Strawberries

Hej!

Jag åt nyss årets första jordgubbar. Hur gott som helst!

Har du ätit några jordgubbar iår än?


Helg!

Det är helg nu! Hur skönt som helst. Och det är tydligen bara vi i Uppsala som har ledigt imorgon, de är ju nästan tvugna att låta oss vara lediga imorgon då många skulle skolka annars.

Valborg och Uppsala är ju nästan synonymt med varandra.

Förra året kunde jag inte gå (eller jo, för exakt ett år sedan tog jag mina första steg på en och en halv månad!) så jag kunde inte vara ute och festa. Därför ska jag försöka festa lite extra mycket iår, det låter bra va?

Den senaste veckan har i stort sett hela min klass varit fixerade vid att hela tiden kolla vad det ska vara för väder imorgon. Från början stod det att det skulle regna men nu står det att det bara ska vara moligt och fram mot kvällen blir det lite finare.
Idag hade jag tre lektioner i skolan; Svenska, matte och musik. Både svenskaläraren och matteläraren sa åt oss att ta det lugnt imorgon och ta hand om varandra.

Imorgon ska jag vara ute på stan redan vid 10 (på morgonen alltså!). Måste alltså lägga mig tidigt ikväll.


Pusshej!

Kvalborg?

Hej!

Om ca en kvart är det torsdag - näst sista april - dagen innan valborg. Det är alltså Kvalborg om några minuter!
Kvalborg finns nog bara i Uppsala, jag ska dock strunta i valborg och vänta med festandet till Valborg.
 
Ska du fira kvalborg på något sätt eller väntar du till valborg? Du kanske varken ska fira valborg eller kvalborg. Berätta i kommentarfältet här under! :)

Peace & Love - speldagar

Nu har de bestämt speldagarna för alla än så länge bokade band till P&L och jag är glad! De har spridit ut allt över de fyra konsertdagarna och så många artister krockar kanske inte som jag trodde att de skulle.

Onsdagen
Torsdagen
Fredagen
Lördagen


De jag tänkt se på onsdagen: Carl Norén, Lasse Lindh och Mika
De jag tänkt se på torsdagen: Babian (Ellie sa att de var bra?), Kent, Melissa Horn, Robyn(, The Kooks?) och Vampire Weekend
De jag tänkt se på fredagen: Familjen, Lily Allen, (Miike Snow?), The Ark, The Hives och [ingenting]
De jag tänkt se på lördagen: (Andreas Grega?), Hästpojken, Johnossi, Mando Diao, Markus Krunegård och Moto Boy

Ja ni ser, det kommer ju vara flera som krockar och jag kommer omöjligt hinna med att se alla de där men man kan ju alltid försöka. Och sen kommer jag säkert se några andra som jag inte alls räknat med att se.



Nationella

Så, nu är jag klar med uppsatsdelen på Engelska A. Gick först i klassen, känns som man missat allt viktigt när man blir klar först. Aja, kommer nog få VG på det här, varken speciellt bra eller dligt alltså.
Nu börjar alla andra komma tillbaka från provet med. Ska kolla lite hur det gick för dem.

Pusshej!

Stay with me

http://www.tv3play.se/program/theark

Förlåt för att jag skriver så mycket om dem just nu men jag kan inte låta bli...

Have you ever heard a song

Idag var det precis som alla andra tisdagar sovmorgon. De andra två lektionerna var inställda/frivilliga så jag drog till stan efter lunchen (fick inte reda på att sista lektionen var inställd förrän jag satt i matsalen och åt).

Träffade Tony och gick runt med honom i några timmar. Tony känner halva Uppsala, hälsar på alla och delar ut telefonnummer till random personer. Kom hem för ca 50 minuter sen och nu är mina fötter döda.
Dåliga strumpor = början på skavsår = inte nice.

Det här var tredje dagen i rad som jag dödade mina fötter, borde kanske sitta stilla så mycket som möjligt fram tilll valborg nu.
Valborg kommer förresten säkert bli GRYMT! Jag gillar festhögtider.


26

Hello everybody!

Nu är den här dagen snart slut. Storebrorsan stannar hos pappa en vecka till så det blir bara jag, mamma och katten i lägenheten den här veckan. Lugnt och skönt.
Idag slutade jag skolan sent och det känns inte som jag gjort något alls efter det.

Sitter förresten vid stationära datorn nu då jag skulel lägga in ny musik på iPoden. Kanke borde passa på att spela några tråkiga facebookspel man behöver mus till nu när jag sitter här...

Pusshej!

In full Regalia

Direkt efter skolan åkte jag och köpte The Arks nya album och tidning, In Full Regalia!

Just nu sitter jag alltså och läser tidningen och lyssnar på låtarna. Förvänta er inte ett inlägg till innna jag läst ut hela tidningen...



Tidning och skiva i ett. The Ark är smarta och hittar nya sätt att sälja sin musik på, undrar om det här blir en ny stor trend, att skriva en hel tidning till sin skiva?


Elefant

Alltså, det här klippet är helt sjukt. Ofta en elefant kan måla!?! Han är bättre än mig på att måla. Helt sjukt!


Promenad

Hej!

Tidigare idag var det så fint väder så efter maten gick jag ut på en entimmespromenad. Tänkte att jag skulle passa på att gå i klackar med så jag drog på mig klackarna och gick ut.
Smart som jag var gick jag bara på osopade gator och jag gick tillochmed på en lång grusväg. I klackar! När jag kom in igen efter den där timmen ute var mina fötter lite halvt döda men det var ändå rätt skönt att bara gå ut och gå i det fina vädret.


Lite bilder från när jag var ute och gick. Eftersom årsta ligger i utkanten av stan kommer man snabbt ut på landet bara man går åt rätt håll.
Bilden på de där husen är ifrån Slavsta. Mysigt ställe det där.

Söndag

Hej!

Idag är det söndag och ikväll kommer mamma hem.
Jag har faktiskt insett efter den här helgen att jag faktiskt kan bo ensam. Har alltid trott att jag aldrig kommer klara av att städa, laga mat osv., men jag har faktiskt chockat mig själv!

Nej nu vill jag bara hitta en egen lägenhet att flytta in i, tror att jag skulle uppskatta stunderna med familjen mer då. Och det är alltid mycket roligare att ha kompisar på besök när ingen annan är hemma för då kan man snacka om vad som helst. När någon annan i familjen är hemma får man alltid akta sig för vad man säger...

Undrar om jag ska äta själv ikväll med eller om mamma kommer hem till maten. Kankse kan överraska mamma med lite egenlagad mat. Fast antagligen kommer hon hem så sent att jag måste äta innan...

ny?

Känner att jag behöver fixa en ny bloggdesign. Bilder på röda convere i en rosa blogg funkar inte.

How to

Dagens dagens & how to du dagens dagens:


1. På med underkläder, strumpbyxor och linne.
2. Ta på en randig tröja.
3. Ta på en kjol med läskigt liten storlek.


(Här ser man mitt ärr också...)


Conversepower




Linnea's gone

Hej!
För ungefär en timme sen stack Linnea hem så nu sitter jag här ensam hemma igen. Eftersom jag ändå var tvungen att följa med Linnea till bussen passade jag på att ta lite bilder när jag ändå var ute. De bilderna kommer lite senare, första lägger jag upp två bilder på Linnea som är tagna idag.


Bild 1: Linnea var överlycklig över att Hampus gillade henne och lät henne klappa honom.
Bild 2: Påväg till bussen. Linnea letar efter något i sin väska tror jag.

Blabla

Hej! Linnea här! Malin sa att jag skulle gästblogga, så nu gör jag det.
Vi har käkat middag ( vi lyckades göra tacos, wow!) och sen kollade vi på film. Najs!
Jag är kär i Hampus. Malins katt, haha. Han är cool. :)
Och jag har absolut inget att skriva så ni får en flummig video istället. Here you go:

Underbart väder!

Det här har jag gjort istället för att sitta vid datorn idag:

Suttit ute på balkongen i ett par timmar. Solen sken och jag hade bara bikiniöverdel och minishorts på mig. Efter halva tiden kombinerade jag solningen med läxläsning. Underbart väder!

Duschat
Städat - Ja, tro det eller ej men jag har faktiskt städat! När man inser att det är skitigt och ingen annan är hemma och kan städa bort det tar man faktiskt sakerna i egna händer.

Nu ska jag gå till busshållplatsen och möta Linnea.

Pusshej!


Jag och Linnea i somras. Någon gång under den korta perioden jag hade hellugg (och orkade fixa den!)


4:25

När det står "ingen vän inloggad" när man kollar chatten på facebook, DÅ är man uppe sent. Solen har börjat gå upp och fåglarna sjunger. Dags att sova!

Nymålade naglar

Målade nyss naglarna för första gången sen ... nyår? Det var iallafall sjukt länge sen jag hade målade naglar nu, förut hade jag nymålade naglar varje dag.

Eftersom jag hade tråkigt och ville att det verkligen skulle synas att jag målat naglarna målade jag dem mörkblåa.

Just nu sitter jag bara här och väntar på att lacket ska torka. Har väntat superlänge nu men det vill verkligen inte. Kan inte gå och lägga mig innan det har torkat så jag får sitta här och vara trött. Kommer väl inte somna förrän om en timme eller något sånt.

Imorgon ska jag träna, plugga och träffa Linnea. Det blir kul! (Det sista alltså. Plugga är ju inte direkt kul...)

Change

När jag kollar igenom gamla bilder tycker jag oftast inte att jag ändrats så mycket mer än småsaker som längd på håret och sånt. Visst, går man tillbaka till innan 2007 ser jag verkligen helt annorlunda men de senaste åren har jag inte ändrats så mycket.

Och så hittar jag de här bilderna :

Jag och Timo på båda bilderna. Lite mindre än 2 år mellan och det är verkligen heeeelt olika.
Kan i och för sig bero mycket på att bilden är från olika vinklar och sånt men jag ser verkligen inte ut som samma person. (Luggen på första bilden hade jag nog i vanliga fall inte, bara på just den där konserten.)

Live!

Sitter just nu och lyssar på livesändning från Markus Krunegårdkonserten som är just nu på Hornstulls strand (eller nåt sånt). I stockholm alltså. Han spelar 3 ggr där den här helgen och det här är då första spelningen. Sen blir det två stycken imorgon men det är bara den här som livesänds via webbradio.

Så just nu tycker jag att alla ska lyssna på : http://gimmeindie.se !


Bild från sist jag såg Markus Krunegård; 12 februar iår

World wide web

Kom nyss på att jag inte varit inne på bilddagboken på hela dagen. Den där sidan som jag tidigare alltid hade uppe en flik med börjar försvinna mer och mer ur mitt liv. Kanske för att ingen läggar upp bilder längre.

Bloggat dåligt har¨jag också gjort. Kanske för att jag inte kommit på något bra att skriva. Eller, jag har mest bara inte tänkt på bloggen. Finns både bra och dåliga saker med det. Bloggen tar inte över mitt liv längre iallafall. (När något händer och det första man gör är att fundera på hur man ska skriva det på bloggen har det gått för långt.)

Facebook är där jag håller till. Hela tiden.

en och en halv lektion kvar nu bara

Spanska.
Förbereder muntliga nationella. Orkar inte!

Snart är lektionen slut i alla fall och då blir det historia och sen helg! Jag kommer vara ensam hemma med katten hela helgen. Det gillas mycket.

Nitten

Bevis på att jag borde sova - jag sitter och lyssnar på en dansk låt på youtube.


JÄVLA SNÖ GÅ OCH DÖ!

Tror jag ska börja med facebookgrupper som rubrik, finns ju en del att välja bland.

Dagen böjade med att man såg ut genom fönstret och såg vit, blöt snö. Fyfan. Det ska inte snö 22 april.
Dålig start på dagen.

Skoldagen flöt i alla fall på bra och jag kom hem för ett litet tag sen. Snart blir det stallet. Sista ridpasset på terminen. Är inte det sorligt - Snö sista ridpasset på vårterminen? Usch och fy. Blir i alla fall kul att rida, synd bara att det inte blir fler gånger innan sommaren (som känns jävligt långt borta pga snön).


father

Ola Salo har fått en dotter!

http://thearkworld.com/2010/04/21/father-of-a-daughter/trackback/

Nu är hela The Ark pappor :)

Kalkberg


Sitter och kollar igenom gamla bilder på datorn.

Kolla vad underbart - det där kalkberget i Turkiet. Har för mig att det heter typ Pamukkale eller något sånt.
På bilden går jag i en liten bäck bara för att det var så varmt och sen när man kom fram till de där dammarna man ser på bilden stannade man till och badade lite innan man gick vidare.

Jag vill ha sommar! Jag vill ha utlandssemester!

(Bilden är från 2005, det var då jag var i Turkiet sist. Jag hade verkligen dålig hållning på den där tiden...)

Vid stationära datorn

Hej!

Slutade halv två idag då jag var först med muntliga engelskanationella. Jag gillar att sluta tidigt.
När jag kom hem var ingen hemma men stationära datorn var på så nu sitter jag vid den för första gången på evigheter. Nästan lite nostalgiskt att sitta vid stationära datorn hemma hos pappa. Vi har värsta satsiga datorstolen här och allt. Och stort tangentbord med tjocka knappar, känns lite konstigt men skönare att skriva med än laptopens tangenter.

Nej nu ska jag nog kolla igenom gamla Thailandbilder och drömma mig bort till något varmt land.

Pusshej!

Thailand om 10 månader

För någon timme sen hjälpte jag pappa med att kolla på flygresor och komma med egna åsikter, vilka flygplatser jag inte vill vara tvungen att vänta på o.s.v. Det är nämligen så att runt sportlovet nästa år åker jag, pappa och storebrorsan till Thailand!
Kanske blir några till som följer med, jag hoppas på det då det inte är så kul att shoppa med bara pappa och brorsan men i vilket fall som helst kommer det bli hur skönt som helst att åka till Thailand igen.
Jag har ju knappt varit utanför Sverige sen 2007 (Bulgarien 2 veckor på sommarlovet) så det kommer bli riktigt riktigt nice att åka utomlands på solsemester igen.
Tänk hur skönt det är att bara ligga på stranden och bada på dagarna och sen på kvällarna gå ut och äta på restaurang och shoppa. Saknar det! Bara ca 10 månader kvar nu tills jag ligger där på Thailänska stranden igen.


Att flyga är rätt kul en liten stund men man blir snabbt rastlös. Det finns även många ställen som man inte vill mellanlanda på eftersom det låter som tråkiga och skabbiga flygplatser.

Har du några hemska flygminnnen? Du kanske har fastnat på en flygplats väldigt länge eller blivit av med ditt bagage? Kanske har du börjat må riktigt dåligt på flygplanet? Berätta i kommentarsfältet!
(Jag eller någon jag rest med har lyckats med det mesta utav de här sakerna...)

läxa? tv? dator? läxa? tv? dator?

Borde skriva en minianalys på 2 sidor till svenskan. Den ska vara inskickad innan 16.00 imorgon vilket betyder att jag måste göra klart den kväll.

Istället för att skriva på minianalysen sitter jag inne på msn och chattar samtidigt som jag ser på desperate housewifes. Jag har inte sett ett Desperate housewifesavsnitt på flera år. Alla är äldre! (logiskt..)

Nej men nu ska jag chatta lite mer och så får vi se när jag börjar skriva på minianalysen...

English

Hej!

Tisdag vilket att det bara var språklektioner idag. Slappt då vi knappt gjorde något på någon utav lektionerna.

När skolan var slut gick jag och Anna och köpte varsin glass i kiosken. Sen satt vi i solen på en utav bänkarna utanför skolan. Eftersom vi har muntligt nationellt prov i engelska imorgon passade vi på att träna lite genom att bara prata engelska. Eller ja, det var väl mest jag som behövde träna då Anna var i USA hela 2009.
När jag sedan stack till bussen och Anna cyklade hem fortsatte jag att öva på min engelska genom att smsa på engelska. Fick dock en massa klagomål om att jag suger på engelska så jag slutade.

Temat på muntliga nationella är workinglife. Frågor man ska tänka på lite innan är vad man vill jobba som och vad som är viktigt på ens arbetsplats. Jag har ingen aning om vad jag vill jobba med. Seriöst, ingen aning, jag vet bara vad jag INTE vill jobba med.

Pusshej!

;PppPpP

Som de flesta nog märkt så har facebook invarderas av ";PppPpPpPP-grupper".
Vissa är jättetråkiga men vissa är verkligen så klockrena att man inte kan låta bli att gå med i dem. Det värsta är dock att jag är med i för många grupper och måste gå ur några för att gå med i en ny. Jobbigt men absolut värt jobbet.
Helt sjukt att man kan vara så fasinerad av facebookgrupper som jag är. Har hänt flera gånger när jag pratat med familjen att jag börjat prata om någon facebookgrupp.

Här är några ;PppPPpppPp-grupper jag gått med i:

Skogsturken ringer: vem vare som kasta?! "vet inte", så vet man ;PppPppP
Du hör ett roligt skämt; "hahahaha jag dör!" så dog du inte ;PppPppP
Fråga: "Vad gör du?""joinar bra grupper" och så är de asdåliga :P:P;p;p:P.
Island ringer: "Vi skickade Pikachu!", "Tack!", så skickade dem ASH ;PpPpPp

Jag är egentligen inte emot grupper som är emot island pga vulkanutbrottet, de kan ju inte rå för det, men vissa utav de grupperna är faktiskt roliga.

Andra grupper, förrutom ;PppPppP-grupper, som är populära bland mina vänner nu är grupper om Storvretas SM-guld, "to the yard"-grupper och island/vulkangrupper.

Vad är du med i för grupper på facebook?
Gillar eller hatar du ;PppPPp-grupperna?

Jag försöker vara snäll

Jag hatar när folk bara kräver saker av en hela tiden och det enda man får tillbaka är gnäll. Och varför är alla så snälla mot varandra men sura på mig hela tiden?

Jag vill kunna göra vad jag vill när jag vill vart jag vill.

Om jag hade fått göra det hade fysikläxan varit klar vid det här laget. Gjorde 4 uppgifter utav... 19? Det är iallafall inte mitt fel att jag går från VG+ till IG.
När man har så dålig självdiciplin som mig så kan man inte bli avbruten hela tiden om man vill få något gjort.
Och nu är det försent att göra fysikläxan, det är nog den enda läxan som man verkligen behöver vara ordentligt vaken när man gör.



Jag och den enda som aldrig klagar/sviker/kräver <3

fan!

Såg nyss att Salem al Fakir ade skivsignering på Media Markt här i Uppsala idag. Varför är jag inte bättre uppdaterad?


Innebandy

Alla vet nog att jag bor i Uppsala. Något som alla kanske inte vet är att jag även bor i en "tätort" 14 km utanför Uppsala som heter Storvreta.

Jag har bott i Storvreta hela mitt liv. Nu för tiden och sen ett par år tillbaka bor jag även i Årsta men pappa bor fortfarande i Storvreta så jag är där varannan vecka.

Hela min uppväxt har alltså sina rötter i Storvreta. Hela grundskolan gick jag i olika skolor i Storvreta (jag har faktiskt gått i 3 av 4 utav Storvretas skolor. Fast nu finns inte min lågstadieskola kvar..).


I Storvreta finns det många som spelar innebandy. Vet inte om det fortfarande är så men ett tag var Storvreta IBK världens största innebandyklubb. Jag har aldrig själv spelat innebandy men de flesta utav mina gamla storvretakompisar har spelat det.

Igår var det SM-final i innebandy. Storvreta IBK vann!

Jag bryr mig egentligen inte ett dugg om innebandy men nu efter jag sett minst 20 facebook-statusar där det står "SM-GULD!" och säkert 5 facebookgrupper om gårdagens händelse så kan jag inte hålla tyst.

GRATTIS TILL SM-GULDET STORVRETA!


Ready or not here comes the thunder

Vaknade imorse av att grannen spikade i väggen. Nu håller de på och borrar och det låter så sjukt högt! Hör inte musiken på datorn och borrljudet är verkligen hemskt. Betongväggar suger.

Jag borde göra fysikläxan. Gjorde två uppgifter och sen fick jag sms och fastnade vid datorn.

Det är fint väder ute. Jag satt i linne och shorts ute på balkongen och åt frukost idag. 
Kanske borde gå ut en sväng eller åtminstonde sätta mig på balkongen, här i mitt rum kan jag ju inte sitta om de ska hålla på att borra i väggen.

Pusshej!

Borde gå och lägga mig...

Hej!

Nu är är jag sjukt trött. Sitter och drar av mascara från ögonfransarna. Inte bra, borde kanske släpa mig ut till badrummet och ta bort mascaran på riktigt?
Borde lägga mig också. Gör inget vettigt alls och jag är som sagt sjukt trött.

God natt!

Videoklipp från Weideskog-spelningen på Record Hunter

Mina videoklipp från dagen:
(Allt filmat med iPoden)


Superdag i Stockholm!

Hej!

Idag har jag haft en superbra dag i Stockholm med älskade Lovisa.

Vi kom dit, åt lite snabbt och sminkade oss på McDonalds (Jag hade tänkt sminka mig på tåget men glömde spegel. FAIL). Gick sedan till Record Hunter där Magnus Weideskog skulle sjunga och signera skivor. Kom in i affären precis innan Magnus.

Magnus Weideskog är sjukt bra!

Innan konserten var jag nästan lite stolt över att jag för en gångs skull hade släpat med mig kameran. Blev lite mindre glad när jag tog upp den i början av konserten och insåg att batterierna var slut...

Tog några bilder med mobilkameran ändå och filmade flera låtar med iPoden.

Jag köpte en skiva och fick den signerad. Blev en liten pratstund där med Magnus och han är verkligen hur trevlig som helst.


Jag, Magnus Weideskog och Lovisa

När vi var klara inne på Record Hunter tog vi bussen till Västerbron. Vi har i nästan 2 år pratat om att vi måste åka dit någon gång och idag gjorde vi det! När vi gått över Västerbron hamnade vi på Långholmen och där stannade vi på ett fik en lång stund. Mys.

Drog sedan hem till Lovisa en halvtimme och sen fick vi springa som fan till tunnelbanan och sedan över hela centralen för att jag inte skulle missa mitt tåg. Men jag hann!

Tack för dagen <3


9

Idag fyller älskade katten 9 år!
Han är mycket äldre än vad man tror.
Han är iallafall världens bästa katt, har flera vänner som blivit "kära" i honom efter de varit hemma hos mig och träffat honom.
Han är världens mysigaste.

Grattis Hampus <3


Mina sömnlösa nätter de blir bara fler och fler

Sitter här och laddar upp lite för imorgon. Då blir det Stockholm och se Magnus Weideskog med Lovisa!
Den här gången är vi lite bättre inlyssnade än förra gången. Och den här gången SKA vi träffa honom också. Och jag vill köpa skivan.


Att det kan va så svårt

Idag hade vi fysiklabb i skolan första lektionen. Hela lektionen brjade med att läraren berättade för oss hur noga det var att vi var försiktiga med utrustningen för det är dyrt med nya saker och iår hade fysiken fått långt ifrån lika mycket pengar som de brukar så just iår var det extra viktigt att inget gick sönder.

Vad gör jag då?
Jo, jag råkade såklart göra så termometern jag använde rullade ner i golvet. Glastermometrar klarar inte av fall på över en meter.
Jonas (läraren) verkade inte så glad över vad jag gjorde...


Sanningen är att utan dig är ingeting värt

Jag och katten x2



inslagna med snöre och allt :)

FREDAG

Hej!

Sitter här i skolan. Hade nyss spanska där vi såg på film. Somnade nästan även fast filmen är bra.
Nu är det snart klassråd och historia. Jag orkar inte historia. Men sen är det helg! Det kan man alltid glädja sig åt. Även fast jag inte planerat nåt alls än. Hittar väl på nåt roligt att göra iallafall.

Haha, insåg nu att nästan alla soffor är tomma men ändå sitter jag, Anna, Astrid och Elin vid världens minsta bord. Ingen av oss orkar flytta på sig.

Nej men nu börjar klassrådet om bara någon minut.

Pusshej!

Ridning/longering med Venus, Flosi och Silverdögg

Idag på ridningen hade vi longering/voltige. Vi var två och två på varje häst och så var det tre hästar som man böt mellan så man fick både rida och longera varje häst.

Jag och Jonna fick dela häst och det var en rikigt rolig lektion. Eftersom vi var ojämna (bara 5 st idag!) fick ridläraren vara med en av de andra och hon sa bara till när det var dags för oss att byta ryttare. Vi fick alltså göra lite vad vi själva ville. Blev mest så att den som longerade kom på balansövningar till den på hästryggen bl.a. sitta baklänges och trava utan att hålla i sig.

Som sagt rolig lektion. Har inte pratat så mycket med Jonna tidigare eftersom hon är så liten men hon är faktiskt riktigt snäll och rolig.

Förresten, på lektionen så höll det på att bli en rejäl krock mellan mig på Silverdögg och Linnea på Flosi. De som longerade var de som skulle driva och styra och allt sånt medans vi på hästryggarna mest bara skulle sitta där. Vi skulle iallafall galoppera och båda behövde rejält med fart för att få någon bra galopp. Och så är vi på varsin volt i olika varv. Volterna blir bara större och större och tillslut måste båda hästarna tvärnita för att inte krocka med varandra. Jag och Linnea lyckades dock hålla oss kvar båda två.

Superstar

The Arks nyaste video


Vad tycker ni? :)

(Det gick inte att göra klippet mindre så det passade bloggen...)

Tribrtius

Idag har Triburtius namnsdag, det är alltså Triburtiusdagen idag.
Hade aldrig hört talas om det föut men för mycket fritid vid datorn kan göra att man lär sig saker. På Triburtiusdagen visar Skansen upp sina nya björnungar för första gången t.ex.

Läste mig även till att om det är bra väder på Triburtiusdagen kommer sommaren vara kall och regnig.
Det var bra väder idag...

Det är färre 10 män i hela Sverige som har triburtius som tilltalsnamn. Jag tycker att det var rätt coolt. Men ändå rätt onödigt att ha med ett namn i almenackan som ingen heter...

Hamburgesas

Mamma skulle iväg på nåt ikväll så jag och storebror fick pengar och rabatt på McDonalds så för en stund sen var vi iväg dit och åt mat.

Jag har bott här i över 2 år och aldrig gått till den där McDonaldsen (som ligger 15-20 min promenad bort), känner mig nästan lite duktig.

Men som sagt, idag gick jag och storebror dit. Vi hade någon rabatt att man skulle köpa två meal och betala för ett. Eftersom brorsan äter så mycket så blev det en Mc Tasty Bacon & co för mig. Och en glass, kunde lite låta bli. Det var nog första gången någonsin som jag ätit en "riktig" meny på McDonalds, gick ju från Happy Meal till Lilla menyn för ett år sen.
Blev sjukt mätt, sitter fortfarande och är proppmätt. Och då gav jag bort nästan alla mina pommes till brorsan. Men som sagt, jag är inte van vid stora menyer på McDonalds.


Ronald McDonald

Jag gör vad som helst för att få ditt liv att verka bättre

Hello boys & girls! (lite internationell inledning där ;))

Hoppas att alla har haft en bra dag, min dag var bra. Onsdagar är ganska korta skoldagar med lång lunch vilket gillas starkt. Satt ute lite i solen på rasterna, riktigt nice om jag får säga det själv.

Efter skolan blev det en sväng till stan för att kolla efter ny mobil. Mamma hade sett reklam för någon som hon tyckte att jag skulle kolla på, insåg dock rätt snabbt att mobilen var helt i touch och det gick inte att t9-smsa. Så kan man ju inte ha det så jag tänker inte köpa den. Om jag ska ha helt i touch ska jag i så fall ha en iPhone.
Affären jag var inne i låg i nya stationsbyggnaden. Kul med lite nytt, blir roligare att vänta på tåg i stan nu.

När jag kollat klart på mobilen gick jag runt och kollade lite på stan. Och när jag gick runt där sprang jag in i Sofia! Träffade henne senast vid jul tror jag men det var bara lite snabbt, senaste gången jag verkligen träffade var höstlovet. Länge sen det. Blev lite snabbt prat innan båda var tvugna att gå men kul att se att människan lever, vi bestämde att vi måste ses ordentligt snart.

Nu måste jag skriva klart mitt argumenterande tal som jag ska hålla inför klassen imorgon.

Tjohej!

Things to do

Är så många saker jag borde göra ikväll

Kemiläxa
Öva på att spela it takes a fool på piano
Träna
Duscha
Skriva tal till svenskan
Läsa bok till engelskan
Skriva minianalys till svenskan
Räkna matte
Fysikläxa
+ andra saker

Orkar inte med något utav det här. Fysikboken och matteböckerna har jag inte ens hemma, engelskaboken ska inte vara utläst på ett tag och minianalysen är till nästa vecka så allt det struntar jag i.
De fem första punkterna borde jag dock göra. Ska nog bara sitta här i soffan ett tag till först för just nu har jag ingen lust att göra det där.


Jag vet att jag inte fungerar utan dig

Idag när jag skulle hem från skolan satt jag på bussen och tänkte att jag skulle hem till pappa, därför satt jag kvar på bussen när alla andra gick av vid centralen. När bussen sedan åkt ett par hållplatser kom jag på att jag skulle hem till mamma! Då var det bara att trycka på stoppknappen och kliva av. olishuset hamnade jag vid, tre hållplatser efter centralen där jag skulle gått av.

Jag och bussar alltså...

Gick längs ån till stora torget där jag tog bussen hem till mamma.
Snacka om underbart väder! Alla bryggor längs hela ån var fulla med folk (de bitarna som inte var översvämmade av vattnet såklart). Riktigt underbart väder att vara ute i, skulle bara varit lite varmare.

En sak som är säker är iallafall att sommaren är på väg!


Bussbild från i vintras, stan är inte lika grå nu när våren äntligen är här


msn-spel

Detta är vad jag gör istället för att sova.
Snacka om att jag äger Tony på det här (och ja, jag heter bara "- ..." för jag har en massa mellanslag i början av mitt msnnamn).


Bullar

Hej snyggingar!

Sitter hemma hos mamma nu och äter bullar. Mums.
Ska nog sova snart, är sjukt trött (Och ja, ni vet väl hur det här slutar, att jag fortfarande är vaken om 3 timmar..).


Pusshej!

one, two, three, four, five, six, seven, eight and nine, ten, eleven, twelve, thirteen, fourteen, fifteen, SIXTEEN

Idag fyller världens bästa skåning år, nämligen Ellinor Jönsson (även kallad Ellie)!
16 år fyller hon, hon är alltså 302 dagar yngre än mig, plutten. Men Ellie är bra, eller inte bara bra, hon är bäst. Är så glad över att vi börjat snacka med varandra igen, precis som förr.

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ELLIE! ♥


Kolla mittenbilden , hur cool får man se ut egentligen?


VÅR!

Första skoldagen efter lovet idag då.
Dagen började med att jag glömde busskortet hemma men annars har allt rullat på riktigt bra. Det  är verkligen vår på riktigt nu! Och biologin var inställd, historian flyttades upp och vi slutade en och en halv timme tidigare idag. Hur bra som helst.

När jag kom hem tog jag av sminket, strumporna och koftan och satte mig i solen. Hur skönt som helst. Satt där i ca en timme, sen började det blåsa.

Jag älskar verkligen sommar och sol. Finns absolut ingen bättre årstid än sommaren!


(Man sitter så otroligt fult i sånna där stolar)


Anledningar till varför jag behöll mascaran på:
1. Jag orkade helt enkelt inte ta bort den
2. Jag är snyggare med mascara på än utan
3. Man ska ha mascara på om man inte vill att ögonfransarna ska bli solblekta (fast en timme eller två i solen gör iochförsig ingen skillnad)

Nu har jag fått lite fräknar. Dock rätt svaga så de syns knappt.

And I won't be leaving without you

Gårdagens:
(Mitt hår failar...)


Kort jacka - Thun's
Linne/Tunika - Cubus
Skärp - Gina tricot
Jeans - H&M
ROSA strumpor (Otroligt fint.. eller inte. Men jag hade brottom och hittade inga andra)

Sista lovdagen

Jag känner att jag är sämst på att blogga idag.
Hade tänkt lägga upp bilder från festen igår men så visar det sig att Nea inte kan hitta sin kamera! Och det var bara den vi tog bilder med. Hatar sånt, hoppas hon hittar den snart och att ingen annan fått med sig den hem.

Imorgon är det skola igen. Det här lovet har varit superbra men hade gärna kunnat vara lite längre. Har fortfarande en massa plugg att göra... Jag får göra det lite senare idag. Om någon timme.

Pusshej!


Hello

HEJ!


Kom hem vid två, drog hem när alla andra stack. Nea och Maja var de enda tjejerna kvar när jag drog tror jag.


Aja, speler inte så stor roll, rolig kväll var det iallafall. Träffade allt från nytt folk till folk jag inte träffat på evigheter till folk jag ser varje dag i skolan. Men det var nice.

 

Lyckades inte somna för en timme sen, kanske ska föröka sova igen nu?

 

Pusshej!


Semla

Haha


(och nej, jag orkar inte ändra formatet så det passar bloggen)

Natt efter natt efter natt efter natt

Sitter uppe vid datorn ännu en natt. Somnade för sent igår, kommer antagligen somna för sent idag med om jag inte stänger av snart.
Borde plugga men plugga på lov? - neeeeeej.
Fast eftersom jag släpade med mig hela tjocka matteboken hem över lovet borde jag nog räkna lite i den, får ju skylla mig själv som inte jobbar tillräckligt fort på lektionerna. Äh, jag pluggar på söndag.

Imorgon ska jag iallafall inte plugga. Åker antagligen ner på stan först en liten sväng. Har inte bestämt mig om jag ska gå själv eller inte, mycket lättare att köpa saker när jag är själv. Vi får se hur det blir med det.
På kvällen är det storvretatjejerna som gäller. Då vet man aldrig vad som händer men kul blir det nog.

Lat? Jag? Neeeej

Vaknade för två timmar sen och ligger fortfarande kvar i sängen. Borde kanske ta en dusch och äta något...


Pandaland

Haha, jag har hittat ett klockrent spel.
Det är lite som Super Mario men man är en pandatjej som heter Amanda Panda och bor på södermalm i Stockholm. Spelet går ut på att man ska rädda Amanda Pandas vänner från brats.
Om man blir skadad måste man bli pepp igen och pepp blir man av glass, iPods, semlor och öl.


Spelet kan man ladda ner på http://www.pandaland.nu/


Yesterday

Resekläder



Jeansleggings
Långt randigt linne
Kort svart supertunn jacka
Röda converse
Skinnjacka
Stor röd väska
Svart väska

Sveriges värsta

Tjatja!

Sitter inne på mitt rum och försöker få tiden att gå bara. Varför går jag inte bara och lägger mig är en fråga jag ställer mig själv hela tiden men jag orkar helt enkelt inte lägga mig.

För några timmar sen var det Sveriges ärsta bilförare på tv. Det är det enda gången på hela veckan som jag, pappa och storebror samlas framför samma tv alla tre. Sen sitter  vi där i en timme och skrattar åt alla dåliga bilförare. Riktigt roligt faktiskt, alla sger verkligen på att köra bil.
Visst, jag har aldrig ens försökt köra men om jag bara får veta hur man gör och lite tid att träna så blir jag bättre än dem. De som kört bil i flera år.




Ge mig värme

Sitter och kollar på resor. Tänk om man kunde ta två veckor i Turkiet precis efter skolan slutat. Då kommer man hem lagom tills det är dags att åka iväg till Peace & Love.

Min första solsemester var till Grekland när jag var ett år gammal. Efter det fortsatte vi med minst en resa om året fram till 2007. Har alltså inte varit på solsemester utomlands sen jag var i Bulgarien 2007 så nu är jag riktigt sugen på att bara åka iväg.

Kommer antagligen inte åka iväg någonstans iår heller eftersom mamma har redan bokat resa till Gotland i juli/augusti och det är mamma som gillar att resa.

Men drömma går ju alltid. Nästa sommar är jag 18. Om jag fixat jobb så jag har råd kanske jag kan åka på en resa med några kompisar då. Hoppass kan man ju alltid.


Hemma igen

Hej!

Nu är jag hemma igen!
Åkte 13.04 från Säffle och kom fram till Uppsala 18.50.
I stan blev jag hämtad av pappa och sen åt jag, pappa och brorsan mat på McDonalds på vägen hem.

Att gå från spår 19 till spår 3 på Stockholms central med två tunga väskor är inte kul. Spår 19 är längst bort åt ena hållet, bortanför pendeltågen. Spår 3 är längst bort åt andra hållet. Min rygg dog lite.

Hela resan har varit rolig. Vi var mest inne och såg på film hela tiden men det är ju kul det med. Att bara träffa varandra är kul, blir ju lite extra kul eftersom vi bor så långt från varandra och aldrig hinner ses en vanlig helg.

Laddar upp bilder senare ikväll eller imorgon. Finns dock knappt några bilder eftersom ingen ville vara med på bild.

Pusshej!

Tisdag

Idag har vi sett klart Flickan som lekte med elden och hela Luftslottet som sprängdes.
Åt lunch runt 18.00 och väntar nu på att klockan sa bli ungefär 22 så vi kan gå till pizzerian och köpa middag.
Har även bokat hemresa nu. 13.04 åker jag från säffle så alla vet det.
Nej nu ska jag vara social, pusshej!


Felicia och Tobias på första bilden och Kristin på andra :)


Måndagen

HEEEEEEEEEEEJ!

Nu har jag vaknat ännu en morgon här.

Igår:

Snö/regnade det
Handlade vi på coop
Kom Kristin hit
Åt vi på McDonalds
Såg vi Män som hatar kvinnor
Såg vi bröllopsfotografen
Åt vi tacos
Lyssnade vi på skitmusik
Somnade vi till Flickan som lekte med elden

Bra dag alltså. Dagen idag kommer väl vara liknande, kristin är dock redan här och vi sska nog se på andra filmer. Om vädret spricker upp blir det väl till att vara ute med men om det fortsätter vara skitväder skiter vi nog i det.



SÄFFLE!!!

00.30 inatt kom jag fram till Säffle.
Då blev det film och prat innan vi somnade någon gång runt tre. Snacka om trött man var då efter resan.

Idag vaknade jag av att Kristin smsade mig. Hon skulle kommit hit 12.10 men är fortfarande inte här. Varför är det ALLTID fel på Kristins tåg?
Vi har iallafall hunnit varit duktiga och gått till ICA och handlat mat inför kvällen.

Nu sitter jag och Felicia och nördar framför varsin dator medans vi lyssnar på musik på en tredje. Nej nej, men kan inte ha för många datorer igång samtidigt.


Försökte vara lite diskret men Felicia märkte att jag tog en bild. Osminkat var det ja, ingen orkar sminka sig.

Snart sticker jag!

HEJ!

Nu har jag packat klart allting och om en timme åker jag från uppsala.
Fick betala 51 kr för Stockholm - Karlstadtåget, sjukt billigt!
Blir lite konstigt nu att den kortaste tågsträckan, alltså Uppsala - Stockholm, är den som kostar mest, sen kommer Karlstad - Säffle i priskriget och billigast var Stockholm - Karlstad.

Kommer fram till Säffle halv ett inatt så det blir väl att sova direkt när jag kommer fram. Imorgon kommer lilla Kristin dit med.


Haha, vi satt utanför en ICA utanför Linköping och åt Ben&Jerry's. Juli -09

Plans of today

Dagens planer:

- Äta frukost, spela på keyboarden, sitta framför datorn och framför allt buda på tågbiljetter fram till 13.15 då jag förhoppningsvis fixat en biljett. Då bokar jag biljetter Karlstad-Säffle och Uppsala-Stockholm.
- Träna
- Duscha
- Packa
- Äta?
- Åka iväg

Easter

Långfredag:                                 Påskafton:



Det här hade jag på mig igår och i förrgår (heter det så?).
(Ännu en gång dåliga mobilbilder men vem orkar släpa fram kameran för att ta en outfitbild?)

Hemma fast snart åker jag igen

Hej!
Nu är jag hemma igen efter två dagar i Heby där både farmor och mormor&morfar bor.
Finns inte dirket många saker att göra hos någon av dem så det blev mest tv-tittande och ätande.

Nu har jag äntligen lagt bud på biljetter på tradera. Får se om jag "vinner" nu då, jag har iallafall ställt klockan så jag vaknar två timmar innan och kan låss för de där biljetterna ;).
Jag ska förresten åka imorgon kväll, INTE på måndag som jag sagt tidigare alltså. Om det blir som jag tänkt så kommer jag fram till Säffle 00.30 på natten, lagom tid sådär. Det jag tycker är värst är att jag ska sitta själv 45 minuter på stationen i Karlstad på natten men jag klarar det. Har ju mobilen med mig så det är bara att smsa folk om det känns lite ensamt.

Nej men nu ska jag packa och sova. Har inte sovit ordentligt på länge nu och komemr antagligen inte göra det i Säffle heller.

Pusshej!

GLAD PÅSK

Ska åka när som helst, ville bara säga: GLAD PÅSK!


Långfredag

Hej!
Sitter här och försöker lära mig att spela It Takes A Fool To Remain Sane efter noterna jag fick av musikläraren igår. Sjuuukt svårt, jag kan knappt noter så jag vet inte vilken ordning man ska spela allt i. Alltså, ska man köra A1, B1, Refr1, A2, B2, Refr2, C, A3, B3, Refr3? Eller ska man spela A1, A2, A3 osv. Tror att det är som jag skrev först.
Stör mig på att det inte finns några lyrics heller som man kan ta hjälp av så man fattar vart man är. Jag tappar bort mig helt. Eller tappar bort och tappar bort, jag vet aldrig vart jag är. Finns ett ställe där jag sska spela ackord och DÄR vet jag vart jag är. Bara där.
Aja, ska fortsätta träna på det här.



(klicka för att se större)

Om några timmar åker jag iväg till farmor. Sover över där och imorgon ska jag nog till mormor och morfar direkt (de bor bara någon gata från varandra så det blir ju onödigt att åka hem emellan). Kommer alltså knappt blogga något i helgen, men det är antaglign ingen som sitter hemma och läser bloggar hela påsken heller?

GLAD PÅSK!

Hoppning med Prati

Ridning idag. Red Prati, underbar häst! Och inte nog med att jag red en bra häst, vi hade hoppning idag. Hoppning gillas. Iallafall så länge hindrerna är rätt låga och islandshästar är ju inte direkt kända för sin goda hoppförmåga så hindrerna låg på bra höjd. De hade kunnat vara lite högre utan problem men inte för höga bara.

Prati är nog en av mina nya favoriter. Känns som om jag får nya favoriter hela tiden men så kan det gå när man rider hästar man inte ridigt tidigare. Fast Venus som jag red förra gången är någ lite roligare. Vi får se vad jag säger efter nästa gång. En sak som är säker iallafall är att ridningen var riktigt rolig idag!


väska?

Jag vill vinna en väska! Klicka därför på bilden här under och rösta :)
Xpress your style

Tack!

första april

Hej!

Sitter i skolan, det är första april och sista skoldagen innan lovet.
När man kom till skolan möttes man av en klubba på skåpet från Nya Generationen. Gott, har precis ätit upp den.
Och när jag stod där vod skåpen kom Cicci och sa att det fanns 13 påskägg gömda på skolan. Då blev det äggletning innan första lektionen och Marcus hittade faktiskt ett ägg! Jag snodde några godisar från honom. Ett tps för alla er som gillar choklad är att inte lägga chokladägg i fickan, de smälter...

Idag har jag lurat flera personer. Bara några småsaker som att jag ska skolka, att jag  försov mig och vaknade 8, att olika bra band ska spela i uppsala i sommar osv. Har anpassat mig efter personen jag lurat. Blir lättare då, alltid svårare att hitta på någon stor sak att skriva på facebook eller så.

Nu har jag håltimme fram till 12.55. Svenskan tog slut 10.15 och jg har haft hål efter det. 2 h och 40 min. Inte så kul när det är mitt på dagen men det funkar.

Det regnar ute. Det är inte kul. Jag vill ha sol!


Haha gillar den här från förra året. Kristin försökte lura mig men lyckades inte.

RSS 2.0