SKRAPANKATTEKAMPEN

I övermorgon, dvs på onsdag är det dags för Skrapankattekampen. Den är en kamp mellan Lundellska skolan (Skrapan) och Katedralskolen (Katte). Ända sen jag började på Skrapan har jag fått höra om rivaliteten mellan skolorna, både lärare och elever lägger gärna in något halvtaskigt om katte så fort de kan. Katte är rivaler, så är det bara.

Vi började även tagga för kampen direkt. Inne i skolan sitter en stor bild på en del av skrapans klack från en kamp för några år sedan. När jag var på öppet hus på Skrapan innan jag bestämde mig för att gå på där fick jag höra om kampen. I vintras hade vi en minikamp mot katte om vem som kunde spara mest el under en vecka - Skrapan vann stort!
Sen ett par månader tillbaka har det suttit lappar uppe i entrén det det står "NU VINNER VI KAMPEN!" och liknande saker.

Ni förstår, vid det här laget är man väldigt taggad. Skrapan bara MÅSTE vinna över Katte.

Grönt nagellack och skrapan-tishan är inhandlade, i övermorgon smäller det!


(Skrapans färger är grönt och vitt, Kattes färger är rött och gult. Kan alltså inte ha mina röda converse på mig på onsdag, vilka skor ska jag ta då?)

En lektion kvar nu

Hej!

Hade prov nyss, gick skitdåligt. Alla andra i klassen sitter fortfarande och skriver på provet så nu sitter jag här helt ensam på B-torget. Eller okej, jag är inte helt ensam, det sitter en kille i andra änden av torget och folk går förbi hela tiden.

Nu börjar några anddra komma tillbaka.

Pusshej!

Hahahah (halvt internt skämt)

Milan Stanković
Vad säger ni om frisyren? Borde jag klippa så kanske? ;-)

Biologi

Sitter och pluggar biologi. Sjukt tråkigt! Inte jobbigt på något sätt alls men det är så tråkigt att man dör. Prov imorgon, ca 50 sidor att läsa på i boken bara. Jag läser ungefär varannan sida, det är så himla tråkigt och man kan ju allt det här sen innan. Typ. Eller okej, jag kan det inte så bra egentligen men vad finns det att kunna?


Det bara skriker TRÅKIGT!" om biologiboken.


"motor", "ungar", "kamp". Kan de inte bestämma sig eller?
Nej men nu ska jag fortsätta "plugga".

Pusshej!


Årets första dopp

Hej!

Nu är jag hemma igen, stannade nästan hela dagen hos kusinerna.
Tidigare idag var det fint väder, jag och föräldrarna satt ute i solen runt poolen (killarna satt inne och spelade tv-spel) och jag vågade mig ner i poolen tillochmed. Årets första dopp! Poolvattnet var dock ISKALLT så jag klättrade upp så fort jag hade hoppat i.

Puss!

Tyskland Tyskland Tyskland!

Nu är Eurovision slut och vilket land vann då?
TYSKLAND!
Precis det jag sa för några dagar sen att jag hoppades på. Jag gillar när det går som jag vill.

Sverige hade  tydligen kommit på 11e plats, nära finalen alltså men inte tillräckligt.
Spanien fick köra om sitt nummer för att en galning hoppae in på scenen under deras framträdande. Sjukt att man ens kan lyckas ta sig förbi alla vakter.

Nej men nu ska vi sova. Alla andra har släckt och mamma väntar på att jag ska stänga av datorn så hon kan sova (är hos kusinerna så jag och mamma sover i samma rum).

Godnatt,
I heart you!


Årets vinnare av Eurovision Song Contest

"Min födelsedag" idag!

Hola amigos!

Om en vecka fyller jag år och på tisdag fyller min minsta kusin år. Eftersom jag är hos mamma den här helgen och inte nästa så ska vi idag åka till mina kusiner och fira mig och kusinen. Idag är det alltså "min födelsedag"!

Utav mamma får jag resa fram och tillbaka till skåne och biljett till Tivolirock. (ELLIE; KÖP FESTIVALBILJETT TILL MIG!)

Jag gillar att få presenter :-)

Sover över hos kusinerna och kommer hem imorgon. Måste dock blogga när jag är hos dem för Tony Lek och jag har gjort upp en deal.

Pusshej!

Dagens:


/ Svart linne / Vit koft / Jeans / Röda converse /

Picknick med klassen

Istället för historialektion hade vi idag picknick utanför skolan. Vi åt oss proppmätta på fika, pratade, skrattade och lekte lekar. Körde bland annat tre omgångar dunken, minns inte ens när jag sist lekte det, måste vara flera år sedan.

Vi ställde ihop tre bord som vi klämde in oss runt. Nästan alla hade med sig fika som vi skickade runt, gott men man blev verkligen supermätt. Jag smakade nog minst 7-8 olika saker.

Såhär sa ungefär alla hela tiden: "Jag är proppmätt, jag orkar verkligen inte äta mer. Åh! Vad är det där? Kan jag få en bit? Nej nu ska jag inte äta mer, jag kommer rulla hem. Vänta lite, vem har bakat det där? Det ser gott ut, jag måste smaka en bit". Ni förstår, vi var alla mätta men vi fortsatte proppa i oss godsaker.


Statistik

Jag har bloggat dåligt den senaste tiden. Kul iallafall att det syns på statistiken när jag skriver och när jag inte skriver...

It's your right to laught at me

Igår kväll var det Skrapanfestival på Grand!
Alla på Skrapan (min skola) som hade musik som estetiskt val hade bildat band och varje band spelade upp en låt var. Blev alltså en konsert på över en timme.
Vi som hade musik i min klass var uppdelade i två band. Min grupp spelade It Takes A Fool To Remain Sane.



Sång - Ida
Keyboard (pianoljud) - Jag
Keyboard (orgelljud) - Julia
Gitarr - Herman
Bas - Marcus
Trummor - Olle

Inte direkt världens bästa version, ett förtidigt trumfill och massa andra småfel men man får tänka på att nästan ingen utav oss är vana vid att spela de instrumenten vi spelade.

Jag kommer själv in för sent i låten då de innan hade dragit ner volymen helt på mitt piano. Stör mig på det varje gång jag hör början, man hör verkligen hur det saknas något viktigt.

Tönten kommer fram

När jag var liten gillade jag Eurovision song contest väldigt mycket. Hängde med i allt prat om det och så. Nu för tiden är jag inte lika insatt men jag tycker fortfarande att det är kul att se på.

Igår var första semifinalen. Jag och Ellie smsade runt 50 sms under programmet och kommenterade allt. Just nu sitter vi och diskuterar och lyssnar på gamla ESC-låtar.
Haha, vi är töntar - men ESC är kul!

Min favorit i årets tävling är Tyskland (som inte alls låter som någon typiskt ESC-låt. Lite Kate Nash över hon som sjunger tycker jag)


Säkert bara jag och Ellie som tycker att det här är kul men det är ju min blogg så

Visst, jag skriver ofta för fort så att det blir fel. Men varför skulle jag skrivit gröt? Jag börjar nästan misstänka att Ellie har dyslexi (kanske jag som vållat fram det? Om man nu kan göra det..).


Bio

Öppnade nyss ett brev innehållande ett par biobiljetter! Nu är frågan bara vad jag ska se för nåt. Lite sugen på att se Sex And The City 2 , någon som är på?


Världens bästa

Älskar den här låten!



Lasse Lindh - Du behöver aldrig mer vara rädd

Sol//Regn

Tog en liten bloggpaus igår och låg ute i solen hela dagen. Underbart! När jag gick in igen några timmar senare hade jag bränt mig. Inte så kul men kul med sol.
Idag har det regnat och åskat så jag har suttit inne och pluggat hela dagen. Måste få bra resultat på fysikprovet imorgon och eftersom jag inte sett till att lära mig det vi gått igenom på lektionerna blir det mycket plugg såhär dagen innan. Har pluggat i 4 timmar än så länge idag och ska plugga lite till ikväll...

Äh, nu struntar vi i pluggandet och kollar på dne hr bilden istället:

Bild från igår; frukost i solen ♥
(Och ja, jag vet att stolen är lite sne, den är köpt på rusta för ett par år sen tror jag så man får vara glad över att den fortfarande håller ihop!)

H&M-kasse

H&M's nya påsar suger.
De har LÅNGA band så man ska kunna bära runt dem på axeln som om de var väskor. Vem vill gå runt med en H&M-påse som väska?
Otroligt störande, man kan ju inte hålla påsen normalt i handen.

Håltimme

Hej!

Idag efter nationella provet i maA hade jag håltimme i 3½ h för att sedan komma tillbaka till skolan och ha en timmes lektion historia. Jag och Elin orkade verkligen inte sitta kvar i skolan för en onödig historialektion så vi letade upp historialäraren (som hade lektion...) och frågade om vi kunde få en läxa eller nåt att göra istället för att ha lektion.

Det fick vi inte för vi skulle se på en film och vi hade absolut inte tid att se den någon annan lektion. Så ovärt. Tog och gick till stan istället, köpte en klänning och kom tillbaka till skolan klockan två då historialektionen började. Såg den där filmen på historialektionen som jag nu såhär efter inte minns något från och sen resten av lektionen satt jag och halvsov över historiaboken och låtsades läsa.

Pusshej!


PS: Tycker ni inte att jag var duktig som gick till stan och tillbaka från skolan? Tar en halvtimme om man går snabbt att gå mellan skolan och stan. Gick alltså i en timme + all den tid jag gick runt på stan.

NP snart...

Hej!

Sitter här i skolan och ska snart ha nationellt prov i maA del II.
Efter nationella har jag håltimme till två. Skönt men känns helt onödigt med historia sen. Varför inte bara sluta?

När jag skulle till skolan tidigare idag var det i stort sett ingen på bussen. Vi råkade tillochmed åka förbi skolans busshållplats. Andra gången det hände, vi hänger verkligen med. Nej men jag tröck faktiskt på stoppknappen, bara det att det var för sent för bussen att stanna just då...

Nej men nu kanske jag borde leta upp salen vi ska ha nationella provet i.

Pusshej!

Varmt och kallt på samma gång

Det här är vad jag hade på mig på min "lilla" promenad idag. I början var det hur kallt som helst eftersom det blåste rätt mycket men efter ett tag när man kommit igång lite var dte både kallt och varmt samtidigt. Konstigt hur det där fungerar...


Randigt linne, svarta minishorts och röda converse.

Promenad

Kom nyss hem efter en nästan 2 timmar lång promenad. Gick ca en mil och sen när jag nästan var hemma går jag rakt in i Ellan och Maja som också var ute och gick. Var såklart tvungen att följa med på deras lilla promenad men det var bara kul. Skrattade mig igenom den promenaden och glömde bort hur ont jag hade i fötterna. Nu känner jag dock det onda och har därför bestämt mig för att stanna inne resten av kvällen.

Puss!

Almost famous

Sitter på C-torget i skolan för omväxlingens skull. Har lång lunchrast nu och sen ska vi antagligen bara se på film på engelskan. Vi började iallafall se på en film igår och jag hoppas verkligen att vi ska fortstätta se på den för den var faktiskt riktigt bra!

Almost Famous

18:e maj

Dagens:


Sorry för fjortisposerna...

Linne - BikBok
Leggings - Monki
Jeansjacka - Cubus
Ringar - Åhléns
Armband - ?
Skor - Converse


Fan

Men kul att alla ståplatsbiljetter till Håkan Hellströmkonserten på Hovet i NOVEMBER redan är slut. Jättekul.


Sommar (nästan) och sol


Skulle ju lägga upp bevis på att det var sjuuuuukt varmt igår. 37 grader klockan elva på morgonen. GALET! (Var i och för sig i solen men ändå)

Födelsedagsfest igår

Igår firade vi Matilda som fyllde år i tisdags. Sjukt rolig kväll!
Tog ett par bilder på busshållplatsen (jag skulle inte med bussen men orkade inte gå hem direkt). Vi kom till busshållplatsen en halvtimme innan bussen förresten...



Bild 2: "Ser jag tjejig ut nu? Ser jag tjejig ut nu?" Haha lilla Jocke då.

Om ni vill se bilder från själva festen får ni bege er till facebook och in på någon utav mina vänners fotoalbum.

Födelsedagsfest ikväll!

Yo bitches!



Sitter nu här färdigfixad och ska inte åka förrän om 2 timmar. Jag är verkligen tjejen som är ute i god tid.



Haha, vilken bitchbild den här sista blev. Så kan det gå om man har tråkigt. Jag gillar't!

SOOOOOOOOOL!

Sjuuuuukt varmt ute idag. 37 grader stod det på temometern som sitter i solen. Kroppsvärme, skönt skönt! Jag satt ute och solade tidigare men det blev för varmt att sitta stilla på balkongen så jag gick in och duschade efter ca en timme.

Bild på termometern kommer imorgon för jag har lagt ner mina nycklar i en väska.

Pusshej!

Tinar frusna själar

This makes me happy:



1. Magnus Weideskog har varit inne på minarödaconverse.
2. Magnus Weideskog tycker att minarödaconverse  är en grym blogg!


(Och ja, jag vet att jag gör reklam för min blogg men vafan det där jag skrev var sant!)


Nu är klockan 23:40 och jag måste lägga till detta:

 


Dagens middag:



Har nu varit tvungen att laga mat själv sen i onsdags då mamma åkte bort och jag har inte lagat en enda måltid i micron. Nästan lite stolt över mig själv, jag lagar aldrig mat annars.


inspirerande


Kan göra vad som helst

Happ. Vad ska man göra idag då?

miss you baby

Sitter vid statonära datorn just nu och det ger mig chansen att kolla på gamla bilder (eller ja, sen dec 2007).
Minnen minnen minnen.
Saknar vissa tider. Saknar dig.

Helt vanlig torsdagkväll

Jag och brorsan sitter i varsin ände av soffan med chipspåsen (nachos, vanliga chips är inte gott!) mellan oss och varsitt colaglas står på bordet. Vi är tjockisfamiljen for sure.

CD

Skivsamlingen (bara de skivorna som jag har hemma hos mamma, har många fler hos pappa)



Vilken är eran favort utav de här? :)


Shoppingberoende?

Jag tror nästan att jag börjar få ett litet shoppingberoende. Eller rättare sagt; när jag inte har något att göra shoppar jag. Idag var tredje dagen i rad som jag var iväg och handlade nya saker.

Under de här tre dagarna har jag köpt:

Jeansjacka - Cubus
Leggings - Monki
Armband - Åhlens
Ring - Åhlens
Ring - Åhlens (ja, det ska stå två ggr)
Väska - Belle's shoes
Klänning - H&M
Armband - Vero Moda
Armband - Lindex
Ring - Lindex
Håkan Hellström-Det är så jag säger det CD - Rocks
Lars Winnerbäck-Kom CD - Rocks
Lars Winnerbäck-Med solen i ögonen CD - Rocks
Presenter

Med lite snabb huvudräkning så har de här sakerna kostat sammanlagt ungefär 1300 kr. Inte så mycket per sak men det är över studiebidraget och det ska man klara sig en månad på...

Dagens dagens:



Randig tröja - H&M
Shorts - H&M (tror jag, köptes för ca 2 år sen)
Jeansjacka - Cubus
Väska - Belle's shoes (Butiken i Uppsala upphör, alla väskor kosar bara 100kr!)
Skor - Converse
Ring och armband (endast vissa bilder) - Lindex


Gränby Centrum

Det var supervarmt ute. Gick till Gränby Centrum i bara shorts och tunn tröja (var tvungen att ta av mig jackan efter bara några meter). Det var inte ens soligt ute! Jag tyckte att det var varmt, svettades nästan när jag gick där.

Väl framme på gränby köpte jag:
Klänning - H&M
Armband - Vero Moda
Armband - Lindex
Ring - Lindex
Håkan Hellström-Det är så jag säger det CD - Rocks
Lars Winnerbäck-Kom CD - Rocks
Lars Winnerbäck-Med solen i ögonen CD - Rocks
Chokladbiskvi - Skuttungekonditorns café

Det var allt tror jag.var egentligen på jackt efter de perfekta jeansshortsen, hittade några som var verkligen helt perfekta på H&M för bara 199:- men SÅKLART så fanns inte de i min storlek.

Sen när jag skulle hem regnade det. Då var det inte lika kul att gå runt i shorts kan jag säga...


Dresses

Hej!

Jag använder inte klänningar så ofta. Det kan bero på att jag inte har några snygga och att de jag har hänger i en garderob i hallen som jag jämt glömmer bort att jag har kläder i. Sen så passar inte alla kläder till alla tillfällen heller.
Testade och tog kort på ungefär hälften utav mina klänningar (som jag aldrig använder), vissa hade jag inte haft på mig på flera år.



Klänning 1: Sydde jag själv på syslöjden i nian. Har aldrig använt den då den ser sjuk ut på och det märks verkligen att det är jag som gjort den. Behövs verkligen verkligen verkligen ett skärp midjan om man ska ha på sig den här klänningen.

Klänning 2: Köptes i december 2009 och jag hade på mig den här klänningen vid både jul och nyår. Snyggast att ha ett tjockt skärp i midjan till den här klänningen men det httade jag inte nu så det fick bli det smala skärpet. Funkar dock även att användas utan skärp.



Klänning 3: Köptes någon gång i slutet av 2008 och har blivit använd lite runt jul i två år nu. Glömmer alltid bort att jag har den här klänningen. Superskön att ha på sig, synd att dte är fel säsong nu. Men i höst, då ska jag försöka komma ihåg att använda den här klänningen!

Klänning 4: Köptes någon gång under våren 2008 tror jag. Användes vid min konfirmation och på min födelsedag tror jag. Annars aldrig använt då den är väldigt genomskinlig. Fattar inte varför jag valde att köpa just den där färgen.



Klänning 5: Köptes till avslutningen i åttan och användes även på avslutningen i nian då jag inte ville köpa en ny klänning precis efter jag köpt min balklänning (som förövrigt är hos pappa så den kunde jga inte testa nu. Har inte rört den sen jag kom hem den där balnatten...). Tror även att den här klänningen användes på midsommarafton sommaren mellan åttan och nian. Har knaske haft på mig den här klänningen någon mer gång.

Klänning 6: Köptes först och främst till farfars begravning då jag behövde en svart, anständig klänning. Hade en svart kavaj över och svarta leggings under så det skulle se så "ordentligt" ut som möjligt. Annars har jag använt den här klänningen som vardagsklänning, oftast då med ett vitt skärp i midjan eller något sånt. Utav de här klänningarna jag visar bild på nu är det den här jag använt mest.


Ja det där var alla klänningarna jag tog kort på nu. Kan snabbt räkna ihop att jag har minst 5 klänningar till som jag inte orkade / inte kunde ta kort på just nu.

Pusshej!

saving up wasting all my money for the weekend babe

Skön skoldag idag. Först nationellt prov i matte a och sen fick vi sluta om vi ville. Var dock tvugna att lägga en uppsats på engelska i lärarens fack innan klockan fyra så jag och Anna satte oss ute i solen med våra datorer och skrev. När vi var klara gick vi till matsalen och åt och sen var det bara att ta bussen hem.
Jag stannade dock på stan en liten stund först. Köpte en ring, en väska och presenter. Kul med nya saker, köpte ju lite saker igår med. Behöver dock mer kläder, vill byta ut hela min garderob till snyggare saker!


Nya jeansjackan jag köpte igår + de två nya ringarna.

hej

håller på att bli sjuk?

Jag är trött trött trött. Känns som om jag håller på att bli sjukt, kan knappt andas genom näsan.
Jag får inte bli sjuk. Inte nu.

Imorgon är det nationellt prov i Matte A. Jag har inte räknat någon matte sen lektionen igår. Orkar inte nu.
Engelskaläxan orkar jag inte göra nu heller. Den ska vara inlämnad innan 4 imorgon så jag kan ju sitta kvar i skolan och göra den eller nåt...
Ska inte plugga nu iallafall för just nu ska jag sova!

Idag

Idag har jag intervjuat en kemist - det var mycket lättare än jag trodde det skulle vara. Nu är det bara skrivadelen kvar på det här repotaget.

Idag har jag gått runt på stan i ett par timmar och shoppat - kom hem med en jeansjacka, ett par leggings, ett armband och en ring.

Idag var jag hemma och åt lunch på mindre än 10 minuter - slängde i mig ett glas yoghurt och sprang sedan iväg till bussen igen.

Idag var jag i skolan i 5 minuter - snacka om ovärt, stressade för att komma dit och när jag väl är där får jag evta att jag kna åka hem igen.

Idag har jag åkt 7 st bussar - vill inte ens veta hur många minuters bussåkande det är.

Idag har jag en engelskauppsats att skriva - borde göra den istället för att blogga.

Pusshej!

grattisgrattisgrattisgrattis

Jävlar vad med folk som fyller år nu då!



Det roliga med facebook är att man verkligen kan se genom att kolla på alla grattis om personerna är bra vänner eller inte. Inte alltid pålitligt men man kan iallafall få en liten aning om hur bra personera känner varandra.

En utav de som fyller år idag är Matilda. Kan kanske ca 10-20  personers födelsedagar och en av dem är Matilda. Men så kan det gå om man var bästa kompisar när man var yngre då ens egna födelsedag var viktigaste dagen på hela året.
Matilda och jag är inte lika bra vänner nu som när vi var små men vi håller fortfarande kontakten och på lördag blir det födelsedagsfest hemma hos henne :)


11 maj

Hello beautiful!

Dagen idag börjar med att jag ska intervjua en person på Q-med. Vet inte riktigt exakt vart det ligger ens men det går nog bra. Efter intervjun är jag ledig fram till engelskan som börjar 14.00. Blir väl till att strosa runt på stan i solen ett par timmar. Nice.


Allt gör mindre ont sen

Ligger nu här i soffan med benen på en kuddhög. Har ont i vaderna pga dålig blodcirkulation och jeans som sitter tight runt vaderna. Jag måste ha typ sämst blodcirkulation i hela världen.


Ny blogg!

Hej!

Jag har startat en ny blogg. En till blogg. En blogg med en röd tråd. Mina röda converse.

http://minarodaconverse.blogg.se

Kommer även att ha kvar och fortsätta skriva i den här gamla bloggen. Den nya bloggen ser jag mest bara som ett litet projekt.

http://minarodaconverse.blogg.se är den nya bloggadressen alltså. Check it out!


13:e Oktober?

Inlägget innan det här är kanske lite förvirrande. Det står bara 13:e oktober överallt. Ni kanske vad som händer 13:e oktober.


Jag ger er en ledtråd (bläddra ner för att se svaret):













HÅKAN HELLSTRÖM SLÄPPER ETT HELT NYTT ALBUM MED HELT NYA LÅTAR DEN 13:E OKTOBER!!!
(Sorry för caps lock;en men jag är glad)

I samband med skivan gör han några spelningar bl.a. en på Hovet i Stockholm den 13:e november. Har redan bestämt med några vänner att vi ska dit.
Jag brukar vanligtvis inte gilla hösten men nu ser jag faktiskt fram emot den! Det kanske finns ett liv efter sommaren med...


13:e oktober

13:e oktober
13:e oktober
13:e oktober
13:e oktober
13:e oktober
13:e oktober
13:e oktober
13:e oktober
13:e oktober
13:e oktober
13:e oktober
13:e oktober
13:e oktober
13:e oktober
13:e oktober
13:e oktober

!!!!!!

Beroende

En sak jag verkligen inte gillar är när man blir beroende av något.
En person som är beroende tappar kontrollen och blir styrd av det den är beroende av. En person som är beroende av något inser det ofta inte själv. I alla fall inte i början. En person som är beroende förnekar det ofta, vill inte inse det själv. En person som är beroende kan vara svår att få kontakt med.

Det jag inte gillar är att se en person vara så styrd av något. Särskillt inte om det är något som är skadligt för kroppen. Ett långvarigt beroende kan sätta spår som aldrig försvinner.

Om du som läser detta är beroende av något, försök sluta. Både för din egen skulle och dina vänners skull. Det är inte kul att se en vän försvinna in i ett beroende.

Om du är beroende av något skadligt t.ex. alkohol, nikotin eller knark sluta med det genast. Och nej, du är inte beroende av alokohol om du dricker varje helg men om du dricker i stort sett varje dag eller varje gång du är ledsen/deprimerad då är du antingen beroende eller håller på att utvecka ett beroende.

Sen kan man såklart vara beroende utav mindre farliga saker med. Jag har själv varit beroende bl.a. av sms. Sådana beroenden är inte farliga men kan vara störande både för en själv och andra. En paus kan då vara bra ibland, i vintras när jag smsade som mest fick jag helt plötsligt smsförbud i en och en halv vecka. Efter det har jag inte smsat lika mycket. En paus från ett beroende är bra för det är oftast inte förrän då man inser att man är beroende.

It's Sunday, why isn't the sun shining?

Idag har jag ont i höger axel och nacken på höger sida. INTE kul. Allt bara för att jag sov konstigt inatt.
Jag rör aldrig på mig när jag sover utan ligger stilla i stort sett hela natten. Inte så trevligt att vakna efter 10 timmars sömn och ha ont i nacken bara för att man sovit konstigt.
Varför flyttar jag inte bara på mig i sömnen precis som alla andra?
När jag vaknade imorse vågade jag knappt röra på mig först bara för att jag visste att det skulle göra ont i nacken.
Men det onda går nog över snart. Gör inte alls lika ont längre som när jag vaknade. Lite jobbigt är det bara att gå runt och ha ont i nacken och axeln. Onödigt liksom.

Håkan Hellström firar 10 år som artist

Idag är det EXAKT 10 år sedan Håkan Hellströms första singel - Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg - släpptes.
8 maj 2000 gjorde alltså Håkan Hellström debut som soloartist.



Den 23 juni iår släpps ett album för att fira 10 år som artist. Det är tyvärr inga nya låtar på albumet utan det är de låtar som tidigare släppts som singlar.

Låtlistan:
01 Känn ingen sorg för mig Göteborg
02 Ramlar
03 En vän med en bil
04 Nu kan du få mig så lätt
05 Kom igen Lena!
06 Den fulaste flickan i världen
07 Mitt Gullbergs kaj paradis
08 En midsommarnatts dröm
09 Dom kommer kliva på dig igen
10 Gårdakvarnar och skit
11 13
12 Klubbland
13 Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig
14 För en lång lång tid
15 Kär i en ängel
16 Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din
17 Visa vid vindens ängar

Dessutom kommer man kunna köpa en limiterad 7-tums vinylversion av Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg.






Lite tråkigt att det inte är en helt ny skiva med nya låtar som släpps men om man ska fira 10 år som artist så är det nog meningen att man ska se tillbaka på de här 10 åren och visa vad man är stolt över. Får hoppas att det kommer nytt matrial från Håkan Hellström inom en snar framtid istället!

Älskling jag vet hur det känns

Hej!

Idag är det lördag och jag vaknade för sisådär en och en halv timme sen. Borde knaske ta nåt attätamen tänkte jag skulle skriva ett litet blogginlägg först. Har blivit så sjukt dålig på att blogga känner jag.

Igår kom pappa hem rätt sent och eftersom det var fredag måste man äta lite finare mat men samtidigt så ville inte pappa stå och laga mat någon längre tid när han kom hem så sent. Så vi bestämmde oss för att åka till Gränby Centrum och köpa mat som de lagat där. Gott gott.

Sen efter maten hade jag en lugn hemmakväll. Såg på så ska det låta och kom på alla låtar lånt innan de som tävlade gjorde det. Synd att man inte är känd och kan sjunga. Efter så ska det låta blev det film och sen sängen. Var hur trött som helst. Nu efter elva timmars sämn är jag dock mycket piggare!


Såhär kan man se ut om man heter Malin och gör en ful min. Bild tagen innan jag stack tillskolan igår.


friday

Idag hade jag mutligt nationellt prov på spanska. Det gick skitdåligt. Fast spanskaläraren sa att även om jag får G på alla delar på nationella provet kommer jag inte få G i betyg (kommer få högre) så det är ju bra.

Annars hände inget i skolan tror jag. Gjorde klart en labb på kemin, såg äcklig film på biologin och jobbade(!!!!) på historian.

Nu är det helg. Det gillas mycket!

Nya spotify

Hej!

Nu har jag också fått nya spotify (jag är tydligen lite efter alla andra när det gäller det) och försöker nu spana in alla mina facebookvänners spotifylistor. Kan ju inte låta bli att kolla vad de lyssnar på, musiksmaken kan säga mycket om en person. Jag var även snabb med att dölja/ta bort alla pinsamma listor som jag hade sparade som andra gjort och länkat till mig.

Nej nu ska jag snoka runt mer i alla andras musiklistor. det här var kul! Och känns lite hemligt sådär, lite som att snoka i nåns privatliv. Men man vet ju aldrig, någon kanske har en grym lista och då måste jag ju hitta den!

Pusshej!

I skolan

Sitter i skolan och har svenska. Vi ska förbereda en intervju med en kemist men har inte fått tag på kemisten än. Inte bra. Nej men det fixar sig nog snart...


Ett idiotisk ideal, ta inte åt dig

Hej!

Sitter här och lyssnar på Magnus Weideskogs låt Precis Som Du Är. Den låten jag tipsade alla om att ladda ner för någon dag sen. Jag gillar texten. Att man inte ska ändra sig efter det skönhetsideal vi har. Samma sak med The Arks låt Beauty is the Beast. Att vissa personer dör i sina försök att uppnå det där sjuka idealet, då har det verkligen gått för långt.

Visst, jag vill själv bli smalare än vad jag är med det det handlar om egentligen när jag skriver om att jag borde träna osv är att jag vill bli lite starkare och få bättre kondition. Det handlar om att försöka få en bättre hälsa, inte om att försöka bli så smal som möjligt.

Operation dagsverke

Hej!

Operation dagsverke idag. Det betyder att jag har varit hemma hela dagen och tvättat alla fönster. Sen måste pappa betala 200 kr för det och pengarna ska sedan skickas iväg till något fattigt land.

Duktig som jag var började jag tvätta alla speglar och sånt när jag ändå var igång. Var till och med tvungen att gå iväg till ICA för att köpa mer fönsterputs.

Jag börjar faktiiskt bli rätt bra på det här med städning, nu väntar vi bara på den dagen jag verkligen städar mitt rum och slänger ut all skit som finns där. Men det dröjer nog ett tag, mitt rum här hos pappa ser ut som ett bombnedslag.


Idag har jag mittbena. Ska nog ha det imorgon med men sen går jag tillbaka till min gamla vanliga sidbena. Mitt hår är ju klippt för att jag ska ha sidbena så det blir lite fel med det uppklippta och luggen när jag har som jag har just nu (mittbena alltså).

Dum blogg

Aaaah, jag hatar när det här händer. Hade skrivit ett inlägg och när jag skulle posta det så står det "sidan kan inte visas". Blogginlägget är helt borta, finns inte ens bland utkast.

Det jag skrev handlade om att jag för tillfället har mittbena och imorgon är det operation dagsverke.

Nej, nu blev jag lite sur på blogg.se...


I don't care

Hello snyggingar!

Nu har jag precis sett klart på andra inför Eurovision Song Contest programmet. Lite kontigt hur töntig jag blir så fort det är något som handlar om Melodifestivalen eller ESC. Följer det dock inte alls lika mycket som förut men lite koll på vad det är för låtar vill jag ju ha.

Tidigare idag hittade jag Alexander Rybaks Fairytale på datorn, man får verkligen försommarkänslor av att lyssna på den!

Alexander Rybak of Norway, performs during the final of the Eurovision Song Contest on May 16, 2009 in Moscow, Russia. (Photo by Oleg Nikishin/Epsilon/Getty Images) *** Local Caption *** Alexander Rybak

wake me up

Hej!

Just nu är jag sjukt trött. Jag som är van vid 2 timmars sovmorgon på tisdagarna var idag tvungen att gå upp vanlig tid för att åka till skolan och göra nationellt prov när jag egentligen skulle legat hemma i sängen och sovit.

Fick i alla fall sluta tidigare idag men hellre sovmorgon.

Träningsvärk IGEN

Igår sa jag att jag hade träningsvärk i magen. Det är INGENTING jämfört med träningvärken jag har i benen idag. Kan knappt gå.
Det positiva är iallafall att man känner att träningen fungerar. Jobbigt bara att det ska göra så ont.


Scary

Bara jag som tycker att det här är extremt läskigt och nu sitter och skrämmer upp mig själv till tårar?
http://jeffmilner.com/backmasking.htm

han har skrivit det och det



Förlåt för alla småfel, var länge sen jag faktiskt kollade upp texten. Men i stora drag är den rätt :)
Inte ofta Ellie blir imponerad av mina musikskillz.

Du är det vackraste jag vet, du är underbar precis som du är

JAG ÄR GLAD!

Ladda ner, ladda ner, ladda ner, ladda ner, ladda ner, ladda ner, ladda ner, ladda ner, ladda ner nuuuuuuuuu.
Sprid musiken!
Den är underbar!

http://www.magnusweideskog.com/blogawards


Otränade Malin

Träningsvärk.
I magen.
Klarar tydligen inte ens av att göra 100 situps längre utan att få ont i hela magen dagarna efter. Måste verkligen komma igång med träningen nu.

And I'm wastin' every day

Jag gillar dagens väder. Sol och små moln. Bara man hade tagit bort ungefär hälften av alla moln skulle det vara perfekt.

Idag är det söndag, imorgon är det måndag. Mördardag, särskillt eftersom mattelektionen byts ut mot kemi. Usch och fy. Men inte mer om det nu. Nu är det söndag och jag är ledig.

Pusshej!

Questions

Bara för att jag har så otroligt tråkigt:

Nämn något som gjorde dig glad igår: VALBORG!
Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov såklart
Vad gjorde du för 15 min sedan: Oj, inget?
Det sista du sa högt: godnatt
Det senaste någon sa till dig: mamma: nu går jag och lägger mig, god natt
Vad har du druckit idag: te och cola
Vad var det senaste du åt: vitlöksbröd
Vad var det senaste du köpte: sallad (om man inte räknar med sms-bussbiljetten)
Vad är det för färg på din ytterdörr: röd hos pappa, träfärgad hos mamma
Vad är det för väder hos dig nu: mörkt
Godaste glassmaken: finns så många...
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: kanskre inte kärlek men förälskelse
Sover du tungt: förut gjorde jag aldrig det men nu sover jag iallafall lite djupare än innan.
Drömmer du mardrömmar: kommer nästan aldrig ihåg mina drömmar
Trivs du med ditt jobb: har inget. Om inte skolan räknas
Favoritklädsel: leggings + långt linne eller något sånt tror jag :) eller mina underbara favvojeans (som många tror är leggings bara för att de är så tighta)
Favoritlåt just nu: seröst, det GÅR INTE att välja en favoritlåt. Även om det är favoriten för stunden.
Vad ser du om du tittar till höger: gammal dator som inte används, lampa och vägg
Vad gör dig glad just nu: att jag är ledig en dag till och att sommaren närmar sig
Vad ska du göra härnäst: chatta vidare med ellie
Höger eller vänsterhänt: höger
Humör just nu: TRÖTT!
Favoritgodis: choklad
Kläder just nu: jeans, t-shirt, hoodtröja
Sommarplaner: P&L med Ellie och Gotland med mamma, brorsan och kusinerna
Hur många kuddar sover du med: två
Spelar du något instrument: förösker spela lite piano men det går inte så bra
Morgon eller nattmänniska: Natt. Lätt.
Är du kittlig: ibland
Snarkar du: nej :)
Stjärntecken: tvilling
Äckligaste insekten: alla insekter är sjukt äckliga
Längtar du mest efter just nu: Peace and Love

Ingenting

Hej!

Idag har jag inte gjort någonting. Alls. Sjukt att man kan sitta en hel dag och inte göra något.
Nu ska jag fortsätta med det. Att inte göra något alltså.

Pusshej!

VALBORGSBILDER

Orkar inte sortera och lägga in bilderna en och en så jag gjorde ett collage av alla bilder jag tog igår. Som ni ser är det inte så många men det är iallafall något.

Tack för ett superkul valborg allihopa!


Valborg

Hej!

Nu är jag hemma igen, kvällen har varit super! LIte kul att jag och Linnea festade vidare när alla stuckit hem, haha.

Hände en massa roligt. Bl.a. så var det första jag fick höra när jag träffade Linnea och Anna att polisen hade tagit deras dricka och skrivit upp dem i sin bok! Bra start på dagen för dem...

Hände en massa roligt och vi träffade en massa roligt folk under kvällen. Som bl.a. Killarna i bilen som kom förbi när vi stod på busshållplatsen och Linnea poledansade lite, busschaffisen, smålänningarna och ännu fler.

Kom hem för lite mindre än en timme sen och mamma har fest så här hemma är det karaoke som gäller. Jag har knappt någon röst kvar men försöker sjunga med ändå.

Pusshej!

PS Helium-Hello Kittys är onda.

RSS 2.0