mina filmklipp från moto boy konserten på gatufesten


jag gick ut

till regnet och fick lite vatten ppå mig. men det var blött så jag la mig i hängmattan och läste ut hur kär får man bli? av katarina von bredow. den är bra fast jag har läst den typ 1000 ggr :P
det var iaf rätt skönt att ligga där i hängmattan och lyssna på regnet. fast efter ett tag blev det lite kallt :/
nu regnar det inte och har inte gjort det på ett par timmar. hoppas det blir soligt nu. och regnbåge. jag gillar regnbågar :D jag vill gärna att det ska bli en dubbel regnbåge som när jag var på ridläger. den var fin :D

nu åskar det!

och jag tänker tillbaka på ridlägret. fast den gången var det läskigt. nu är det bara mysigt <3 jag saknar hökebo och alla som var där <3

nu regnar det!

som jag trodde att det skulle göra! jag vill bara springa ut i regnet men då blir väl oscar sur för att jag lämnar datorn. hoppas att det regnar när jag går från datorn och att det även kommer lite åska då. för då går jag ut och sätter mig på altanen (plasttak över) och myser :D <3

igår

igår (inatt) skrev jag ju att jag inte var ett dugg trött. det var jag inte heller. somnade rikitigt sent. solen hade gått upp när jag somnade :P . sen vaknade jag vid  halv 11 (?)för att grannen höll på med nåt. de bankade en massa i väggen iaf. verkar som om de håller på att göra om. men då kan de väl göra det lite senare? där låg ju jag och försökte sova. sen gick jag upp vid halv 12 och då slutade de hålla på. varför kan de inte arbeta på eftermiddagen? då sover man inte. på förmiddan sover man. iaf jag. det går ju inte att sova på nätterna.

oj oj statestiken (över antal unika besökare) går neråt. måste skriva mer!

idag var jag först hos mamma. sen åkte vi till pappa för mamma ska åka nånstans med sin kompis anita och så ska de se en konsert där det spelas abba låtar och sen om nån dag kommer resten av mammas tjejkompisar åka dit.
detta betyder iaf att jag och oscar var tvungna att åka till pappa. och oscar skulle ju då förståss köra. och jag fick sitta ibak och bilen var fullproppad och detr var varmt och baksätet i bilen är aldelles för litet. aja, till slut (efter typ 3 motorstopp, jag sa ju att oscar inte var bra på att köra) kom vi hem till storvreta.
 
idag är det nästan för varmt för att vara ute men nu verkar det som om solen inte skiner längre. hoppas att det kommer en skur och lite åskväder! (och sen att dte blir varmt igen)
är det varmt hemma hos dig?

natt

jag och ellan sitter och diskuterar/ klagar på vårat nya schema. normalt? nej, vi har bara tråkigt och inget att prata om :P och ingen annan är inne på datorn för det är typ natt. jag är inte ett dugg trött.

sol och bad med kusinerna

vi bestämmde att vi skulle träffa kusinerna vid en sjö. det avr tur att de inte väntade på oss för precis innan vi skulle åka ringde mammas mobil och vi fick vänta på att hon skulle prata klart vilket tog väldigt lång tid.

sen så åkte vi. oscar köre eftersom han måste träna på det. jag blev sur.
5 andledningar till varför jag inte vill att han ska köra när jag är med:
* jag litar inte på honom
* han gör en massa fel
* jag får inte ha på radion
* jag måste sitta i bak hela tiden
* alla blir sura på mig så fort jag lägger mig i deras prat (dvs. säger nåt om hur han kör)
sen finns det 1000 andledningar till varför han inte ska köra...

aja, vi kom iaf fram till badet och vi badade och solade hela dagen så nu har jag iaf fått lite färg. jag fick även använda min nya bikini. en glass fick ajg oxå. och fika.


sen åkte vi hem till mina kusiner. det första jag och killarna (dvs alla under 17) hoppade i poolen direkt. sen sprang killarna in till tv-spelet och jag låg kvar på en madrass i poolen. det var rätt skönt men efter ett litet tag tröttnade jag och gick in och satte på mig vanliga kläder.

jag spelade lite tvspel med killarna, vi åt mat, vi åt efterrätt, vi åkte hem.

gansa bra dag. bara det att oscar var lika störande som vanligt. och att ingen ville lyssna på mig när jag sa att jag inte ville att oscar skulle köra.

det här blev 4:e gången jag badade ute iår.
har du badat något ute i sommar?

segt?

just nu verkar blogg.se vara lite segt. eller publishme.se kanske man ska säga? det är ju där jag loggar in. är det bara min dator eller är det segt för alla?

idag har jag inte varit på så bra blogghumör. vet inte varför men jag har bara inte haft lust att skriva så mkt :p

idag har ajg gjort en massa bilder på taaz.com, det rä roligt tidsfördriv men bilderna blir inte så fina :p hahha. kolla på bilden här under. ser lite ut som en dragqueen eller en prostituerad :P




imorron ska vi till mina kusiner. de har pool vilket betyder sol och bad hela dagen :D :D :D det blir skönt. sen blir det säkert lite tv-spel med grabbarna oxå men det kan vara rätt kul ibland. om jag får välja spel ;)



just nu lyssnar jag på bollen måste dö - timo räisänen. den är bra :D nästan alla timolåtar är bra :D

:O

jag har inte skrivit nåt på bloggen än idag :O hur kunde jag glömma det :O och nu ska jga ju gå från datorn. :o jag är nog lite glömskt idag tror jag :P

glass <3

jag älskar glass! nån mer än jag som gör det? idag har jag ätit 2 stycken. blir säkert ännu fler imorron. hoppas det iaf!
vilken är din favoritglass?

sämsta schemat någonsin...



okej, man ser typ ingenting men längsta dagarna är till 15.20 och de kortaste dagarna är till 14.35


för varmt idag med

ja så är det. jag skulle sola ute men efter 20 min i solen gick jag och la mig i hängmattan istället. mkt skönare.
och jag vill ha glass! snart ska jag nog gå till ica och köpa det :P

jag vill till stan

frågan är om man ska åka till stan idag eller om jag ska åka imorron. imorron är jag ju hos mamma så då är det lättare och går fortare att komma ner på stan. men mamma har semester så hon kanske hellre vill att vi ska åka och bada. vi får se hur det blir :P jag vill köpa lite nya kläder till skolstarten. lite tråkigt att komma till skolan i gamla kläder.¨

dessutom vill jag köpa en fläkt som sprutar vatten :D

film

hej!
nyss såg jag filmen new york minute. den är rätt bra. ville egnetligen se en annan film först men fjärrkontrollen till min dvd funkar inte så jag kunde bara se en film som det kom upp play movie direkt på. väldigt störande. kanske borde byta batterier i fjärrkontrollen?
har du sett filmen? vad tycker du om den?

nu ska jag gå ut och sätta mig för det är för varmt här inne.

27 juli

idag tänkte jag först sola. jag solade ca en halvtimme men sen försvann solen bakom en stor gran som står precis brevid mitt hus. jag gick in och drack lite saft och så. sen fick jag sms av E och S som frågade om jag ville komma till E. det ville jag såklart. Jag tog med mig bikinin för jag tänkte  att den kanske skulle komma till användning. det gjorde den! vi hällde bland annat vatten över oss bara för att det var så varmt. En sväng till ica för att köpa glass blev det oxå :D en glass var köpte vi idag. inte som igår då vi köpte en 2literslåda med glass som vi delade på. fast iosf gick vi till ica senare idag. eftersom vi var ute hela dagen fick jag förhoppningsvis lite sol på mig :) fast jag är fortfarande väldigt vit. om det är bra väder imorron blir det kanske solning då med. om jag inte sticker till stan vill säga :P

ännu en varm och solig dag

så idag hade jag faktiskt tänkt sola. jag ska sola mkt och jag kommer bränna mig men det ska jag skita i :P
jag har ju knappt solat något den här sommaren men idag har jag bestämt mig. har redan bikinin på mig :)

sömnproblem

det är bara för varmt på nätterna! är det meningen att man ska kunna sova i den här värmen? jag har dessutom mitt rum på övervåningen (värmen stiger ju). nån gång innan 2 (halv 2?) tänkte jag att jag skulle försöka sova. men då smsade Lovisa som tur var (jag var inte alls trött och det gick verkligen inte att sova). Från början var det bara seriösa saker vi pratade om och sen la vi till en oseriös sak på slutet av smsen och nåt av de sista smsen var helt oseriöst :P men tack lovisa för att du finns och är en så underbar människa. som får mig att skratta och som hjälper mig att reda ut saker. jag tror att vi båda behövde den här smsstunden <3
Vi slutade smsa med varandra 3. då skulle lovisa sova och jag försökte att somna. det gick inte alls bra. jag böt pyjamas för att se om det skulle vara lättare att somna om man hade den andra pyjamasen, jag drog ur täcket ur påslakanet, jag ändrade hur kuddarna låg typ 100 ggr. men nån gång efter 4 somnade jag iaf :)


idag

hej!
idag var jag med emma och sofia. det var kul :D fast det var väldigt varmt så vi orkade inte göra så mkt :P vi satt mest i skuggan och pratade.

vad har du gjort idag?

mörk design?

jag tycker att min bloggdesign är väligt mörk (pga den svarta bakrunden). nu när det är sommar vill man se färger! jag vill iaf det.

frågan är om jag ska ändra bloggdesignen. jag kanske bara ändrar bakrunden...

jag ändrar inget. ser bara konstigt ut. jag vill ha en helt ny design!

idag, kläderna, just nu

Hej bloggläsare! (vilket inte alls är många)
vad ska ni göra idag?
Jag ska troligen vara med några kompisar som jag inte varit med på ett år. nu väntar jag bara på att dom ska ringa :P

idag har jag på mig ett rosarandigt linne, svarta shorts och svart/vit randiga leggings :)

just nu sitter jag här och lyssnar på timo räisänen. :D ska nog snart äta nåt. frågan är bara vad. kanske blir makaroner idag igen eftersom jag inte orkar leta upp nåt annat :P

varmt

det är för varmt! nån som håller med mig?

köket - little marbles

rensar ogräs hela dagen
borde ut och springa
ringa gamla massa vänner
sånna som man känner
bränner mat i köket
ja, ja bränner mat i köket
ja, jag bränner mat i köket i köket i köket i köket i köket i köket

och fast allting är bränt i hela köket
så vill jag ändå ha mat
mat massa tusen kilo med mat
ge mig choklad och kex
ge mig fler komplex
och ändå är det så gott

och ändå är det så gott

sju kilo eller i alla fall fem
sju kilo eller i alla fall fem
fem


och ni vet när blommorna brister allas näsor rinner och dom ser ut som skit
och jag är så jävla snygg
och ni vet på morgonen när man har dålig andedräkt och man vill ha sin glass
och man inte orkar gå till frysen
men jag har gömt den under min madrass

under min madrass min madrass min madrass min madrass min madrass min madrass
under min madrass min madrass min madrass min madrass min madrass min madrass

sju kilo eller i alla fall fem
sju kilo eller i alla fall fem
fem

och jag blir så avundsjuk
men det blir jag ju jämt
när jag känner att jag måste äta upp mitt kylskåp
utifrån och in
snälla maten försvinn
snälla maten försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn
snälla maten försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn försvinn

sju kilo eller i alla fall fem
sju kilo eller i alla fall fem
fem
fem

rensar ogräs hela dagen
borde ut och springa
ringa gamla massa vänner
sånna som man känner
bränner mat i köket
ja, ja bränner mat i köket
ja, jag bränner mat i köket i köket i köket i köket i köket i köket i köket i köket i köket i köket i köket i köket i köket i köket i köket i köket i köket i köket i köket i köket


nu har jag säkert skrivit fel på flera ställen och det var ett ord jag inte hörde vad de sjöng men iaf :P littlemarbles är bra :D


hur ska jag kunna sola

när oscar aldrig tar datorn? hahaha bra andledning till varför man är så vit jämfört med de andra när man kommer till skolan ;)
nej, jag kanske borde gå och sätta mig ute i solen?

väska

en sånhär väska köpte jag igår. fast min är svar/grå isf brun.

vem är panda



HAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHHAHAHAHHAHAHAHA XD

såhär tråkigt har jag om dagarna.


?

vaddå du förlåtit oss? :o det är ju fan vi som förlåtit dig! inget annat. och tro inte att vi alltid kommer finns där när du gör som du gör hela tiden. vi klarar inte så mkt mer

GRATTIS JEPSON!

Idag fyller en av the arks gitarrister 34 år! Jepson fyller år! GRATTIS!


(bilden har jag tagit själv så den får ni inte sno)

åland

igår åkte vi till åland och tillbaka. utan att tänka på det tog jag på mig dehär kläderna

haha det var inte förren pappa sa nåt om mitt linne jag kom på det :P (båtar på linnet och jag skulle ut och åka båt )

jag, pappa och oscar åkte tog husvagnen och åkte till grisslehamn. tyvärr var det fullt på campingen där så då åkte vi till kapellskär istället. vi parkerade husvagnen där vi ville att den skulle stå och ställde stolar utanför och tog en läsk.


sen gick vi till båten. när vi kom ombord gick vi direkt till buffékön. vi fick sitta vid samma bord som några ålänningar. de var rätt trevliga men vi pratade inte så mkt. sen närmade vi oss land så vi gick ut och tittade.


sen gick vi av för att vi ska kunna säga att vi varit på åland. och för att säga att vi varit utomlands iår ;) jag vill ju inte bryta det där 'minst en gång utomlands varje år sen jag var ett år'.

sen gick vi på båten igen. vi satte oss o baren och jag beställde en alkoholfri drink. man fick en svennering(?) ;)
 efter några omgångar vändtian mot pappa och oscar (oscar fuskade hela tiden) gick vi till taxfreen och shoppade lite. godiset är ju dyrare där än på land :o .

sen körde vi lite lufthockey. oscar vann ganska stort över mig, pappa vann över oscar 2 ggr och jag vann stort över pappa. ingen fattade hur det gick till, inte ens jag :P och pappa är inte en sån som ger sig mot sina barn.

sen gick vi av båten och till campingen. jag lyckades göra så att bära något. hur gick det till? på campingen fikade vi och jag hade tråkigt. jag borde tagit med mig en bok.



sen vaknade jag på morronen halv 8. det avr skitvarmt men jag kunde inte komma ner från sängen där jag låg för oscar låg under och jag skulle ha trampat på honom. så jag fick ligga där en timme tills de andra vaknade. jag svettades nästan ihjäl.
vi åt frukost och sen åkte vi hemmåt.

istället för att åka hem direkt åkte vi förbi max och åt där. sen gick jag in till stan och jag hittade typ inte. men jag såg domkyrkan så jag gick mot den och sen såg jag musikens hus. det tog ca 20 min att gå till stan.

jag gick in på åhlens och träffade linnea. vi gick runt stan ett tag och sen träffade vi sara. det här köpte jag:

ett svart linne på H&M 49:-
ett halsband på ur & penn 30:-
friis & company väska på holmlunds. det var en liten sak som saknades på den så jag fick den för 100:-
egentligen skulle den kostat 500 kr. och jag behövde en snygg väska., den jag köpte på H&M innan sundsvall är ful.

sen åkte jag hem. de har ingen ac på bussen så jag svettades ihjäl. värre än att vakna i husvagnen. mkt värre. sen missade jag min busshållplats men som tur är kan jag gå av 2 hållplatser senare. det är egentligen närmare mitt hus :P

åland imorron

imorron åker jag till åland. men bara över dagen. jag som hade trott att det inte skulle bli nåt utomlands för mig iår hade fel, åland är ju finland :P . kul att åka båt, det var länge sen nu. och handla taxfree är ju aldrig fel ;)

hahah

En kvinna är och handlar med sin dotter ~4 som försöker få tillåtelse
till att köpa godis på en vardag.

Dottern: Kan jag få den här då?
Mamman: Nej.
Dottern: Men... om jag tjatar då?

Tjej 1 ~20 (ledsen): Alltså jag fattar inte! Jag gjorde allt som jag brukar;
tog honom mellan benen och allting! Och ändå ville han inte...
Tjej 2 ~20: Strunt i det nu, de jävlarna är ändå bara ute efter sex!

Tjej ~16 pratar med sin killkompis.
Tjejen: Asså, jag var på en bajamaja för första gången i mitt liv idag.
Visste du att det inte går att spola?

Ett stort tält har satts upp och 400 personer sitter och kollar på EM-matchen
mellan Sverige-Spanien. En kort stund efter att Zlatan Ibrahimovic gjort 1-1
så drar en pojke ~5 i sin mammas tröja.

Pojken: Mamma, finns Zlatan på riktigt?

Tjej 1: Vad var det han hade, den där Tor? Var det en såg?
Tjej 2 (skrattar) Nej, det var ju en hammare!
Tjej 1: Ja, ja... det är inte så lätt, jag kan inte så mycket om Bibeln, jag.

118100 är läskiga

fråga: vem är malin malmberg? (jag)

svar: 118100 tror att malin malmberg är en glad, sprallig och kreativ tjej som är bosatt i storvreta. Vi tror att hon är intresserad av sport, musik och djur. Vi tror också att hon tycker om att se på film, umgås med familj och vänner, läsa böcker, dansa, laga mat och njuta

soligt?

vaknade för ca 40 minuter sen. satte mig här vid datorn direkt. det blir som ett måste, om datorn är ledig när jag vaknar måste jag sätta mig vid den. så jag sitter här i pyjamas fortfarande :P
det verkar vara soligt ute så jag kommer nog vara ute ett tag idag. antingen så ligger jag och solar eller så ligger jag i hängmattan. har inte bestämt än. och sen så måste jag kolla om vi fortfarande har hallon kvar. jag glömde ju plocka det förra gången.
ja, det är mina planer inför dagen. som ni ser är det inte så mkt så om nån vill hitta på nåt är det bara att ringa/smsa :)

hos pappa

nu är jag hos pappa. msn funkar här! :D fast det står att jag har 3 mail och kan jag kolla dom? nej, för vi har nån antivirussak som gör att jag inte kan logga in på hotmail.com. och jag kan inte gå till mailen via msn heller. störade.

gränby centrum

för nån timme sen blev jag rastlös av att sitta inne i lägenheten så jag sa åt mamma att vi 2 skulle cykla till gränby centrum. så då gjorde vi det. vi köpte ett linne och bikini tilll mig :D

msn funkar inte

jag kan inte logga in eller nånting :(
nån mer än jag som inte kan komma in på msn eller är det bara min dator som är dum? :(

igår

igår åt vi mat med grannen under oss. annars så tog jag det lugnt hela dagen. efter en hel vecka med saker som hänt hela tiden var det lite skönt med en slappdag :)

vad gjorde du igår?

varmt ute

satt nyss ute i solen och läste boken jag skrev om i förra inlägget. den är bra. ute är det stekande sol. först hade jag jeans men sen jag gick jag och tog på mig shorts istället. ibland kommer det några måln men de blåser rätt fort iväg. efter ca en timme orkade jag inte sitta på balkongen längre för att det var så varmt så då satte jag mig här framför datorn istället :)

bok

böjade läsa den här boken igår.

syskonkärlek heter den och är skriven av katarina von bredow. jag gillar alla hennes böcker! de är jättebra iaf alla jag läst). jag har läst ungefär halva boken nu. (sen blev det så sent så jag inte orkade hålla öginen öppna). jag lånade boken av lovisa :) sen ska linnea låna den efter mig så det tar nog ett tag innan lovisa får tillbaka den :P aja, tack lovisa iaf :)
 
här är en liten bild på lovisa (och min katt hampus).

myggbett

jag hatar myggbett (och alla andra insektsbett oxå)! Nu efter ridlägret har jag typ 100 st och de kliar hela tiden. kan inte nån komma och utrota alla myggor?

118100 kan allt!

fråga: vad är en svennepinne?

svar: En så kallade Svenne pinne är en pinne som lyser som neon. Ordet har använts bland annat av Ola Salo, då han vill uttrycka glamour och glitter!

jag saknar the ark!

de spelade nyss 2 liveinspelade the arklåtar på p3. clamour for glamour och prayer for the weekend. jag saknar the ark! nu blev jag lite depp för jag vet att det är ett år tills jag får se dom igen...


jag och dom bästa <3


(saras bild)

trött

jag la mig klockan 3 inatt. när man har varit vaken sen 8.45 är man väldigt trött när klockan blir 3. särskillt eftersom man har gjort saker under dagen oxå. jag saknar ridlägret. att vara med sina kompisar från att man vaknar tills man somnar. att vara bland hästar hela tiden. det är det jag saknar <3

Svarta Hinken


åt nyss

2 brownies som mamma och oscar bakade. jag mår illa. det var alldeles för mkt.

ridläger

ridlägret var bäst <3 det var 11 och jag kände redan 8 :P men det var kul! första gången det var en kille med på samma ridläger som mig. jag red kapten <3 pigg men jättebra häst <3 snygg var han oxå med lång och fin man. svart :) . mjuk tölt. han snubblade mkt :/ det var lite läskigt ibland. iaf när han gjorde det i typ galoppen. jag ramlade nästan av men klarade mig :D . 118100 funkar. vi frågade vad en svennepinne var. nej nu orkar jag inte skriva mer. hejdå <3

Hökebo, here I come!

snart (om mindre än en timme) åker jag till hökebo :D :D :D shit va kul vi kommer ha! fast nu kommer det vara dött på bloggen ett tag men skitsamma. jag bloggar när jag kommer hem. ha det bra! hejdå <3


snart ridläger

hej!

jag kollade nyss igenom packlistan och då kollade jag samtidigt vilka mer än jag som hade fått packlistan och jag såg 2 till som jag känner dom ska dit! så nu känner jag 6 st :P bara 3 nya alltså :P högst. men det blir nog kul ändå, även om det inte blir så många nya vänner. jag undrar vilken häst jag kommer få..

och jag hade tänkt börja pakca nu men så blev pappa klar med datorn så nu tog jag den istället :P

det här kanske blir sista inlägget jag skriver innan ridlägret. om dte är det får ni ha det såbra när jag är borta!

packa

jag har ännu inte packat. jag kanske borde börja göra det nu? jag gillar inte att packa. eller jag gillar det för att då vet man att man ska komma bort från det här tråkiga stället och göra nåt roligt men annars så gillar jag inte att packa. jag vill att allt bara ska vara klart.

sen så vet jag att det går rätt fort att packa. jag blir klar på en halvtimme men det skulle ändå kännas skönt att ha det gjort.

hängmatta :)

idag har jag legat ute i min hängmatta och läst lite. myyyyyyys <3 det här med hängmattor är underskattat. de är jättesköna att ligga i.

ridläger imorron :D

imorron är det ridläger! :D och jag åker dit utan kamera. hur ska det här gå? nu har jag iaf klippt av mina långa naglar (jobbigt att ha långa naglar när man är bland hästar dygnet runt). jag klipper bara mina naglar ett par gånger om året. (fast de blir ändå inte så långa för de spricker väldigt lätt på vintern/våren så jag filar på dom rätt mkt.) nu känner jag mig helt handikappad utan mina naglar, men det går. korta naglar är ett täcken på att jag snart ska på ridläger så :D

inatt sov jag med öronproppar i öronen. varför? jo, det var så att grannarna hade föräldrafri fest. då blir det (dålig) musik på hög volym halva natten. och sen när de sänkte volymen (nån annan granne som klagade?) var de fortfarande väldigt högljudda (ni vet, sådär som bara fulla kan vara :P) så jag hade öronproppar i öronen. nu såhär en vecka efter gatufesten känndes det inte alls konstigt att ha öronproppar i öronen. det ända jobbiga var att de ramlade ut hela tiden. fast när jag väl sov så satt de kvar. jag ligger ganska stilla när jag sover tror jag.

nu längtar jag till imorron för då är det ridläger. jag borde kanske börja packa nu?

hängmatta + glass = sommar

nu har jag (med pappas hjälp. eller okej det var pappa som gjorde allt) hängt upp min hängmatta. jag hade nästan glömt bort hur skönt det var att ligga i den. jag kanske spenderar lite mer tid ute om dagarna nu när jag har ett ställe jag kan vara på?

sen åt jag middag och efter maten sa jag att vi borde äta mer glass när vi är hemma hos pappa = pappa måste köpa mer glass. men då sa pappa att vi hade en låda med vaniljglass i frysen så då sprang jag såklart och hämtade glassen, skålar, skedar och chokladsås. mums! <3

snart ridläger :D

snart är det ridläger :D:D:D:D:D
fast det känns verkligen inte som det. jag har knappt återhämtat mig efter sundsvall än :P och dessutom är varken lovisa eller linnea hemma och båda dom ska med på ridlägret. Just nu är bara jag och sara hemma. och det är bara 2 dagar kvar!  :D jag måste börja packa...


kristin

kristin är sötast och snällast. och hon har länkat till mig på sin blogg :D därför får hon ett helt eget inlägg :D

puss

tips på bra kamera

hej!
jag vill ha tips på en bra kamera. den ska ha många manuella inställningar men även några förvalsprogram. den ska vara snabb, ha bildstabalisator bl.a.  den ska även klunna filma (så att jag kan lägga ut filmer på youtube) . nån som vet en bra kamera? skriv! ska övertala pappa att köra mig till nån affär ikväll eller imorron så jag kam kolla på kamera. annars blir jag utan kamera på ridlägret vilket jag verkligen inte vill!

fan!

fan! min kamera är trasig :( . nu satte jag i mitt vanliga minneskort i kameran och vad händer då? jo det står kortfel direkt när jag startar kameran. detta betyder att jag nu inte kommer ha nån kamera på ridlägret :( :( :( :( :( :(

nån som vill ge mi en kamera? nu!?!

ny kategori!

nu har jag gjort en ny kategori! konserter / festivaler heter den. nu blir det lite lättare att läsa om konserter jag varit på. man hittar lättare :)

hicka

jag har hicka. nån som vet ett bra sätt att bli av med hickan på (som funkar)?

jag vill ha godis!

jag vill ha godis men jag orkar inte gå och köpa. typiskt mig. fast dte är ju bara bra att jag inte går och köper.
vad har du för favoritgodis?
mitt favoritgodis är såklart choklad <3
annars så gillar jag skumsaker. gärna cholkaddoppade men det funkar annars oxå. och jag gillar sånna där jättesmå pluppar som är i färgerna gul, röd och grön. svårt att förklara men vissa fattar nog :P . jag gillar även nappar. och sånna där saker som är lite gele och lite skum. lite svårt att förklara men ni vet jättenappar. sånna gillar jag fast de är väldigt stora :P . jag gillar nästan allt godis utom lakrits. salta saker gillar jag inte heller så mkt men det går att äta ibland.
men nu tillbaka till frågan; vad är ditt favoritgodis?

kristin har skrivit blogg!

det är nästan ett historiskt ögonblick ;)

gå in på http://kristinaronsson.blogg.se och se hur duktig hon var :D

sol (och lite moln) ute :)

man kanske borde vara ute i solen då. Jag är fortfarande lika vit som innan sommarlovet. tänkte att jag kanske skulle få lite färg i sundsvall men där gick jag omkring i jeans varje dag. och ´på lördagen var det ju dåligt väder. men jag har inget att göra ute. nån som vill komma hit och vara ute i solen med mig?

äh, jag har iaf shorts på mig idag så jag går väl ut och sätter mig i solen snart :)

sött klipp



det är nästan så att man gråter

besökarfall :/

det har verkligen varit ett besökarfall från igår till idag. det är synd :( slutar folk läsa bloggar på sommaren? eller är det bara min blogg som är ointressant?
inga kommentarer får jag heller :/

jag åka med när oscar övningskör? nej!

min pappa och storebror åkte nyss iväg på en liten sväng med bilen för oscar ville övningsköra. och då frågar de om jag vill följa med. nej såklart! jag litar inte på oscar :P

lång sovmorgon

jag vaknade nyss! iofs så somnade jag sent. efter att jag hade tittat på SATC (ja, jag har börjat titta på det. rätt bra faktiskt) läste jag en hel bok samtidigt som jag lyssnade på min iPod. jag lyssnade igenom min spellista på 180 låtar! (har flera låtar på iPoden men jag lyssnar nästan bara på den här spellistan) jag somade väl nångång vid 3-4 . sen sov jag alltiså till nu.
Nån mer än jag som vänt på dygnet nu när det är sommarlov?

någon som vet vad en svennepinne är?

jag har ingen aning. kolla det här klippet: http://video.google.com/videoplay?docid=1884029892283262173
om du vet vad en svennepinne är så lämna en kommentar

GRATTIS LASSE!

"Hej allihopa,

i lördags, ca 30 min innan mina kamrater i Ark gick upp på scenen i Finland, föddes vår lilla dotter. Det känns helt fantastiskt!

Ha en fortsatt fin sommar.

/Leari"


10/10

förresten! timo gav själv spelningen i sundsvall 10/10! checka in timos blogg http://blogg.aftonbladet.se/22991
det avr andra konserten på turnén som fick 10/10. fast jag håller med. den konserten var verkligen bra! och det var en perfekt avslutning på festivalen

dagen

hej!

idag har jag skrivit om lördagen i sundsvall. det tog nästan hela dagen :P . jag har även städat mitt rum lite. pappa tvingade mig :P . För ett litet tag sen kom mamma hit med lite kläder. 2 par nya jeans och en t-shirt blev det :D jag gillar att få nya kläder.

vad har ni gjort idag?

Sundsvall: Lördagen :D

vaknade rätt tidigt och gårdagen kändes som en dröm. Det första jag gjorde var att smsa alla och fråga när vi skulle ses. Sen åt jag frukost. Fick ett sms av Kristin att jag skulle möta henne på toan så jag gick dit. Det var en såndär stor toa med ca 10(eller fler?) handfat längs ena långsidan och ca 10 toalettbås längs andra långsidan. mot ena kortsidan fanns det 5 duschbås med litet omklädningsrum i. sen mitt på golvet fanns det en stor bänk med krokar. Sån som brukar finnas i omklädningsrum. Efter ett litet tag kom Kristin dit. Vi pratade om gårdagen och sen gick vi till min husvagn och såg på mina bilder. Kristin hade fortfarande pyjamas på sig. Sen när vi satt där och kollade på kort fick jag ett sms från felicia att hon skulle till stan kvart över 11. Jag sa åt pappa att han skulle köra oss dit då och Kristin gick för att byta om. Jag sminkade mig lite snabbt (bara lite maskara) och sen åkte vi in till stan.

Det första vi såg när vi kom dit var guldkonfetti från gårdagen. Det låg nästan överallt så man blev verkligen påmind om att det inte var en dröm även fast dte känndes som det. Efter ett litet tag kom Felicia och vi 3 gick runt ett tag. Kristin hade inte ätit någon frukost så hon köpte en jättestor tonfiskmacka på subway och till det fick hon läsk och chips. Sen tog vi bilder med en jätteparlinotomte och en kanin :D
Jag och kristin sitter på tomtens fötter. Felicia tar kortet.

Sen gick vi till stora scenen för att EMD skulle spela. På ganska långt avstånd såg vi Ina och Linn som vi hade träffat på The Ark dagen innan. Vi ställde oss vid dom och pratade. Efter ett litet tag kom även Sara.

Sen började EMD att spela. haha det avr stor skillnad på trycket om man jämför den spelningen och the ark. Jag tycker även att det är otroligt fult när tre killar har så mkt koregrafi som EMD har. de var dåkliga. Under spelningen sa de att Erik och Mattias gillar tonfisk. då kastade vi upp det som var kvar av Kristins tonfiskmacka XD . Vi skrev såklart oxå på pappret runt att det var en tonfiskmacka.



Sen efter deras spelning började det regna. Jag, Sara och Kristin var med i sms SM och fick därför varsin parlinotomte :D
Sen köpte vi tidningar som the ark var med i och så satte vi oss i en trappa inne i IN-gallerian och läste.
Linns bild.

Sen var klockan nästan 5 så vi gick till mcdonalds och köpte mat. Det vi inte tänkte på var att de skulle tömma stället på folk klockan 5 så vi fick 5-10 minuter på oss att äta.

Sen gick vi till närmaste utgången och väntade där ett litet tag. Eftersom det här var sista dagen hade de lärt sig hur de skulle göra när de tömmde området så vi fick gå in ganska snabbt igen. Vi ställde oss vid Station Gatufesten (minsta scenen) för att moto boy skulle spela där klockan 8. Efter ett tag kom vi på att det var väldigt lugnt där och att det skulle avra ett hårdrocksband som spelade innan oskar så vi gick till tivolit och åkte en karusell. Den var rolig och lite läskig :D Vi skrek allt vi kunde med våra sönderskrikna röster.

Sen gick Jag, Felicia, Sara och Kristin till station gatufesten igen och linn och ina fortsatte åka karuseller. På vägen till scenen stannade vi till ett tag för att Kristin kanske tänkte köpa donuts och vilka är det inte som går förbi oss då om inte Oskar, Petra, Karin och Lamont-David! Oskar kollade på oss när han gick förbi så jag tror att han kände igen oss. Fast vi kom inte riktigt på vilka det var förrän de hade gått förbi :P Vi struntade i donutsen och gick och satte oss där man kunde se in backstage. de vinkade till oss däirfrån :P . 

Efter ett litet tag tog hårdrocksbandets konsert slut så vi gick och satte oss framför scenen. Vi fick lite choklad av Felicias syster. Efter ett litet tag kom Linn och Ina till oss! de som skulle se håkan hellström isf moto boy. de var med oss under första delen av konserten men sen gick de till Håkan istället. 

Moto Boy konserten var som vanligt helt underbar <3. i love is the one thing.. tog han loss mikrofonen från stativet och satte sig på scenkanten. Det var första gången han gjorde det.  Mellansnacken var som vanligt väldigt roliga och oskar bad oss skrika så mkt så att det skulle höras ända till håkan och så att han skulle tro att det var större publik på moto boy konserten osv.. .  Det var första gången Felicia såg Moto Boy. Hon hade knappt hört något från honom innan fast efter konserten var hon glad över att hon var med oss och såg moto boy isf håkan.
Innan konserten köpte jag, sara och kristin varsin moto boy tröja och efter konserten gick vi tillbaka dit för att felicia var tvungen att köpa skivan.

Efter en liten löprunda (orkar inte berätta varför) träffade vi oskar (på framför scenen, vilket gjorde det onödigt att springa :P) . Han signerade våra gula tomtar :) .

Sen kom den långa väntan. nästa konsert vi ville se var timo konserten och den skulle börja 00.15. Vi skulle alltså vänta i över 3 timmar. Det fanns inga konserter för oss att se heller för det var bara hårdrockkonserter överallt. efter ett litet tag var felicia tvungen att gå så vi sa hejdå till henne. :(
Vi målade läppstift på våra parlinotomtar. Senare blev de även svarta runt ögonen. Sen satt vi mest och halvsov fram till ca kvart i 12. Då tog plötsligt konserten innan timo slut och vi gick fram till scenen. Vi hamnade längst fram i mitten! Bästa platsen!

I väntan på att timo skulle börja spela pratade vi lite med en popkille som stod brevid Sara. han var full och rökte hela tiden (fast när han gjorde det under konserten tog vakten cigaretter från honom). Fast vi gav honom godis. Och han gillade att prata men ville inte säga vad han sa.

Sen hade timo och bandet soundcheck. först kom patrik ut på scenen och kristin frågade mig och sara vad han heter. När vi sa patrik skrek hon PAAATRIIIIIIIIK!! Han kollade på oss och log. Sen gjorde vi samma sak med de andra. Jag och Sara fick hjärnstopp och glömmde bort vad joel hette. Efter ett tag kom vi på det och han verkligen sken upp när vi skrek "JOOOOOEEEEEEEEEEL!" vi gillar glada pojkar. alla var roliga och sjöng lite när de soundcheckade. Joel hittade på en låt om att hoppa bungy jump (från scenen kunde man se några som hoppade bungy jump). Sen avslutade de soundchecket med en låt som alla körade tillsammans. Sen gick de ut från scenen.

Sen kom de ut igen och startade hela konserten :D Konserten var jättebra. Fast alla vakter bestämmde sig för att ställa sig framför mig hela tiden :/ . Det var väl det ända negativa. Sen mot slutet kom det några jobbiga tjejer men vakten brydde sig inte för han kände typ dom :o . hahahah jag råkade även kasta en sak rakt i vaktens ansikte. Det var typ en liten bok och den skulle upp på scenen men jag tappade den när jag skulle kasta. Vakten blev sur och tittade efter den som kastade. Som tur var kom han aldrig på att det var jag.
Efter konserten fick jag Timos spellista :D

efter konserten kom alla ut och vi kramade dom. Jag gillar Timo och hans band för alla är så glada och älskar sina fans och de gillar kramar. vi tog även bild med alla utom niels. vi glömde att ta kort när han var vid oss. Det var nog bara för att han var först till oss. Sen när de gick in igen skrek vi (mest kristin) "NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIELS!" flera ggr men han kom aldrig ut.

Timo, Hans, Patrik och Joel

Sen köpte sara en timo tröja (jag hade inga pengar) och vi gick till bilarna. där sa jag och kristin hejdå till sara och sen åkte vi tillbaka till campingen.

bilder

alla bilder från gatufesten (eller nej inte alla, men alla bilder folk får se) finns uppe på bilddagboken nu :D

på bdb heter jag Nbmjo.

ni borde även kolla in några andra om ni vill se bilder från festivalen.
här är de jag var med på gatufesten (fast det finns en risk att de har riktigt fula bilder på mig..)

Felicia : Liiica @ bdb
Kristin: jepsonerbaest @ bdb
Sara: unbearable @ bdb
Linn: TheArkoholic @ bdb

jag skriver om lördagen snart. när jag orkar :P

8 juli

hej!

idag har jag suttit vid datorn hela dagen och inte gjort nåt vettigt. pappa säger att jag måste städa mitt rum men jag orar inte. finns det nåt tråkigare än att städa rummet? och jag har ju inte suttit vid datorn på en vecka så nu vill jag ju göra det!
om några minuter ska jag se på allsång på skansken. nån som vet vilka artister som skulle vara med idag?

vad har ni andra gjort idag?

Sundsvall: FREDAGEN :D

så var det äntligen dags för the arkkonserten!
Pappa körde mig och kristin till stan klockan 9 på morgonen. Där träffade vi Sara. Vi satt i solen och spelade kort. Sen kom nån och sa att vi skulle flytta hela kön så då gjorde vi det. Kön hamnade nu i skuggan vilket var skönt. Felicia kom och satte sig hos oss. Sen gjorde vi inte så mkt. Sara och Kristin gick och köpte 2 skitlånga baugetter och skagenröra som man skulle doppa i. De köpte även godis :D .
Och där satt vi hela dagen. Felicia fick en filt av sina föräldrar så vi fick nåt att sitta på och MockaJulia kom till oss. Vi hade det rätt roligt där i kön även om det är jobbigt att sitta stilla i flera timmar. Som tur var hade vi med oss saker att dricka.
Vid 3 fick vi VIP-band bara för att vi hade suttit där så länge. VIP-banden skulle göra så att vi fick komma in före alla andra på området. Efter vi hade fått banden gick vi till mcdonalds och åt. Sen gick vi tillbaka till kön och satt där. När de började tömma området ställde vi oss i samma ordning som vi hade varit i tidigare. Tyvärr blev det många som hade kommit sent som stod hos sina kompisar ändå.
När det blev insläpp skulle de kolla väskorna (kolla efter alkohol) så man sprang in en och en vilket var ganska skönt ändå. När vi kom fram till staketet satte vi oss ner.

Sen började Jill Johnsson spela. Hon var tråkig.

När Jill var klar kom kristins föräldrar med en stor kartong som vi hade tänkt göra skyltar av. Fast det började regna precis när vi fick skylten så vi hade den som tak istället. Vi lät även några andra stå under den. Bl.a. Ina och Linn. De var snälla. Sen var det även några andra som stod under kartongen som inte var lika snälla för när det hade slutat regna försökte de ta våra platser vilken inte var så kul. Vi fick ungefär hälften så stora platser som vi hade i början.

Sen spelade Mando Diao. De var rätt bra.

Efter mando skrev vi en skylt;

efter regn kommer sol,
efter jill och mando kommer THE ARK!
det regnade...

hahah sämsta skylten :P . Kristin gjorde även en Jepson-skylt.

Sen kom The Ark ut på scenen. Det var extas! Konserten var helt underbar! Bästa konserten jag varit på! Trycket var enormt men jag vägrade släppa min plats. Felicia blev överlyft för att hon inte klarade trycket. Sara och Kristin gick bak nåt steg i slutet av konserten. De spelade Tell me this night is over! helt underbart. Fast jag kan inte gråta på konserter men om jag var en sån som kan gråta på konserter hade jag lätt gjort det då. Jag började nästan gråta. Och de spelade solitude! Och Patcholi! I calleth kom det även en massa gultkonfetti! jag fick damp och skrek! och jag kom inte på det förrän långt senare XD hahaha.
Tack för bästa konserten THE ARK! <3

Efter konserten ställde vi oss och väntade på the ark. En vakt kom (som vanligt) och sa att de hade gått men vi vägrade tro på honom. Efter ca en halvtimme kom Ola. Han var jätteglad och pratade lite om konserten. Han berättade att de hade velat ha en gong gong med sig på scenen och de hade tänk ta den från musikskolan men de hade tydligen inbrottslarm så det gick inte. Sen gick Ola och satte sig i en bil och åkte iväg.

Efter ett litet tag kom håkan hellström ut (han var med på scen under calleth you cometh I). vi pratade lite med honom. Han trodde att man skulle kunna komma ut där vi stod men en vakt hade stängt så det gick inte. Vi frågade honom om The Ark var kvar där inne och då sa han att Ola redan hade gått (men det visste vi ju redan). Vi sa åt honom att han skulle säga till de andra att komma ut men han skulle inte gå in igen för han ville till hotellet och sova. Haha han såg rätt trött ut. Han sa även hur bra låt calleth you caometh I är.

Ett litet tag senare tvingade alla våra föräldrar oss att gå. Samtidigt som vi gick hörde jag att en (som kom in backstage) sa till sina kompisar att bara jens och niklas var kvar på festen och att de andra hade gått. Jag tycker att det var lite elakt att gå ut en annan väg.

Jag och kristin åkte till campingen. Vi började nästan gråta i bilen. När vi kom till campingen var himlen fin (soluppgång) så vi började fota den. jag tog bilder med min mobil och det kommer ta lång tid innan jag får in bilderna på datorn för jag har bara sladd hos mamma och jag kommer inte vara där på länge.


bild från dagsbladet. jag sitter långt bak med kristins rosa solglasögon på mig.



mina bilder från konserten är sämst så jag laddar bara upp dehär :P

Sundsvall: Torsdagen

på torsdagen tog jag det mest lugnt hela förmiddagen. strax efter 6 tog jag och pappa bussen in till sundsvall. då var det tömmning av orådet. jag smsade med felicia och hon sa att hon var vid stora ingången så då gick jag dit. pratade med henne ett litet tag och sen blev dte inläpp så vi gick lugnt in. jag såg kristin stå vid stora scenen så jag och felicia gick dit. vi pratade ett litet tag och det visade sig att kristin bodde på samma camping som mig :D (vilket var väldigt bra för då kunde vi bli skjutsade av varandras föräldrar).
Sen började patrik isaksson spela. Han var tråkig. vi sjöng med lite. Sen kom sara och vi kramade henne och pratade med henne ett tag. Sen kom vi på att det var en konsert bekom ryggen på oss så vi fortsatte att se på den. Denna gången tänkte vi agera bra publik så vi sjöng lite högra och klappade händerna och sånt :) . i tidningen dagen efter läste jag om patrik isakssonkonserten. det stod att det var fyra händer i luften. det var vi!

efter patrik isaksson gick vi runt på området. vi åkte karusell (då skrek vi sönder våra röster vilket inte var så bra. för vem vill ha en sönderskriken röst redan första dagen?) Vi såg lite på hardcore superstar. jag trodde att de skulle vara bättre än vad de var. sen gick vi till stora scenen och såg lite på gary moore. han var dålig. när vi stod där kom martina fram till oss så innan det var dags för magnus uggla pratade vi med henne och fick även martinas telefonnummer samtidigt som vi flyttade oss så vi fick bättre platser på magnus uggla.

sen börjage magnus uggla och vem kan inte hans låtar? vi skreksjöng igenom hela konserten :D. sen när den var slut åkte jag och pappa med i kristins bil tillbaka till campingen.

nyss vaknat

hej!
Nu har jag nyss vaknat. skönt att få sova ut lite, snart har jag tagit tillbaka alla sovtimmar jag missade när jag var i sundsvall.
idag skriver jag fortsättningen om hur det var på gatufesten. fast just nu är jag lite trött. så jag skrier senare. nu är jag hungrig så jag måste äta nåt.
annars så ska jag bara vara hemma idag. det blir rätt skönt eftersom jag gjort något i en vecka nu.
vad ska ni göra idag?

stan med ellie

hej!

idag kom ellie till uppsala. jag ställde mig vid en busshållplats som jag trodde var rätt men den var tydligen inte det X). men ellie hittade mig ändå.
vi gick runt på stan. det regnade. ellie var med i sms sm och fick en gul tomte (jag var med i sms sm i sundsvall och det räcker med en gul tomte hemma). vi åt på max och mc donalds (bara för att ha nånstans att sitta) mc donalds nya glass chocolate dream är jättegod <3 . i 5 och en halv timme var jag med ellie :) sen tog hon tåget hem till sina släktingar. kul hade vi iaf :)

Sundsvall: tisdagen och onsdagen

tisdag:
vi packade in allt i husvagnen och åkte hemmifrån klockan 11. skönt att det var e4an ända fram till sundsvall. vi kan ju åka på nya e4an jättenära mitt hus så det var verkligen skönt. vi stannade på ett ställe och åt mat och ett annat ställe för att köpa en glass. vi kom fram ca 16.00.
vi satt upp förtältet och sen tog vi det lugnt resten av dagen. tog en promenad för att se vad som fanns på campingen. kände på vattnet, det var klatt.

onsdag:
på förmiddagen åkte vi in till stan för att se hur det såg ut. vi köpte våra gatufestbiljetter och gick sen över gatan för att få våra band. sen åkte vi till birsta city för att köpa lite saker. på kvällen spelade vi minigolf. banorna lutade så det gick skitdåligt för mig fast dte gick ännu sämre för pappa så jag vann :D


idag

hej! idag ska jag till stan och träffa ellie som kommer hit :D . jag träffade henne en kort stund på gatufesten men hann knappt prata. dessutom var jag helt borta eftersom det var direkt efter the ark konserten. så idag ska jag träffa henne här i uppsala och så ska vi prata om festivalen och se varandras bilder och så :) .

idag kanske ni får något inlägg om gatufesten men inte allt. eftersom jag ska träffa ellie idag så hinner jag inte skriva så mkt.

besökarfall

haha oj. jag gick från att ha rekordmånga läsare till att knappt ha några alls. men det är nog för att jag inte har bloggat något alls sen i måndags :P har inte haft tillgång till en dator. har inte heller haft tid.

hemma igen!

hej!
nu har jag kommit hem efter några underbara dagar! bästa dagarna i mitt liv?
the arkkonserten känns fortfarande bara som en dröm.
jag bloggar sernare om alla dagarna. sen när jag har tid och orkar.
just nu är jag jättetrött och har ont i halsn. jag skrek sönder den redan på torsdagen så nu låter jag hemskt och det gör ont.

RSS 2.0