni se Sandor Slash Ida, ska ni Lyssna på Jesus Christ superstar eller ska ni göra nåt hela annat?

Efter Sandor Slash Ida blir det Robinson. Nu när jag sett de första 3 avsnitten måste jag fortsätta se på det.

skämt eller inte?

Det här är fan den sjukaste programidén som finns.
Hur kan man göra så i RADIO?
Tycker så jävla synd om den där killen, och tjejen är helt sjuk som gör slut i radio.
Hur kan man göra så mot någon som man varit tillsammans med i 3 år?
Sjukt.
Hoppas verkligen att det är ett skämt med det verkar ju inte som det...

http://nrj.se/?underpage=165.30841#2255

sjukgymnastik

Hej!
Idag har jag varit hos sjukgymnasten. Jag klarade det utan att gråta, är nästan stolt över mig själv. Jag är så känslig för allt som gäller mitt knä ;) .
Det gick bra hos sjukgymnasten annars också. Jag fick tips på några nya övningar och hon mätte hor mycket jag nu kan böja benet och jag är nästan lite stolt över att jag har lyckats dubbla det sen dagen efter operationen. Nu kan jag böja benet 80 grader. Långt kvar tills det blir som det andra benet men ändå rätt bra tycker jag.
Jag fick även en ballong med mig från sjukgymnasten. Det är inte heller en liten vanlig ballong utan det är en stor partyballong! (Dock inte i närheten av NK-ballomngen i storlek.) Den här ballongen ska ajg använda för att träna upp några muskler i benet. Just nu vill inte min hjärna använda de musklerna så mycket eftersom det kan göra lite ont. Det gäller att lura hjärnan.


Den snygga NK-ballongen som jag tyvärr inte fick med på tåget hem...

musik

Nyss satt jag och spelade lite på keyboarden. Efter ett tag tröttnade jag på låtarna jag hade skrivit upp ackorden till så jag gick till köket där mamma var. Då frågade hon varför jag hade slutat spelat och när jag sa varför skulle hon såklert leta fram några sångböcker och tyckte att vi skulle spela och sjunga tillsammans. Det gick inte så bra att spela eftersom mamma hela tiden sjöng i fel tempo och om jag började spela lite snabbare för att komma in i hennes tempo så sjöng hon bara ännu snabbare. Drygt. Så det slutade med att vi bara satt och sjöng båda två.
Sen lämnade hon mig för hon ville se på tv istället.


Lovisadag

Idag har Lovisa varit här.
Eftersom jag inte orkar vara ute så mkt med mitt knä har vi mest suttit inne hela dagen.
Vi har bland annat sett på hela Björn Gustafsson dvdn. Björn Gustafsson är ju bara hur bra som helst!
Sen har vi även suttit ute på balkongen och solat och snackat, myst med min katt Hampus, spelat keyboard, sett början på Jesus Christ Superstar och snackat ännu mer.



För ca 40 min sen var Lovisa tvungen att sticka iväg till stationen för att åka hem till Stockholm igen. Efter ett tag ringde hon och sa att hon hade blivit avslängd från bussen för att busssmset inte hade funkat! Så honb stod vid södra mistelgatanoch visste inte avd hon skulle göra. Jag ringde mamma och mamma hade precis parkerat bilen här hemma så hon åkte iväg och hämteade upp Lovisa och släppte av henne sen på centralstationen. Min mamma är bra <3

Nu är Lovisa på sitt tåg och jag sitter här och nördar datorn lite.
Tack för en rolig dag Lovisa!

Nu ska jag läsa lite inlägg på bloggkoll innnan de försvinner. Hejs!

View from the top

För någon timme sen visade de filmen View from the top på tv. Det är en sån där "typisk tjejfilm" och sånt gillar jag.
Jag hade sett den här filmen tidigare och den är rätt bra.
Inte världens bästa film men den rekomenderas, absolut.


Bloglovin'

För ett tag sen kom jag på att de inlägg som är över en vecka gamla och som inte är sparade försvinner på bloggkoll eller bloglovin' som det även heter. Det är jobbigt! Nu när jag har problem med mitt knä sitter jag inte alls mycket vid datorn och när jag gör det har jag så mycket annat att göra. Sen när jag vill läsa bloggar så går jag in på bloggkoll och så finns inte ens de äldsta inläggen kvar. Det betyder att jag missar en massa inlägg som jag vill läsa! Jag tycker att de borde spara inläggen i minst 2-3 veckor för om man är bortrest (eller skadad som jag är) så kan man inte läsa ikapp ordentligt eftersom man inteher någon koll på hur många inlägg som man har missat!

Dåligt av bloggkoll tycker jag!


Back to school again

Igår var jag i skolan för första gången efter operationen. Det gick bra, var en rätt så slapp skoldag eftersom det var sista dagen innan påsklovet. Jag kom på dte när jag var i skolan, att det var lov efter den dagen. Haha, chill att bara gå en skoldag och sen vara ledig igen. Dagen flöt på rätt bra. Eftersom jag var i skolan 2 ½ dag mellan jag skadade knät och operationen så har min klass nu lärt sig att de kan vara tvugna att bära mina saker och sånt ibland också.
Jag fick inga läxor över lovet. Sånt gillar vi!
Men det verkar som om jag ligger rätt långt efter i vissa ämnen. T.ex. så har de jobbat mycket på NOn med en sak som jag inte ens börjat med. Det verkar också som om många i klassen varit sjuka så jag är nog inte den ända som är långt efter.
Vi får se hur det blir efter lovet. Nu ska jag bara njuta av att ha påskolv! 

Äta nu eller inte äta nu, det är frågan

Klockan är halv 7 nu.
Om en timme (alltså halv 8) kommer mamma hem.
Ska jag vänta med att äta tills honom kommer hem och därmed slipa sitta ensam och äta eller ska jag vänta en timme på henne?
Jag börjar faktiskt bli lite hungrig nu och jag är lite trött på att sitta vid datorn (man kan inte sitta på nåt skönt sätt när man inte kan ha sitt ben böjt som vanligt utan måste ha benet på en stol bredvid).
Nej jag tror att jag ta och äter nu.

Eller nej, jag kom på nu att jag inte KAN äta nu för jag kommer aldrig lyckas få fram alla saker utan att tappa nåt på golvet.

Jag tar nog och sätter mig i soffan och äter en smärtstillande tablett (juste, jag ska ta den där extratabletten nu med så det blir två tabletter) och en banan. Det blir bra och då klarar jag mig en timme till. Så får det bli.

Latmask

Hampus (katten) väckte mig för andra gången klockan nio idag så jag gick upp då. Det är lite svårt att ligga kvar i sängen och försöka somna om när man har en så kelsjuk katt jag har. Och man kan inte säga emot honom heller för att han är så söt.
Och mamma vet att det funkar med Hampusväckning så hon öppnar min dörr varje dag innan hon åker till jobbet. Aja, lite msigt att bli väckt av honom är det ändå.

När jag gick upp tog jag en massa (tre är faktiskt många) tabletter och sen la jag mig i soffan framför tvn. Sen såg jag på tv ända fram tills klockan fyra. Var bara borta från tvn när mamma var hemma på lunchen för då satt jag ute på balkongen med henne och åt lunch.
Förutom det har jag varit borta från tv i högst 20 min tror jag (ja, det tar faktiskt väldigt lång tid att säta på sig strumporna när man knappt kan böja benet).
 
Imorgon blir det i alla fall slut på de här lata dagarna. Då åker jag nog till skolan. Har ju varit borta från skolan i mer än en vecka nu och är redan långt efter alla andra i skolarbetet. Vill ju inte sänka mina betyg så jag får se till att försöka klara av en skoldag.
Sen så får jag ju se till att alltid leta upp en extra stol att ställa bredvid att lägga upp benet på men det kan väl inte vara så svårt att hitta en extra stol? (Kan ju inte böja på benet ordentligt och därför kan jag inte heller sitta ordenligt på en stol.)

Latdagarna måste ta slut helt enkelt.


Man kan inte lura mig


332


Nu ska jag börja läsa igenom alla inlägg.

1 april

Idag är det första april. Det betyder att man får luras (för dig som bott under en sten hela livet och missat det).
Det är svårt att lura folk när man bara är hemma.
Lyckades med ett litet aprilskämt över sms i alla fall. :)
Det värsta är väl at idag blev jag lurad av ett sms direkt när jag vaknade Hade helt glömt bort vad det var för dag idag. Så kan det gå ;)

Ojoj, det blev många smiliesar i det här inlägget. Jag har helt tappat det där med att skriva blogginlägg. I och för sig har mina blogginlägg aldrig varit speciellt bra men nu glömmer jag nästan helt bort att blogga.
(Det kan ju även bero på att jag siter vid datorn bara ca en timme varje dag och har en massa bilddagböcker att kolla plus läsa flera hundra blogginlägg via bloggkoll samtidigt som jag är inne på facebook och lite andra sidor.)
Det är tufft att vara skadad ;)
(oj, nu blev det en till smilie!)

De där nya tabletterna jag skrev om igår var inte så nya. Eller, det mamma kom hem med var en stor förpakning med citadon (det är samma tabletter som jag tagit hela tiden) och sen en förpackning med nya små tabletter som jag måste svälja hela. De skulle jag tydligen ta bara för att citadontabletterna förstör magen annars. Blev lite rädd när jag hörde det eftersom jag har ju tagit de där citadntabletterna i 2 veckor nu.
Förresten så kan jag inte svälja tableter hela. Det går bara inte. Citadontabletterna kan man ju mosa men det fick man inte göra med de nya. På apoteket fade de tipsat om att man kunde äta tabletterna tillsammans med mosad banan och det gick hur bra som helst! Går mycket snabbare än att mosa också. Så nu går det åt mycket banan här hemma.

Har du lurat någon idag?

Har du problem med att svälja tabletter?

RSS 2.0