Kanske ska passa på att skriva ett inlägg här medans jag fortfarande orkar sitta vid datorn

Känner att jag måste gå och lägga mig på soffan snart.
Jag orkar verkligen inte med mitt onda knä. Det blir ju aldrig bättre utan gör bara lika ont hela tiden.

Idag när mamma var hemma på lunchen lindade vi iaf upp lindorna för att se så att det inte är inflammerat. och när vi hade lindat upp allt satt ett långt plåster som man kan duscha med över själva såret. Det var rätt mkt torkat blod på det men annars såg det bra ut. Mamma ville ta bort det och kolla hur det såg ut men det ville inte jag så jag började gråta samtidigt som mamma ringde till sjukhuset och frågade (hej PMS). På sjukhuset sa de att vi inte skulle ta bort plåstret och om det var för blodigt eller började lossna skulle vi till vårdcentralen och fixa ett nytt. Lite lättad blev jag över att vi slapp ta av det men nu vet jag verkligen hur långt det där ärret kommer vara och vart det kommer sitta. Det är jättelångt och kommer attt synas hur mycket som helst :/ .

Jag har fortfarande inte kollat bloggkoll efer operationen. Eller, jag har kollat hur många inlägg det är men jag har inte läst nåt. Orkar inte ta itu med det nu.

Nu har jag ont så jag ska nog ta och lägga mig på soffan. Om en timme kommer mamma hem och då har hon köpt nya tabletter till mig (de gamla funkar fortfarande lite men de på sjukhuset vill att jag ska ta de här istället). Hoppas att de funkar bra, jag vill inte ha ont längre.
 
Nej, nu väntar tvn.
Puss

Jag vill bli bra nu!

4 prickar/minisår kan jag snabbt hitta på mina armar och händer.
Märken efter alla nålar som jag haft på mig på sjukhuset.

Idag är det måndag och jag är hemma eftersom jag har så ont och knappt kan böja benet.
Jag borde göra mina övningar, trän upp benet så det blir bra.
Det är jobbigt och gör ont. Och jag måste göra de så mkt för att det ska bli någon skillnad.
Men jag måste ju kunna böja på benet. Så nu ska jag köra lite sjukgymnastik.

Puss hejdå <3

Förresten, är det nån som vet någon bra film? Blir ju långa dagar hemma nu så tipsa gärna om bra filmer! :)

I'm alive!

För första gången på 4 dygn sitter jag nu här framför datorn igen.

Det gör ont. Fysiskt ont.

Det här har varit fyra dygn fyllda med smärta.
Operation. Sova på sjukhuset. Nästan nerdrogad av smärtstillande. Ont. Ont. Ont.

Nu har jag i alla fall 2 skruvar i knät. Det är det inte alla som har.

Och jag kan knappt böja på benet nu. Jag kan inte ens sitta ordentligt på stolen nu.

Trodde aldrig att man ens kunde uppleva så här mycket smärta. Trodde att det inte att det kunde göra mer ont än förra veckan. Det kan det. 
 
Jag har ont. (nu, nyss, hela tiden)

Descutan

Duschade nyss med Descutan. Descutan är ett bakteriedödande medel och jag har fått order om att jag skulle tvötta mig med det en gång mellan 3 och 4 och en gång innan jag lägger mig.
Imorgon är det operation.
Hoppas finnarna försvinner av det här medlet.
Och jag flagnar en massa nu, är det meningen?
Jag har ingen aning om hur jag ska borsta ur håret heller. Det är helt strävt nu och jag får inte använda balsam eller nåt annat medel i det. Får väl försöka få ut det när det har torkat, kommer väl sluta med att jag drar loss halva håret...


Dikt

Sitter och chattar med lite folk i en gruppkonversation och helt plötsligt skriver Linn en liten dikt.
Jag tycker att den blev asbra!

Operation

Nu har jag fått en ny operationstid.

Klockan 7 på torsdag morgon ska jag vara där.
 
Sen efter det så måste jag sova över till fredagen. Inte kul, jag kommer ha skittråkigt där på sjukhuset och jag kommer inte få smsa eller nåt. Jag kan inte klara mig utan att kunna smsa eller chatta med folk. Hoppas de har datorer där man kan låna (men jag är rättt säker på att de inte har det). Jag kommer alltså sitta och lyssna på musik hela tiden. Kul va?


tisdag

Var iskolan idag då. Hel dag Länge sen jag var det nu.
Dagen gick väl bra förutom det att jag glömde ta värktablett på morgonen (tänkte att jag skulle ta det precis innan taxin kom men så glömde jag det) så jag hade rätt ont i benet. Särskillt slutet av SOn var jobbig för jag var ashungrig + att jag hade ont i benet och så såg vi på nån tråkig film som det inte gick att koncentrera sig på.

Det var rätt skönt på lunchen för vi gjorde så att Lollo tog mat till mig och jag gick bara bredvid och sa vad jag ville ha. och sen satte jag mig vid bordet och då fick Lollo hämta sin egen mat.

På NOn fick jag göra ett miniprov som alla andra gjorde i torsdags och sen fick jag räkna matte. Jag räknade 2 tal, vi satt mest och pratade (det avr halvklass så vi var ju inte så många). På musiken var vi jätteduktiga och spelade 3(!) låtar. I och för sig spelade vi bara en ordentligt men ändå.

Nu har jag jätteont i mina händer efter kryckorna. Det är INTE kul att gå på kryckor. Jag är väldigt väldigt trött på dem nu.

Imorgon börjar skoldagen med nationellt prov i engelska Uppsatsen. Usch, kommer inte gå bra. Jag är sämst på att skriva på engelska.

Halv skoldag

Vid 12 kom taxin och hämtade upp mig. Var i skolan 10 över kanske (det tog väl minst 5 min att gå från parkeringen till skolan. Det är långt!) .
När jag kom dit var det lunchrast så jag var lite social och satt och snackade med folk i klassen.

Sen skulle vi ha svenska men när lektionen skulle börja var det nån (jag nämner inga namn nu ;)) som hade lagt en stinkbomb i papperskorgen i vårat klassrum. Mari Anne blev assur och vägrade ha lektion med oss och packade ihop sina saker och gick därifrån. Vi andra insåg att vi inte heller kunde vara där inne så vi öppnade fönstret och gick ut därifrån och stängde dörren efter oss. Efter ett litet tag började det stinka även utanför vårat klassrum så vi gick ända bort till solhallen och var där hela svenskalektionen och satt och snackade och några spelade pingis. Det stank även ända borta i solhallen men efter ett tag vande vi oss, så mkt stank det inte där ändå.

När vi skulle ha SO gick vi tillbaka till klassrummet och då stank det inte så mkt längre eftersom fönstret hade varit öppet. Vi gick igenom rätta svaren till några uppgifter vi gjorde förra veckan och sen skulle vi börja se på en film men då började det stinka igen (vi kunde ju inte ha öppet fönster när vi var där inne. Det skulle blivit för kallt). Vi flyttade till klassrummet bredvid och såg på den tråkiga filmen.

Sen skulle vi ha spanska men spanskaläraren kom aldrig så jag ringde till taxin och sa att den skulle komma och hämta mig direkt och så gick jag bort till parkeringen och väntade. Sen kom taxin och körde hem mig.

Känns som om det var rätt onödigt att åka till skolan idag ändå. Hade ju bara en lektion och vi gjorde knappt nåt på den. Men det var lite kul att träffa klassen i alla fall. Och jag vet ínte hur många som lånade mina kryckor en liten stund. Haha en gång stack kalle iväg med dom i minst en kvart och jag hade ingen aning om vart han var :P .


askgolv + kryckor = dåligt

När vi skulle bygga om vårat kök sa någre vänner till familjen att vi borde ha askgolv. Ask ska tydligen vara det hårdaste trägolvet och därför blir det inte så lätt repor och sånt som det kan bli i mjukare trägolv.
Ända sen jag kom hem hit till pappa i fredags med kryckorna har jag inte tyckt om askgolv.
Kryckorna glider. På alla andra golv får man jättebra fäste med kryckorna men på golvet i köket får jag inte det. Om jag sätter ner kryckan lite snett glider den iväg. Jag har tur som inte har ramlat än.
Så, ett litet tips: Om du vet att du komemr behöva hoppa på kryckor så ska du inte lägga askgolv hemma.


bild från google

ändrade planer IGEN

Vaknade av att mamma ringde för en timme sen och sa att hon hade pratat med försäkringsbolaget och så. Och nu var det fixat så jag kan åka till skolan. Jag bestämmde att om jag skulle till skolan skulle jag åka vid 12 så nu blir det så.
Detta betyder att jag slipper matten och NOn som är nu.
Jag slipper bilden som är på övervåningen och
jag slipper att gå till matan och äta skolans äckliga lunch + att man måste gå upp för en backe för at komma dit.

Det blir tre lektioner (svenska, SO och spanska) som alla 3 är i samma klassrum.
Bra, nu kommer jag inte komma så långt efter i skolarbetet heller.

Tomt


ännu mer ändrade planer

Såg nu att jag inte hade skrivit att planerna hade ändrats ännu mer.
Det blir ingen skola för mig imorgon för att taxibolaget hade inte fått några papper från försäkringsbolaget än och därför ska inte de köra mig till och från skolan. Och mina föräldrar kan inte heller köra mig till och från skolan imorgon så det blir ingen skola alls för mig.
Imorgon ska jag alltså bara vara hemma hela dagen.
På tisdag ska jag nog till skolan igen eftersom det borde fixat sig med taxi tills dess.

Grattis!


Sylle (trummisen i världens bästa The Ark) fyller år idag!
Grattis!

Ändrade planer

I morse fick jag höra att min operation som skulle vara imorgon blivit inställd. Fan. Jag vill ju bli av med den så fort som möjligt.
Blir skolan imorgon istället. Hur fan ska det gå till? Jag kommer aldrig klara av att gå till matsalen. Och jag får tvinga de i klassen att bära alla mina böcker och sånt. De kommer inte bli glada. 
Det blir taxi till skolan i alla fall. Skönt.
Men nu hoppas jag att de ringer och säger en ny tid för operation snart för jag vill bli bra i knät nu!

sommarkonserter

jag och kristin sitter nu och försöker komma på koserter att gå på i sommar. Vi hittar ju knappt några!
Nån som har tips på bra konserter i sommar?
Gärna i närheten av Uppsala, Stockholm, Värmland, Uddevalla eller Linköpning.

Nån som vet nån bra? KOMMENTERA!

det kommer bli tomt

Nu var det ett tag sen jag satt vid datorn. Vill gå upp och ner för trappan så lite som möljligt men jag kände att jag bara var tvungen att sätta mig här ett litet tag.
Knät gör inte alls lika ont nu som för några dagar sen men jag fortsätter äta nån smärtstillande tablett om dagen och det behövs. Knät är fortfarande väldigt svullet och jag kan fortfarande inte gå på benet. Men det gör mindre ont nu och det är det bästa. Jag behöver inte lida lika mycket hela tiden. Om jag är helt stilla med knät känns det knappt.

Jag har även kommit på att jag nog måste klippa av mitt gatufestenband idag eller imorgon innan 3. För imorgon vid 3 och en gång till innan jag lägger mig ska jag duscha och tvätta mig med en specialtvål som är bakteriedödande så jag ska vara helt ren på måndag. Jag tror inte att de på sjukhuset skulle bli så glada om jag då kom med ett tygband runt armen som suttit där sen i juli. Nej, det får jag klippa bort.


osmart

Jag kopplade in mobilen i datorn för att lägga in några bilder.
Samtidigt som den håller på att ladda över bilderna undrar jag vart mobilen är, tar fram kryckorna och ställer mig upp och hoppar till köket för att jag tänkte att mobilen kanske ligger på köksboret. När jag kommer dit ser jag att den inte ligger där och börjar undra vart den är. Går tillbaka till datorn och kommer på att mobilen är inkopplad i datorn.
Hur dum får man vara?
Nu ansträngde jag mig i onödan. Att resa sig från stolen och gå till köket och sen tillbaka är ju inget problem när man kan gå normalt men när man har ett skadat knä är det jobbigt.

Såhär såg mina knän ut igår förresten:

(och det är blixten som gjorde så att mina knän ser bleka och fula ut på andra bilden)

Fredag

Idag är det fredag. Mamma väckte mig strax innan 8 då hon skulle åka till jobbet. Jag låg kvar i sängen och halvsov tills klockan blev halv elva då mamma kom hem för att hämta sina mobiler hon hade glömt.
Kände inte så mkt i knät då fast jag inte hade tagit smärtstillande på 12 timmar! Men så fort ag började röra lite på mig fick jag ont igen. Idag har jag inte bara ont i knät utan jag har även ont i "kryckmusklerna". Träningsvärk efter för mycket hoppande på kryckorna. Inte bra men som tur är känner jag det bara när jag hoppar på kryckorna så det blir säkert mkt stillasittande idag.
Mamma hjälpte mig med frukosten innan hon stack tillbaka till jobbet. Bra, för det hade jag aldrig klarat själv. Samtidigt som hon gjorde frukosten så tog jag smärtstillande. Blir trots allt lite bättre av att ta dom fast de räcker verkligen inte 4 timmar som de ska göra och jag har ont hela tiden även fast jag tagit dem. Men lite bättre blir det. Sen så kan ju inte jag heller svälja tabletter så jag tar dom på mitt ega lilla sätt vilket betyder att det tar lite tid att ta dem och jag dricker väldigt mycket vatte och saft. En positiv sak är att jag inte kommer bli uttorkad så länge jag äter de här tablettena i alla fall.

Och jag måste bara säga tack till alla som är så gulliga. Såg nyss att Jenny hade skrivit en hälsning till mig i en bildtext på bdb, hur många som helst har kommenterat min bilddagbok och facebook med gulliga kommentarer, Louise smsade mig igår och sa att det var tomt i skolan utan mig. Ni är alla så himla gulliga <3 Och min idrottslärare, Hanna, ringde mig igår och frågade hur det var och vad som hade hänt. Hon hade redan hört i skolan vad som hänt men ville ändå ringa och kolla med mig hur det var och så.

Jag uppskattar alla söta hälsningar jag får och jag vill bli bra nu nu nu nu nu! Jag hatar att ha ont. Jag vill kunna göra vad jag vill men det kan jag inte så jag sitter mest stilla och har ont hela tiden. Vad jag än gör känner jag smärtan. Jag hatar att ha ont. Att ha ont är nog det värsta som finns.

Och ikväll ska jag hem till pappa. Blir skönt att komma dit för då kan jag bl.a. duscha (här hos mamma har vi kombinerad dusch och badkar och jag vågar inte kliva i badkaret för då kommer jag säkert inte kunna ta mig upp igen. Om jag ens kommer i. Sen finns det negativa saker med att vara hos pappa med. Att mitt rum ligger på övervåningen är nog värst. Att gå upp och ner för en trappa nån gång ibland funkar men jag kommar säkert behöva gå upp för den flera gånger. Jag kommer nog kräva att jag ska få sova i soffan. Sen så kan jag inte heller sitta vid datorn tror jag. Den är också på övervåningen och det finns inget bra ställe där man kan lägga upp benet (de sa på sjukhuset att jag skulle försöka ha benet högt upp så mycket som möjligt). Och sen så finns det ingen Hampus hos pappa.
Men dusch är välbehövligt och pappa kommer ju vara hemma hela tiden nu på helgen (mamma ska jobba på lördag) och oscar kommer också vara hemma. Och hos pappa finns det fler tvkanaler och fler filmer att kolla på. Så det blir en riktig tv-helg för mig del.

sorry för långt inlägg. Hoppas nån orkar läsa.

naw

Frida i min klass brukar säga till oss att det är rätt stort att bli nämd i hennes blogg. Haha, kanske inte nåt man direkt eftersträvar men jag tycker ändå att det var lite gulligt att hon nämnde mig i ett inlägg hon skrev igår :)


melodifestivalbit

Sitter här och mumsar på en melodifestivalbit som jag hade kvar från i Lördags. Mums! Det måste vara det godaste delicato har gjort. Godare än delicatobollar (och delicatoblollar är riktigt riktigt goda)! nej nu ska jag fortsätta mumsa vidare på melodifestivalbiten och ångra att jag inte tog fler än 4 (?) bitar...

Torsdag

Idag skulle mamma till skolan och prata med några på expiditionen så jag gick och träffade min klass och var med 10 min på första lektionen (läsning fast vi skulle byta platser så vi lottade om det). Sen åkte jag hem igen.
Tror inte att nån kan fatta hur ont jag har i mitt knä. Gör jätteont hela tiden och det känns som om jag ska börja gråta när som helst utav smärtan :( .

Sen så har de flyttat operationen så det blir en timme senare (altså klockan 9) på akkis i stället för samariterhemmet. Men det är nog rätt bra för man känner sig nog lite tryggare på akademiska. Fast egentligen vill jag inte opereras alls. Jag vill bara att allt ska bli bra. Att jag ska vakna upp och inte ha ont alls och kunna göra vad jag vill.

Sen jag kom hem har jag mest bara legat i soffan och halvsovit samtidigt som MVT spelar upp musikvideos på tvn. Satte mig här vid datorn för en halvtimme sen. Och ajg borde nog ta nån värktablett snart för nu har det gått mer än 4 timmar sen sist och jag har riktigt ont. Iofs så tycker inte jag att det blir så stor skllnad utav de där tabletterna. Men det blir nog en liten skillnad, de innehåller ju trots allt en massa olika smärtstillande ämnen. Äh, jag tar en tablett när mamma kommer hem på lunchen.

Nej nu ska jag nog kolla llite på bdb och bloggkoll och sen ska jag lägga mig i soffan igen.

Puss! <3

Volleybollturnering som gick snett

Snabbt skriven och dålig sammanfattning av dagen. Men läs ändå, för det är synd om mig :(

Volleyboll turnering i skolan idag.
Skulle precis serva och så fick jag en boll (?) på knät så det hoppade ur led.
Ramlade ner på marken och blev omringad av tjejerna i klassen och Måna sa åt mig att sträcka benet lite och då gjorde jag det och knät hoppade tillbaka.
Sen kom en lärare och hjälpte mig ut därifrån så jag fick ligga på en bänk i omklädningsrummet när de lindade mitt ben och ringde jukhuset och frågade om vi skulle dit.
De sa på telefon att vi skulle åka in mede mig till sjukhuset så det gjorde vi. Mötte mamma på sjukhuset och sen fick vi vänta, sen prata emd nån och sen vänta igen aslänge.
Tillslut fick ajg komma in i ett rum och fick svara på fler frågor och fick bl.a. morfin så jag inte skulle ha så ont. 
Vi fick vänta i ett annat rum och sen röntgade de knät (det gjorde asont för de böjde på knät lite och jag hade fått aldeles för lite morfin) och sen efter det fick vi vänta lite till och sen kom jag in i ett annat rum där jag fick mer morfin. Sen lokalbedövade de knät och tömde det på vätska.
Sen lindade de in hela benet och sen fick jag kryckor så jag kunde åka hem. Men jag kom inte så långt för efter ca 15m ramlade jag ihop och en sjuksköterska hann precis fånga mig innan jag ramlade ner på golvet. Så jag fick lägga mig på båren igen och fick en macka och lite nyponsoppa (hade ju inte ätit nån lunch) medans mamma gick till apoteket och hämtade ut tabletter åt mig och flyttade så att bilen stod vid rätt ingång.
Sen efter en halvtimme kom hon tillbaka och vi kunde åka hem.

Väldigt förkortat version, jag var på sjukhuset i över 5 timmar.

Har asont i knät nu och på måndag blir det operation. De ska typ öppna upp hela knät och föra in en kamera och sånt.


imorgon

Imorgon är det Onsdag och i skolan ska vi ha en volleybollturnerning hela dagen.
Usch, jag villl verkligen inte vara med, jag suger på volleyboll.
Jag hade kunnat välja att vara ute i skogen istället men då är faktiskt volleyboll bättre. Det är i alla fall inomhus.
Jag får väl skylla på att jag har ont i min axel eller nåt (jag har ju ett stort blåmärke där) så jag inte kan vara med. Jag är verkligen livrädd för att få en boll på blåmärket, jag får ont så fort man rör det. Och jag känner av det om jag har nåt klädesplagg som stramar lite mot axeln som t.ex. när jag har jackan på mig.
Så blir det, jag är med mkt i början och sen om jag tröttnar så skyller jag på armbågen. Och då är det kalle som får all skit ;) hahah


Tisdag

Sammanfattning av skoldagen i en massa blandade ord:

Spanskaprov, Slask, Petad i ögat, Massage, Musik, MVG på delar av engelska nationella, Trött, Skratt, Missat samtal från dålt nr, SO, Misslyckat expriment på NOn.

Det var allt tror jag. Och spanskaprovet gick skitdåligt. Eller, vissa delar av det gick asdåligt och vissa delar gick bra.


bilden är från när vi var i djupviken i början av 7an. Alla är minimini :)

Måndag

Idag är det måndag.

Skolan gick på som vanligt.
Våran bildlärare var sjuk så vi fick fylla i tråkigaste och längsta anonyma frågeblanketten istället för att ha bild. Det var ca 15 sidor fyllda med frågor som man skulle kryssa i. Drygt! Och vissa frågor var helt konstiga som t.ex. "Brucker du och din familj spela spel tillsammans?". Jag menar vad är det för fråga egentligen? och vem är intresserad av att veta svaret på den? Och sen var det frågor om allt möjligt: skolan, familjen, alkoholvanor, sex, tobak, föreningar, sport o.s.v.
De hade skrivit upp typ alla sporter som fanns och frågade hur ofta man utövade sporterna. Varför kunde de inte bara fråga vilka sporter man höll på med?

Jag fick även mycket uppmärksamhet pga mitt stora blåmärke. Alla ville se det och sen när en person hade sett det ville den att kompisarna skulle se. Haha att se allas miner var roligast!
 Man skulle nästan kunna betala för dem ;)

Imorgon är det spanskaprov. Böckerna ligger här framför mig men jag har inte öppnat dem än. Borde nog göra det nu...

Puss!

Söndag

Igår var det söndag. Mina kusiners mamma fyllde år för några dagar sen så vi åkte till dem och firade henne. Det blev en massa fika och lite tv-spel och kolla på film och sånt. Rätt kul ändå, fast jag inte hade så mkt att göra. Och jag kände mig fett stolt när jag kom på hur man ändrade kanal på tvn. Jag fattar inte varför det är så krångligt att byta kanal hos alla, hos mig både hemma hos mamma och pappa på alla tv-apparater är det bara en fjärr till tvn man ska hålla reda på (sen finns det ju såklart dvdkontroller och hemmabiokontroller). Men ändå, det känns som om alla har mkt svårare än oss att veta vilken fjärr de ska byta kanal på....
Gott med fika var det iaf.
Sen på väg hem åkte vi in till en pizzeria och beställde pizza som vi sen åt hemma .

Lördag

Jag har inte skrivit om helgen än! :o
Här kommer Lördagen :

Åkte med sara till Sthlm. Vi var framme strax innan 1 och tänkte att vi skulle vänta på felicia på centralen även fast det säkert skulle ta en timme. Som tur var fanns det en scen och en massa montrar där. Allt bara för att det var melodifestivalfinal senare på kvällen!
Vi var med i en massa tävlingar, lurade en kille så vi fick popcorn, tog en massa gratissaker och sånt. Såg även Nina Söderkvist (heter hon så?) och fick autografer och bild



Sen köpte vi glass på McDonalds och gick runt lite till och tillslut kom Felicia, Mirjam och Emma.
Sen gick vi runt en massa på centralen så de fick ta en massa gratissaker med. Och så spelade vi dansspel och lite annat.
Efter ett tag gick vi ut på stan.
Det regnade ute och vi orkade inte gå runt så mycket så vi satte oss i en trappa i gallerian och pratade och kollade i en tidning. När vi tröttnade på att göra det gick vi till NK. Vi såg att det fanns superstora ballonger så vi gick runt och försökte få tag på varsina ballonger (utan att nån från NKs personal skulle bli sur på oss..) . Tillslut hittade vi några som delade ut de där stora heliumballongerna. Jag och Mirjam fick varsin men sen ville de inte dela ut fler.

Sen gick vi tillbaka till centralen för Anna Salene och den där norskan (Maria nånting) skulle uppträda. Vi såg dem och sen fick vi autografer och en gruppbild (med Felicias kamera så jag har inte bilden än). Sen kom Lovisa (hon hade varit och sett melodifestivalgenrepet) och vi tog ännu fler gratissaker och sånt. Mirjam böt sin ballong mot en killes tröja och en kille visade oss ett dåligt korttrick bl.a.

Sen stängde de alla montrar och det coh vi gick till McDonalds och köpte läsk.

När vi skullle gå tillbaka råkade Fillan glömma sin påse med gratissaker på donken så hon och Lovisa fick vända och gå coh hämta den. Jag, Sara, Emma och Mirjam skyndade oss till centralen så att jag och sara inte skulle missa tåget. Felicia och Lovisa hann aldrig komma tillbaka innan vi gick på tåget så vi sa hejdå till Emma och Mirjam och åkte hem mot Uppsala.




När vi kom fram till Uppsala kom mamma och hämtade mig. Vi åkte till Mammas kompis Jane och jag fick mat när jag kom dit (alla andra hade redan ätit) . Sen såg vi melodifestivalen och sen åkte vi hem.

och nu vet alla vem moto boy är

Nästan lite läskigt att gå till skolan imorgon och höra vad alla tyckte. om jag känner min klass rätt så gillar de inte honom...


Outfit Söndag


(och på bilden ser ni mitt blåmärke...)

Rutig tunika/klänning
Svarta leggings
Vitt&silvrigt Skärp

melodifestivalfinal

Asrolig dag i sthlm idag. Skriver mer om den sen.

Känner mig bara tvungen att kommentera melodifestivalen.
HUR FAN TÄNKER SVENSKA FOLKET NÄR DE RÖSTAR??
Är det inte meningen att den bästa låten ska vinna?

Jag ville att Måns, Alcazar eller EMD skulle vinna.

I stället röstade svenska folket fram den där operasångerskan som vinnare! När hon sjunger "vanligt" låter det ju inte ens bra. När hon sjunger opera (dvs i refrängen) så låter det som .. opera. Och det är väl det som är meningen men låten var imnte ens bra och som sagt, när det inte är refräng låter det hemskt.

2a kom Caroline af Ugglas. Dålig låt det med.

Sen kom EMD, Måns och Alcazar.

Juryn röstade fram Måns som vinnare. För en gångs skull tyckte jag att tävlingen skulle slutat efter juryns röster.

Även om nu sverige kommer vinna ESC kommer jag skämmas över att jag själv tycker att låten är så dålig. Den är inte bra alls. Jag tycker att man ska vara stolt över låten man skickar vidare och inte bara skicka vidare en låt som "kanske skulle kunna vinna". Fy. Jag hoppas nästan att vi kommer sist bara för att vi ska inse att man ska rösta på de BRA låtarna.

Jag kom på att det måste varit så att de flesta röstade på den sämsta låten bara för att protestera mot melodifestivalen. Så måste det vara för annars så skulle aldrig den där låten vinna.


Igår när vi hade muntliga nationella i svenska...

... satt Kalle på min bänk och ritade/skrev lite:


Ridning på Flosi

Igår red jag Flosi på ridningen. Sjukt länge sen jag red honom!
Vi värmde upp med arbete från marken. Då var Flosi lite bråkig men det gick bra ändå
Efter det hade vi gångartsträning på ovalbanan hela lektionen. Det var sjukt kul! Jag gillar gångartsträning iaf när man har en bra häst. Flosi är bra men lite seg. Fast det kändes rätt bra för en gångs skull att ha en lite seg häst eftersom då börjar han inte tävla mot alla andra hästarna som också var ute på ovalbanan samtidigt. Och flosi lyssnade ju på vad jag sa hela tiden och sånt gillar vi! Ridskolehästar brukar ju ibland får för sig att de kan göra som ge själva vill, men det gjorde inte Flosi.
Rolig och underbar lektion var det!

AJ!

Idag i skolan hade vi bara nationellt prov i engelska (läs- och hörförståelse), sen lunch och efter det åkte vi till gränby ishall och åkte skridskor.

När vi skulle börja och Marie Anne såg hur mkt saker vi hade med oss sa hon åt oss att låsa in allt i ett förråd. Det blev fullt i det där förrådet. (Haha det var några lärare som hade tänkt gå in där och hämta nåt men det gick inte)

Sen hade vi läsförståelse i 80 min. Efter det hade vi rast och sen blev det hörförståelse.

Sen var det lunch och hela min klass fick gå före alla andra i matkön. Haha det var bra. 9E = VIP ;)

Efter lunchen skulle vi åka till ishallen. Först 110 till reginsväg, sen 127 till östra nyby och sen 8an till gränby ishall. Vi skulle ha 3 min att vänta på 127an men när vi kom till reginsväg så hade den bussen redan gått. Nästan alla killar bestämmde sig då för att gå till ishallen. Vi andra vägrade. Vi stod och väntade på bussen (för det kunde ju vara så att den var sen) men efter ca 10 min ringde vi till våran idrottslärare. Hon sa att vi skulle vänta på nästa buss och det gjorde vi. Sammanlagt stod vi på den där busshållplatsen 30 min men vi hade kul ändå även fast det var kallt. Sen kom 127an och vi åkte till östra nyby. när vi var där så såg vi 8an så vi sprang till den. Sen när vi kom på den bussen stod den stilla i 3 min innan den började åka XD

Tillslut kom vi iaf fram till ishallen. Vi böt om och satte på oss skridskorna och började åka.
Erik och Peter höll i uppvärmingen och sen delade vi upp oss. Vissa (dvs nästan alla killar och ett par tjejer) spelade hockey och vi andra åkte lite fritt och lekte lekar och sånt. Jag vann på under hökens vingar kom. Jag är bäst.

På uppvärmningen åkte en kille i klassen rakt in i mig i hög fart och hans hjälm kom rakt på min axel (och jag ramlade ner på isen såklart). Nu har jag jätteont i min axel och när jag kollade i spegeln för en kvart sen så var det rött där hjälmen träfffade och blått runt om. Så jag kommer nog bli blå över min axel snart. och det gör jätteont.

Till slut så skulle vi åka hem. Vi valde att åka in till stan och åka buss därifrån för det känns mkt enklare (och det blir bara 2 bussar). Jag hoppade av i stan 2 hållplatser före de andra och åkte sen hem till mamma. Pratade i telefon samtidigt som jag gick från bussen in och jag höll på att dö. En full väska, en påse med skridskor, en mobil som jag höll vid örat och en ont axel jag inte kunde ha väskan på. Men jag kom in efter ett tag iaf.


Matilda, Ellan, Maja, Bauan


:O:O:O:O:O :D:D:D:D:D:D:D:D

Shit :O
Nyss fuick jag reda på att Moto Boy ska sjunga som mellanakt i melodifestivalen!
Han ska sjunga förra årests vinnarlåt (tror jag), alltså Hero.
Men fatta! Moto Boy ska vara mellanakt i melodifestivalen!!!

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

(sorry för alla stavfle men jag är så glad just nu!)

Come sunshine

Såhär såg det ut lite tidigare idag när jag inte orkade skriva av alla ackord och sen gå in på mitt rum och spela och se om det blev bra.

Jag flyttade alltså in keyboarden hit och ställde den på databordet ;)


Sen så kom oscar och ville koppla in sin nya xbox till internetet och det blev en massa krångel med rautern så han kopplade ut den helt och så har jag varit utan internet i några timmar. Men nu tvingade jag honom att koppla tillbaka allt.

Jag missade förresten halva Popcirkus idag. Inte bra. Och det jag såg såg jag inte så mycket av heller för jag gjorde matteläxan samtidigt. Men jag hörde iaf vad som hände på tvn...

Förresten så har vi fixat datorn på mitt rum nu. Men jag har fortfarande inte nåt internet på den.

Det är snö ute förresten Jag vill att det ska vara varmt och soligt. Nu. Jag vill säga hejdå till vintern och hej till sommaren. Nu.


Jag kommer ångra detta så himla mycket...

Jag varken spelar eller sjunger bra.
http://www.youtube.com/watch?v=0vhvmgXMaYw

Gårdagens

Gårdagens outfit (orkar inte ta nån bild på dagens) :
Asdålig mobilkamerabild



Grön tunika / stor t-shirt
Jeansleggings
Svart tröja (bara för att det är så kallt i skolan)

Otursdag

Idag hände det som inte fick hända.
Jag missade bussen.
Jag såg den komma när jag var ca 1-2 min från hållplatsen och jag hade aldrig hunnit springa (skulle över en korsning också). Fan.
Det vara bara för mig att ta bussen till stan och sen i stan byta buss till en mot storvreta.
Asdrygt.
När jag kom fram till skolan var klockan 9.05.
Jag börjar egentligen 8.20.
Missade hela klassrådet och början av SOn.
Inte få farligt men ändå, jag kom 45 min för sent bara för att jag missade bussen med 1-2 min.

I slutet av SOn fick vi tillbaka SOproven. 59 var alla rätt, 25 var G jag fick 45+ (typ alla fick plusstecken. De som fick flest fick typ 9 st +. Jag fick ett + ) Trodde att det ver VG (läraren skrev inte ut betygen) men fick senare höra att 47 var VG. Fan. Fast lite hög VG-gräns tycker jag. Särskillt eftersom G var 25 :S .

Annars så har dagen varit rätt bra. Blev många skratt (och skrik ;)) på rasterna.
Och Jenny plattade Martins hår. Haha Martins kommentarer var ju lite roliga ;P

Och jag skulle aldrig ramla mer

Aj så fort jag rör min armbåge (eller sätter ner den i bordet som jag brukar göra) gör det asont.
Det borde finnas nån lag på att de som kan hockeytacklingar inte får göra sånna på oskyldigt folk. Jag flög ju rakt ner i snön och fan va ont det gjorde i armbågen då. Nu gör det bara ont om man rör den, men det är jobbigt det med eftersom jag är van vid att alltid sätta ner armbågen på bordet.

Skridskor

Jag hittade mina skridskor!
Det var så länge sen nån rörde dem så de var dammiga.
Flera år sen jag åkte skridskor sist.
Och tro det eller ej men jag fick på mig skridskorna!
Lite små men vad gör det?


Och så var det dags att packa igen

Jag gillar verkligen inte att packa. Och jag måste göra det en gång i veckan.
Blir lite krångligt den här veckan med för jag har nationella på fredag så då måste jag sova här hos pappa (för man kan aldrig lita på att bussen kommer i tid) och det blir lite krångligt för jag måste ha en massa kläder och smink och sånt i skolväskan och det är jobbigt.

Förresten så kom jag på nu att jag måstre kolla om mina skridskor passar! Vi skulle ju kanske åka skridskor med klassen på fredag med. Nu fick jag många saker att göra...
 
Pusshej! <3


film x2

Läsning
NO
Matte
Bild
Lunch
Svenska
SO
Spanska


NO är sjukt tråkigt nu när det är den där lärarkandidaten som håller i lektionen. Stackars de som får henne som lärare när hon är färdigutbildad säger jag bara. Och det skulle vara hemskt om man fick en lärare som henne på gymnasiet, hoppas verkilgen att jag får bra lärare då!

På matten började vi med genrepet och styva linan. Jag började med att göra stortestat. Vissa saker är hur lätta som helst och vissa saker har amn glömt bort helt. Vi får se hur många fel jag har och se om jag ska repetera nåt på genrepet eller börja med styva linan direkt. Genrepet verkar ju vara aslätt.

På bilden var jag egentligen rätt klar. Jag satt mest och snackade och hjälpte Lousie att komma på vad hon skulle göra.

Vi körde ett muntligt nationellt prov på Svenskan. Jag och Jenny har ännu inte fått göra. Vi kommer säkert vara typ sist. Sen efter det gick läraren och ca 15 st i klassen upp till datasalen så vi som satt kvar i klassrummet och jobbade hade rätt kul och pratade och hade lite tävlingar och sånt. Haha, älskar när man inte är så många inne i klassrummet och ingen lärare är där.

På både SOn och Spanskan såg vi på film. Filmen på SOn var en faktafilm om Anne Franks dagbok typ. Den på spanskan var mer en riktig film (vi fortsatte kolla därifrån vi slutade förra gången). Den där spanska filmen är rätt konstig. Eller nej, väldigt konstig. Men mycket bättre än lektion i alla fall.

Hope and Glory

Sitter här och lyssnar på en fin aukustisk version av Måns Zelmerlöws låt "Hope and Glory"
Lyssna på den här. 

Undersökning

Jag fick nyss mitt första samtal från en undersökning :o .
Pappa svarade och dom ville att jag skulle svara på frågorna i undersökningen. Jag blev faktiskt förvånad över att det var nån som ringde till mig på hemtelefonen, alla ringer till min mobil.
Men när jag fick höra vad det handlade om blev jag inte så förvånad. Jag skulle svara på frågor om mitt gymnasieval.
Först påståenden som jag skulle svara 1-6 på beroende på hur mkt de stämde och sen ja och nejfrågor.
Det är okej att få sånna här samtal ibland men jag förstår verkligen varför pappa gick med i det här som gör att undersökningar inte får ringa till en.

Andra chansen

BWO var de enda i andra chansen som var bra.
BWO åkte ut i sin första duell.

Allt slutade med att Sarah Dawn Finer och Caroline af Ugglas gick vidare.
Och Sofia Berntson blev internationella juryns val.

Nästa vecka är det final!
De som tävlar då är:

Emilia
Alcazar
Måns Zelmerlöv
H.E.A.T
Molly Sandén
EMD
Agnes
Malena
Sarah Dawn Finer
Caroline af Ugglas
Sofia Berntsson

Vilken låt tror ni vinner Melodifestivalen 2009?

Lördag

Idag är det lördag.
Vaknade till 5 över nio och blev lite sur över att pappa inte väckt mig än. Vi skulle ju åka 10!
Men jag gick upp och åt frukost med pappa och så hann jag fixa mig lite.
Exakt klockan 10 satte vi oss i bilen och åkte. Ingen av oss hade varit där innan så vi körde lite fel men tillslut kom vi fram.
Jag började med att titta lite på skor men bestämmde mig ändå rätt snabbt för att titta på kläder istället. Först hittade jag bara tantkläder men tillslut hittade jag bra kläder till mig.

Jag köpte:
Svarta leggings
Jeansleggings
Tunika
Skärp
Skinnjacka


Allt kostade sammanlagt bara 1045kr

Sen hann jag inte titta på nåt mer för pappa hittade mig och sa att vi skulle åka.

På väg hem åkte vi till gränby centrum för att pappa skulle in på systembolaget och köpa lite vin. När vi var där åt vi även varsin korv och köpte mat till ikväll på ICA kvantum. När vi var på kvantum fick vi glass. Jag smakade choklad och bananchoklad. De var goda! Men väldigt dyra. Synd. Sen tvingade jag även pappa att köpa jordnöttter så vi har nåt att äta på ikväll när vi ser på melodifestivalen.


Nej nu ska jag se om bloggkoll funkar igen. Det funkade inte på hela dagen igår, asstörande! Funkar det för alla andra? Jag kanske borde logga ut och logga in igen? Ska testa!

Puss!

Helgen räddad (nästan i alla fall)

Jag har nåt att göra imorgon!
Pappa sa att han hade tänkt åka till tunes imorgon och kolla på kläder och frågade om jag ville med. Jag har aldrig varit där så såklart sa jag ja. Hoppas ätt jag hittar nåt snyggt där, något plagg kommer jag nog hem med ändå. Fast jag vte inte, har ju aldrig varit där innan så. Det kanske bara finns fula saker där. Sen om pappa inte hittar det han ska köpa så tar vi en sväng till barkaby också. Där har jag inte heller varit.
Fast jag måste upp tidigt. Pappa sa att vi skulle åka typ 10 :|

Och jag stör mig på att jag lämnade usb-mobilsladden hos mamma för nu kan jag inte lägga in bilder på datorn från mobilen. Har en massa bilder som jag vill lägga in. Aja, ni får väl vänta med att se dom...





btw, FILLAN! När åker du hem till säffle igen den 14e? Alltså, vilken tid? Eller åker du den 15e?

fredag!

Fredag idag.
Äntligen helg!

Läsning
Spanska
Teknik
Lunch
NO
Idrott

(haha snart kan alla mitt schema)

På spanskan var det läxförhör och sen fick vi lära oss accentregeln och sen läste vi upp våra dikter som vi skrev förr. Det där med accentregeln blev annika förvånad över i tisdags när vi sa att vi inte hade lärt oss den än. Blev rätt många skratt när vi läste upp dikterna också, annika hade skrivit alla på ett papper (så man kunde vara anonym) och sen så läste vi upp varandras dikter högt. Många konstiga ord som man aldrig hade läst innan så då blev det en del skratt.

På tekniken hade vi prov. Gick sådär,  hade kanske inte riktigt tränat tilllräckligt innan (igår när jag gick och la mig tog jag med mig teknikpapprerna och spanskaboken och läste på båda sakerna) men jag hoppas ju såklart på ett MVG iaf.
Sen presenterade läraren ett nytt arbetsområde. Vi ska alla redovisa om en uppfinning. Det blir inte kul. Jag ska redovisa om säkerhetsnålen, tänkte att det inte finns så mkt att säga om den så.

På NOn hade vi vikarien igen. Hon gillar inte mig verkar det som. Drygt! Vi gjorde en liten lab för att se vad som leder ström. Visst det var nog rätt intressant men jag hatar den där vikarien.

På idrotten körde vi minitennis och hoppade trampolin. Jag började med minitennis och vi körde rundminitennis. Jag sög verkligen på det vilket betyder att jag mest satt bredvid och tittade på. Slappt. Sen skulle vi hoppa trampolin och det är rätt kul när det är småhopp men när det kommer till att göra kullerbyttor på en madrass som är 150 cm över golvet är det inte kul. Jag gjorde det ändå med hjälp av Hanna och Max som passare. Hade aldrig klarat det utan dem för jag får alltid lite småpanik i det hoppet som jag ska ta i mest på så jag kommer runt. Jag gör ett dåligt sistahopp och de fick typ lyfta runt mig.
Sen när lektionen hade gått 2 min över tiden, DÅ skulle vi plocka undan. Hanna kan verkligen inte hålla tiden. Men när vi skulle ploka undan drog Erik upp mig på en tjockmatta och Peter och erik började vika den över mig så tillslut låg jag där i mitten som en macka/hamburgare. Erik ropade ut att jag var en McMalin & co och efter ett tag var det många i klassen som hoppade på madrassen. Som tur var kände jag knappt att dom stod ovanpå mig eftersom madrassen var så tjock. Jag låg mest och skrattade hela tiden och jag hade ju en bra bortförklaring när Hanna började klaga på att vi inte plockade undan - Jag satt ju fast!
10 min efter tiden vi egentligen slutar fick vi äntligen gå och byta om.

När jag kom hem latade jag mig framför tvn och såg på ett gammalt avsnitt av top model.
Helgen kommer bli tråk för jag får typ inte sova borta för pappa bara för att jag gjort det så mkt.
Nån som vill gå på stan eller nåt med mig imorgon?

Hoppning på Rún

Igår på ridningen red jag Rún igen. Hon var pigg som vanligt och hela lektionen fick jag jobba med att hålla in henne hela tiden. Men annanrs gick det bra.
Först travade vi lite över bommar och hoppade ett hinder och sen hoppade vi fler hinder och tillslut hoppade vi en liten bana en och en medans de andra var ute på ovalbanan.
På ovalbanan så skrittade, töltade och travade vi. Hästarna blir lite knäppa på ovalbanan och ännu piggare än innan men det gick bra. Fast ute på ovalbanan skulle vi även ta ut fötterna ur stigbyglarna och lägga upp stigbyglarna framför sadeln och den första jag la upp råkade jag nog snurra lite för den låg och skavde ovanligt mkt mot benet. Och trava med det... Det gjorde ont och nu har jag ett stort blåmärke på låret.

Rolig lektion var det ändå. Jag älskar att hoppa!

Ovanlig skoldag

Idag skulle vi på en föreläsning och lyssna på en gubbe som är jude och bodde i Polen under andra världskriget. Det började 9.10 men man skulle se till att vara där innan så man fick bra platser.

Sov en kvart längre och fixade mig lite långsammare än vanligt. Smsade folk och frågade när dom skulle dit. Bestämmde att jag skulle gå med Josefin, Andrea och Ellan och att vi skulle vara hos Ellan halv nio.
Jag hann se lite på vakna med the voice innan jag stack iväg. Det har jag aldrig hunnit med innan.
Sen gick jag till Ellan och på vägen dit träffade jag Andrea och Josefin. Vi var bland de första som kom till församlingsgården och vi satte oss på andra raden.

9.10 började Mietek berätta sitt livs historia.
Fyfan va hemsk och mycket han har gått igenom. Och helt sjukt att han fortfarande lever.
Han hade bl.a : suttit i 9 olika koncentrationsläger, rymt från en gaskammare, fått hur mkt stryk som helst, sett många hemska saker, förlorat hela sin familj, överlevt flera livshotande sjukdommar, vägde 24 kg som 17 åring o.s.v.
Han grät flera ggr samtidigt som han berättade och jag som i stort sett aldrig gråter bland folk började halvgråta flera ggr.
Mieteks berättelse var hemsk!

Han pratade i lite över 2 timmar och sen var det lunch. Vi gick först och lämnade saker i skåpet och sen när jag kom till matan var det världens längsta kö. Inte konstigt eftrsom alla nior skulle äta samtidigt plus alla sjuor och åttor som åt den tiden i vanliga fall. Vi hittade ändå ett ledigt bord direkt!

Sen efter lunchen var alla nior indelade i 2 grupper och så skulle vi lyssna på Mietek igen och då fick vi även fråga saker. Fast han började med att berätta några skämt för att han ville få oss att skratta. Han ville se osss vara glada.
Efter 45 min var det slut och jag skrev på att jag ville köpa hans bok.

Då var klockan 13 och vi skulle ha svenska och sen engelska men vi fick vänta ett tag för alla lärare skulle visst samlas i personalrummet. Sen när Mari Anne kom så berättade hon vad de hade pratat om och då var det att det var så mkt bråk och misshandle och sånt på skolan. Och sen så ska det tydligen smugglas och säljas mkt sprit och cigaretter också. Det är sjuorna och åttorna som håller på och visst, man har ju märkt att det är lite bråk (fast det är mest att vi får höra av lärarna att det har varit misshandel och sånt) men inget annat. Alltså vart är världen påväg? Såhär var det aldrig för ett och två år sen. Sen så när Mari Anne stod och pratade och klagade på det var det folk som började säga emot. Sjukt!
Sen så var vi för trötta och ingen orkade ha lektion så vi fick sluta.

bloggkoll funkar inte

Bloggkoll funkade hur bra som helst nyss och sen helt plötsligt får jag inte fram inläggen!
Irriterande!

Om 5 min börjar Grey's anatomy.
FAN! JAG HAR GLÖMT ATT SE PÅ POPCIRKUS IDAG! :( :( :( :(
får ta och se reprisen (den går på fredag och lördag va? nån utav de dagarna hinner jag nog)
Hur kunde jag glömma bort popcirkus? vilka artister var det idag?
Salem al Fakir, J. Tillman och Metronomy var det visst. Jag vet bara vem Salem al Fakir är.
Men om 2 min börjar Grey's. Det ska jag inte missa!

Puss!

alla hjärtans dag

Här är ett klipp från årets talangjakt på min skola den 13 feb (dagen innan alla hjärtans dag eftersom alla hjärtans dag var en lördag): http://www.youtube.com/watch?v=wna1ltajRuo

Det är en kille i åttan på min skola som sjunger en egenskriven låt för sin flickvän.
Hur modigt som helst! Och så tycker jag att det ver lite gulligt att låten var just till hans flickvän.

http://www.youtube.com/watch?v=wna1ltajRuo

inga läxor

Åh. Ni ska bara veta hur skönt det är att inte ha några läxor. Eller okej, jag har faktiskt teknik-prov på fredag men teknik är lätt så det ska jag börja kolla på imorgon. Annars så har jag också att jag ska skriva fördelar och nackdelar om olika sätt att få fram el men jag har bara nackdelar på vågenergi kvar. Nån som vet nån nackdel? Det stod inget om den sortens energi i våra böcker eftersom det är ett nytt sätt att få fram energi.

Imorron ska vi lyssna på en gubbe som ska snacka om när han satt i koncentrationsläger i andra världskriget. Börjar 9.10 men man måste tydligen sitta långt fram för att höra bra så man går väl bara lite senare än vanligt hemifrån. Kan ställa klockan på vanlig tid och snooza ett tag. det blir skönt. Efter det har vi två lektioner (engelska och svenska) men vi kanske kan övertala Marie Anne att låta oss få gå hem. Hoppas att det går att övertala henne iaf.

Förresten så är det mars nu. Mars = vår så se till att ge mig vår nu.
Idag var det sask med is under. Inte kul, jag höll på att halka många ggr på väg till skolan. Ge mig sol (som torkar upp allt det blöta på marken) och plusgrader!


Bilden är 2 år gammal och jag hade precis fått min första kamera så bilden suger. Men ni fattar vad jag menar, snön ska smälta bort och solen ska fram!

Lika?


måndag & tisdag

Måndag:

Direkt när jag kom till skolan (7 min försent pga bussen...) Fick jag direkt prata med min mattelärare och fick mitt prov. Jag fick 32/40! Det är 3p sämre änn mitt sämsta tidigare. Massa slarvfel och sånt skit. Riktigt dåligt gjort av mig och min lärare sa att det var dåligt. Kan iaf trösta mig med att Martin fick sämre än mig.
Dagen var rätt tråkig och oturen följde med i stort sett hela dagen.
När det var lunch fick vi nån äcklig korv men precis när jag skulle gå ställde de fram chicken bits och chickenkebab. Kul.
Dagen slutade bra iaf med att jag på spanskan fick tillbaka läxförhöret från i fredag och det hade jag bara ett fel på. Eller det var inte fel, det var tillfälligt hjärnsläpp som hade gjort att jag inte skrev svar på en rad och det visste jag redan om. Sen såg vi en film. Den där Almodovar gör konstiga filmer. Den jag trodde skulle vara huvudpersonen i filmen dog en kvart in i filmen. Jaa...

Sen vet ni ju vad som hände när jag kom hem:
packa
laga mat
äta mat
pilates
plugga so
plugga so
plugga so



Tisdag:

Kort dag idag. Skönt!

Läsning                Lottie kom aldrig och sen när det bara var några minuter kvar smsade Josefin henne och hon ringde och sa att hon inte skulle komma på våran läsning. Kunde hon inte sagt det tidigare? Nu satt vi bara där i 25 min i onödan...
Spanska
Engelska
SOprov
Lunch
NO
Musik


SO-provet gick sådär. Hoppas på VG i alla fall. Jag som har pluggat så mkt. Skrev på det mesta så jag kanske klarade det.

På NOn höll lärarekandidaten Elin i lektionen. Hon är inte bra. Vi gjorde en liten labb som vi gjort delar av flera ggr innan.

På musiken spelade vi igenom en låt igen. Vi kommer verkligen ingenstans och jag lovar att nästa gång kommer Lars igen inse att vi inte klippt ihop en ljudfil av våra låtar än och bli sur fast det är han som alltid är så lat och aldrig orkar göra det. Nästan alla andra klasser har andra musiklärare och de är bra och förbereder innan lektionen och alla har kommit jättelångt. Förutom min klass då. Vi kommer vara sämst på melodifestivalen...


Sen när jag skulle gå hem så skulle jag gå med Martin och Frida och direkt när vi kommer ut genom dörren står Erik och Per och kastar snöbollar på oss. Och Erik puttade mer mig i en snöhög och mullade mig. Inte kul. Mitt smink såg ut som jag vet inte vad. Förresten så har jag knappt fixat det än. Borde göra det nu...

Hejdå! <3

Jag hatar SO...

2 timmar tog det för mig att läsa igenom de där 34 sidorna (eller hur många det nu är. Och ajg kom på nu att jag inte ens läste de 8 första...)
Jag gillar verkligen inte SO.
Historia är inte min grej.
Nu ska jag försöka läsa ignom alla mina anteckningar utan att somna.
Sen ska jag sova och hoppas att jag kommer ihåg all text imorgon.
Jag tvivlar på att jag kommer göra det.
Men men, man kan ju alltid hoppas.

Plugg hela kvällen -.-

Dagen:
Buss
Skolan
Buss
Packa
Laga mat
Äta mat
Pilates
Plugga SO
Plugga SO
Plugga SO
Plugga SO
Plugga SO

Vad jag gör jag framför datorn egentligen? Jag ska ju plugga.

Usch, hata andra världskriget.

High heels just got me falling down on my knees

Hej!
Jag åkte som sagt till Gränby centrum. Oscar skulle på nån tävling i Gamlis s¨å mamma och han släppte av mig på vägen dit. Sen gick jag runt där i flera timmar. Köpte ett linne på Gina tricot. Sen efter ett tag fick jag ont i mina fötter för jag hade klackar på mig så jag ringde mamma och frågade när de var klara så de kunde hämta mig men nej, det skulle visst ta 2 timmar tills de kunde köra mig hem. Jag gick och köpte en tjock SOLO tidning och sen gick jag till barista och köpte en brownie och satte mig och åt den samtidigt somjag läste. Satt på barista i ca en och en halv timme innan jag bestämmde mig för att börja gå runt lite igen. Och sen ringde mamma och sa att de skulle komma om 5 min så jag skyndade mig till den nya ingången och gick ut och väntade nån min och sen kom dom.
Vi åkte hem och gjorde tacos och nu sitter jag här och har fortfarande ont i fötterna.

Hampus

Min katt är sötast <3



fettohelg

hej!
Vad hände, det här skulle vara min nyttiga vecka!
Igår åkte jag, mamma och Oscar till mormor och morfar. På vägen dit stannade vi på ICA maxi. Godiset där kostade bara 29 kr/kg vilket betyder att man måste köpa! Och Oscar tog ju hur mkt som helst så tillsammans blev det över 2 kg...
Hos mormor och morfar åt vi massa mat, ficka och godis.
Nu idag verkar det inte som om mamma kan träna med mig så jag struntar i att träna dag och  åker till gränby centrum om nån timme (själv. Nån som vill följa med?). Det är ju några nya affärer där nu så man måste dit när det fortfarande är invigningsvecka.
Nu är även mammas faster och hennes man här och vi har nyss fikat.
Men på helgen får man vara onyttig. Säger vi.
Idag måste jag även börja plugga på SO-provet. Måste nog få typ VG +++ om jag ska klara av att höja mig till VG i slutbetyg...

Och idag fyller min pappa år! Grattis till honom säger vi!

RSS 2.0