Firardagen

Idag är det mors dag. Det betyder att alla ska fira sin mamma. Min mamma fick ett armband av mig, hon hade valt ut det själv så hon blev glad.
Idag konfirmerade min kusin Robin sig så det blev till att åka till kyrkan och se på det och sen åka hem till kusinerna och fika.
Imorgon fyller den andra kusinen, Kevin, 13(?) år. Vi firade honom med. 

Detta betyder att jag har firat en massa folk dag. På samma gång. Kevin verkade bli lite ledsen över att han inte fick nån egen födelsedagsfest men så kan det gå ibland.

Så nu säger jag ännu en gång grattis till kusinerna och min mamma! :)

Robinsonfinal

Final i Robinson nyss då.
Ellenor vann.
Jag ville att Anna eller Jarmo skulle vinna, Ellenor har ju varit dålig i hela tävlingen (och därmed inte blivit utröstad) och nu på slutet har hon vunnit två viktiga tävlingar och så fick hon en röst mer än Jarmo i finalen så hon vann.


Jönköping

Nu är både Ellie och Felicia i Jönköping och om ett par timmar kommer de se Ola Salo. Ola Salo och nån blåsorkester tror jag att det var. Han skulle sjunga några The Arklåtar och några Jesus Christ Superstarlåtar.
Om det hade varit en Arkkonsert hade jag absolut gjort nästan vad som helst för att åka dit men nu orkade jag inte tjata på mina föräldarar. Jag vill se The Ark, inte bara Ola.
Fast jag kan erkänna nu att jag faktiskt är lite avundsjuk på alla som är där. De kommer ha det jättekul och det kommer säkert vara hur bra som helst! Och dessutom får man träffa en massa folk som man träffat tidigare på konserter och så.
Någon som har en helikopter som vill flyga mig till jönköping nu? ;)


Ola Salo (en av mina egna bilder från The Ark-konserten i Sundsvall 4 juli 2008)

Passa på att sola nu när det är bra väder!

Har åkt till mamma nu. När jag kom hit bytte jag direkt om till bikini och la mig på balkongen.
Liten balkong = ingen vind = sjukt VARMT!
Stod ut en timme för det gäller att passa på att sola när det är fint väder.
Var tvungen att ta en dusch sen direkt efter, svetten bara rann.
Verkar inte som om jag fått så mycket färg. Det behövs fler timmar i solen. Men lite fler fräknar fick jag nog.
Imorgon ska vi till mina kusiner och de har pool så det blir nog lite sola och bada när vi är där :)


SOL!

Sjukt fint väder idag! Då blir jag glad. Det var inte för varmt heller, det var alltså perfekt!
Hade bara spanska och halv teknik i skolan innan vi åt lunch och åkte till nåt museum och tittade på fossiler och dinosauriesklett. Helt okej, Mycket bättre än att sitta i ett tråkigt klassrum.

Istället för att åka hela vägen hem stannade jag och Louise i stan och köpte glass och tittade på skor åt mig. Hittade inga bra. Jag vill ha snygga, svarta gladiatorsandaler utan men det finns inga bra i affärerna! Jag hittade några snygga men de satt inge bra och så hittade jag vissa soim var snygga men hade fel färg. Det finns ju verkligen sånna skor i alla affärer med så jag fattar inte varför det skulle vara så svårt att hitta. Men det gick inte...
Vi åkte hem vid tre så det blev bara en timme på stan men Lollo hade inga pengar med sig och jag hade skavsår.

Nej nu ska jag ut i solen igen. Åh, det är så himla skönt att det här vädret ska hålla i sig hela helgen. Det skulle kunna fortsätta vara så här fint väder i all evighet. Då skulle jag bli glad ;)


Fairytales

Skivan!
Jag vill han den. Eller jag vill åtminstonde ha alla låtarna på iPoden.
Den kommer ut 3 juni, jag fyller år 5e, köp den till mig i födelsedagspresent? ;)


(ja, jag har blivit lite beroende av alexander rybaks låtar...)

-.-

Fick tillbaka nationella proven i Fysik och Matte.
VG på båda. Fan!

Förhoppningsvis så kommer jag nog inte sänka mig i matten eftersom jag haft MVG hela tiden där. Men det här året har jag verkligen inte varit bra på matten, två av proven jag gjort det här året har varit mina sämsta någonsin. Hoppas verkligen att jag får MVG ändå. Det jag gjorde fel på nationella var att jag inte fick tillräckligt många mvg-poäng. Man skulle ha minst 7 och jag hade 3... Fast det avr bara två i min klass som klarade MVG på nationella så jag kanske inte borde vara så besviken ändå...

Fysiken var ännu värre. Klarade precis VG. Jag kommer verkligen inte klara av att höja mitt NO-betyg nu. Förra terminen var jag väldigt väldigt nära att få MVG men eftersom hon inte ville sänka mig sista terminen gav hon mig VG då. Och nu efter nationella kommer jag aldrig få MVG. Skit. Jag har varit borta mycket den här terminen också.

Nu får vi bara hoppas på det bästa. Det såg inte alls bra ut efter vi sett nationella idag. Surade ett tag men sen blev jag gladare. Tur att det hänt en massa bra saker idag, annars hade jag nog fortfarande surat över mina nationella prov. Och jag är inte en sån person som blir sur.

Äckliga sniglar

Idag när jag gick hem blev jag rädd för sniglar.
Att se en i taget är ju inte så farligt men helt plötsligt var det 4 stycken precis framför mig och jag fick panik.
Springa iväg kunde jag inte heller pga mitt dumma knä så jag fick försöka att lugnt gå förbi...


Visst är de äckliga?

Ny header!

Snälla Ellie fixade en ny header till mig idag :D
Vad tycker ni?

Gröna Lund 4 juni?

Kanske blir klassresa till sthlm och gå på grönan 4 juni. Hoppas det funkar, våra klassföreståndare har svikit oss helt så nu fixar vi allt själv och det är inte alls mycket planering som behövs, vad snackar de om?
Om det inte funkar med grönan blir det kanske resturangbesök med klassen istället :)



Sommarplaner

Nu börjar det bli en del sommarplanering. Ska träffa en massa folk och det kommer bli sjukt roligt och jag hoppas verkligen att allt kommer funka nu :)

Så här ser det ut än så länge (innom parentes står de som kanske ska vara med):
Några utav dagarna mellan avslutningen och midsommar: Åka till Kristin? (Kristin, Felicia, Sara, jag)
Slutet av juni: Ellie komma hit? (Jag, Ellie och kanske Sofia)
Början av juli (5-10?): Åka till Linköping? (Jag, Linn, Ina, Felicia, Sara, Kristin)
13-17 juli: Ridläger med bland annat Lovisa
18-25 juli: Gotland med kusiner + föräldrar
Nån gång i augusti: Säffle? (Jag, Felicia, Kristin, Sara, Linn, Ina, Lovisa)


Och det är inte ens juni än. Hur mycket mer kommer läggas till på den här listan och vilka saker kommer tas bort?
Måste ju få in lite konserter och sånt på den här listan med.  Kommer nog ta dagen som den kommer som vanligt fast lite inplanerade saker ska man ju ha.

Sommaren 2009 kommer förhoppningsvis bli väldigt bra och en sommar jag kommer minnas länge. Nu blir det en ny kategori: Sommar 09!


Sommaren 2008 var underbar!

Kort skoldag

Kom till skolan mitt i SO-lektionen. Vi såg på film. En komedi från 30-talet. De var lättroade på den tiden.

På lunchen var jag, greta och sara tvugna att skriva planering inför idrottslektionen imorgon. Jag vill inte hålla i idrottslektionen. Jag kommer ju ändå aldrig få bättre än G så varför göra onödiga saker?

Efter lunchen var det halvklass i matte och sen musik. Rätt tråkigt, vårat bidrag till melodifestivalöen kommer bli sämst. Om det ens blir nåt...

Sjukhusbesök

Idag på morgonen var jag på sjukhuset för ett återbesök och kolla knät. Fick prata med han som hade opererat mig och allt var bra. Nu får jag göra vad jag vill bara smärtan stoppar :)

Det bästa var nog att höra det här:
Mamma: Får malin rida om några veckor (jag ska ju på ridläger vecka 29)
Läkaren: Hon får rida redan nu om hon vill.

Det sämsta var väl att jag kanske kommer tycka att det är obehagligt att stå på knä. Och det skulle inte bara vara obehagligt veckorna som kommer utan det skulle vara det hela livet. Fast det var inte säkert, fick testa stå på knä på britsen och det var inte så farligt. Fast den är ju rätt mjuk.

Nu i sommar kommer jag vara tvungen att gå omkring med tejp eller stark solskyddsfaktor över ärret när jag är ute i solen för jag ska helst inte få sol på det. Men det kommer gå bra, kommer få konstigaste brännan bara ;D


Glass

För nån timme sen när jag satt och såg på tv kom mamma och gav mig glass. Ni kanske märker att jag älskar glass? Det gör jag!
Den här glassen var som en magnum classic fast mindre.

Jag hade precis ätit all choklad och så helt plötsligt lossnar glassen från pinnen och jag sitter där med ena handen full av glass och i andra handen höll jag pinnen.
Lyckat!

Sovmorgon, MVG och glass

Sovmorgon idag Väldigt skönt men även lite drygt eftersom det tog ca 50 min för mig att komma till skolan. Kom dit en halvtimme innan vi började ändå eftersom jag inte hade nåt att göra. Visste att det skulle sitta några i skolan som hade glömt bort sovmorgonen ;)

Hela tiden kom det nytt folk från klassen och jag vet inte hur många gånger jag fick höra "åh, du har klippt dig :) ... och INGA KRYCKOR! :o :o :D"
(Haha kännde mig tvungen att skriva dit smiliesarna)

Fick sluta tidigare idag med. Ingen spanska, skönt! Rätt ovärt att åka till skolan idag. Fast på bilden fick jag reda på att jag kommer få MVG i bild! Gissa om jag blev glad? Jag som inte ens kan rita!

Blev en glass på stan mellan bussarna. Ny Ben & Jerry's-glassen som finns bland GB-glassarna. Mums! (fast den var lite för dyr :/ 25 kronor är mycket för att vara en glass)


proppmätt

Hej hej!

För några timmar sen kom jag hem från Tristans födelsedagskalas.
Det var väl sådär, var väl den enda tjejen i min ålder.
Träffade en del släktingar. Vissa träffar ajg rätt ofta, vissa har jag träffat ett par gånger och vissa hade jag aldrig träffat.

Förresten så gick jag dit där kalaset skulle vara (utan kryckor). Gick rätt bra förutom ett steg där jag råkade lägga vikten på böjt ben och jag bara sjönk ner. Lite läskigt men som tur var så var jag så inne i att gå att det andra benet fixade allt innan jag hann ramla. Skrämmde mamma mer än mig själv, haha.

Fick en massa fika och nu när jag kom hem råkade jag äta för mycket mat så nu är jag proppmätt.
Det är jobbigt.

Kalas

Om någon timme ska vi gå till några släktingar och fira Tristan som fyller 7 år.
Tristan är min syssling som jag aldrig träffat...
Det är bara för att han i vanliga fall bor långt upp i norrland tror jag. Men nu är han hos sin mormor och morfar(?) som bor här i uppsala så då ska vi vara med och fira honom. Hoppas det blir tårta och en massa annat gott :)


Hemma igen

Hej!

Shopping utan kryckor gick riktigt bra, hade inga problem med att hänga med i mammas tempo. Bara det att jag blev sjukt trött, har verkligen tappat all kondition nu.
Till mig köpte vi 3 par strumpbyxor (man kommer ändå se ärret men det behöver ju inte riktigt lysa om det) och en liten väska som jag ska ha på balen. Eller, jag ska ju inte ha alla strumpbyxorna på balen men jag ska ju ha på avslutningen med och sen är det bra att ha ett par extra om de skulle gå sönder.  
Vi köpte även grattiskort till Sophia (som tar studenten), Robin (konfirmerar sig), Kevin (fyller år) och Tristan (fyller år). Köpte även presenter till Sophia och Tristan.
Sen blev det även lite andra småsaker vi köpte.
Kul med lite shopping men som sagt, lite jobbigt.

Nu har jag tangentbordet på keyboarden så det är lite jobbigt att skriva. Ska nog spela på keyboarden istället.

Kiss kiss

Hej hej!
Nu sitter jag här och lyssnar på Tarkan. Massa minnen, jag saknar turkiet när jag hör tarkanlåtar. Särskillt en som verkar vara hela turkiets favoritlåt. Vart man än är är det den låten som hörs mest. Även när turkiet hade vunnit ESC och vi trodde att vi skulle höra sertab överallt spelade de mest tarkan ändå.


Mamma är och köper blommor nu, sen så ska hon och jag åka till gränby centrum och köpa lite saker till mig inför balen och så lite presenter till folk vi känner (student, konfirmation, födelsedagar...). Jag ska shoppa utan kryckor, ska se hur det går. Se om jag orkar med tempot. om jag inser att det blir jobbigt eller att jag inte orkar gå så fort blir det kryckor i skolan på måndag, annars lämnar jag kryckorna då med.

Tips på låtar?

Klockan är 12 och jag sitter här vid datorn. Har suttit här i flera timmar nu, inte för att vara inne på olika sidor utan jag har släpat in keyboarden hit till datorn (eller okej, jag tvingade mamma att bära in den. Jag litar inte på mitt knä och vill därför inte bära tunga saker) och sen har jag suttit här i flera timmar och spelat en massa låtar.
Oscar är i Storvreta hos nån kompis så jag har fått sitta här ostörd i flera timmar. Skönt!
Fast jag gillar inte min förkylning. Det låter hemskt när jag sjunger och det är faktiskt mycket lättare att spela en låt om man sjunger samtidigt (så tappar man inte bort sig).

Nu ska jag fortsätta spela lite. Mitt problem är bara det att jag aldrig kommer på nån låt jag vill spela. Så skriv lite tips på bra låtar som är kända över hela världen (lättare att hitta då) och som jag har hört tidigare.


förra helgen

Har lagt in bilderna på datorn nu. Några finns på bdb. Det konstiga är att det tog en hel vecka för mig att lägga in bilderna på datorn. Och imorse blev jag förvånad över att det redan var fredag, att veckan nästan är slut.
Här är en bild från helgen iallfall.
Kristin leker med mina kryckor inne i husvagnen.

två veckor

Kom nyss på att det idag är exakt 2 veckor tills jag fyller år.
Tiden går verkligen fort.
Min födelsedag = snart sommarlov, slappa i skolan och bara ett par dagar kvar med klassen.
Det är inte alls långt kvar till sommarlovet nu.
Jag vill ha sommarlov men jag vill inte sluta nian. Eller jo, det vill jag.
Sluta nian betyder ju att klassen splittras. Även fast jag vissa stunder hatar klassen kommer jag ändå sakna oss. Det har varit vi i 3 år nu. I 3 år har vi träffat varandra varje dag och nu ska det helt plötsligt ta slut.
Det är nästan som att ha ett förhållande som helt plötsligt efter 3 år tar slut. Även fast man tröttant en del på varandra så har man ändå levt tillsammans i 3 år. 3 år är lång tid.

Oj, nu blev det här värsta deppinlägget, det var inte meningen.
Om 2 veckor är det min födelsedag.
Hur ska jag fira det?
Vad ska jag önska mig?
Hur som helst blir det skönt att bli äldre. Inte så många år kvar tills man inte behöver bry sig om åldersgränser och sånt jobbigt.


Even though it hurts

Trött idag, Oscar väckte mig genom att släppa in hampus (katten) på mitt rum. Hampus är mys så det gjorde inte så mycket. Har än så länge inte orkat göra något idag.
Skrev av några ackord till några låtar igår innan jag gick och la mig och det första jag gjorde idag var att spela de där låtarna. Men tror ni att ackorden var rätt? Nej, det var de såklart inte. Allt lät bara så otroligt fel.

Vill åka till gränby centrum idag. Orkar inte gå på stan men vill shoppa. Eftersom jag inte får/vågar cykla pga knät så måste jag vänta enda tills mamma kommer hem, lite drygt.

Jag har förresten inte använt kryckorna sen jag kom hem i onsdags. Jag känner mig lite duktig. De står dock inte kvar vid ytterdörren utan jag har faktiskt bärt in dom till mit rum (var noga med att jag skulle bära dom dit).

Ni missar väl inte bonde söker fru ikväll?


Thilde på Hugur och jag i pulkan. Jullovsläger januari 2008

Grey's anatomy

Såg nyss på grey's anatomy. Fan va bra det programmet är!
Någon mer än jag som gillar greys?


Nu är det klippt

Efter skolan klippte jag mig. Lugg blev det och bort med allt slitet. Luggen blev väl sådär, känns som om den är lite sne och sen så hatar jag mina virvlar -.- .
Sen efter klippningen skulle jag gå lite på stan och då träffade jag Ellan och Maja så jag gick med dem en liten stund innan jag åkte hem.
När jag kom hem lämnade jag kryckorna vid dörren. Imorse när jag fixade mig använde jag inte kryckorna heller. Jag börjar bli bättre :)

Alexander Rybak - Fairytale

Eftersom jag nämt Fairytale i varenda inlägg idag borde jag nog lägga in den här.
OBS! Efter några lyssningar kan den bli beroendeframkallande.


Dagens

Dagens frisyr: utsläppt med hårspänne i luggen (som vanligt...)
Dagens smink: mascara, concealer
Dagens klädsel: Jeansleggings, långt randigt linne, skoltröjan
Dagens händelse: skolan
Dagens planer: duscha, plugga, sova
Dagens vill ha: sommar
Dagens saknad: helgen, felicia och massa andra
Dagens drog: fairytale
Dagens tråkigaste: jävla engelskaläraren som säger en sak och sen sätter mkt sämre betyg
Dagens roligaste: Lunchrasten
Dagens finaste: Får väl bli Louise för hon är så bra
Dagens måste: plugga -.-
Dagens dricka: mjölk?
Dagens köp: inget? eller jo, lämnade in pengar för balen
Dagens mat: spagetti
Dagens kärlek: klassen
Dagens mående: förkyld
Dagens låt: Fairytale - Alexander Rybak

But no one else could lift me high above

Sjukt trött imorse.
Mamma körde mig till busshållplatsen vilket tar 3 min och när jag satte mig i bilen tänkte jag "hoppas de spelar fairytale på radion" och så startade jag radio. Och gissa vilken låt som precis skulle börja? Jo, Fairytale! Energikick och jag blev glad. Och det glada humöret har hängt med större delen av dagen.

Fast jag bev faktiskt lite sur när vi fick tillbaka våra nationella resultat i engelska. Varför står min lärare och ljuger mig rakt upp i ansiktet för? Varför säger hon att jag och några andra är jämna och sen får de 3 "steg" bättre betyg än mig? idiotlärare. Men inte ens det förstörde min dag.

Roligaste på dagen var lunchrasten då vi satt ute och erik bestämmde sig för att leka mamma, pappa, barn med mina kryckor. Jag, Jenny och Lollo dog av skratt. Annars var det kul när killarna började spela upp fairytale (från youtube) på musiken och dansade. Den där låten gör mig glad!
(Fast nu har ajg nästan tröttnat på den lite. Började precis lyssna på lite annan musik igen...)

Sverigeskämt?

Hahaha satt nyss och kollade på klipp på ESC vinnaren Alexander Rybak på youtube och det var en liten rolig (och helt fel) sak han sa i en intervju (Eftersom han kan både ryska och norska skulle han översätta saker som intervjuaren sa).

Intervjuaren: Vad ska man säga till nån om man vill att den ska sticka?
Alexander: Då säger man att man är svensk.

Hahahahha jävla norrman asså XD

Och ja, jag gillade inte norges låt första gången jag hörde den, nu är jag helt kär i den.

ESC + Party i husvagnen

Blev en cykeltur till konsum efter maten för att köpa lite saker att äta under ESC. Fan va rädd jag var, Sara skjutsade mig på min egna cykel och där satt jag med en krycka i handen och hon cyklade nästan omkull en gång. Hjälp! Men vi kom hem helskinnade 5 minuter innan ESC började ialla fall :)

Norge vann. Först gillade jag inte låten men nu efter många lyssningar gillar jag den verkligen! Bra att de vann. Det måste betyda att bara sverige har en bra låt kan vi vinna.



Efter ESC blev det party i husvagnen för våran del. En massa telefonsamtal och radiolyssning ochprat blev det hela kvällen/natten. Somnade strax efter 5.

Vaknade vid 8 och kunde inte somna om. 3 timmars sömn och jag är inte alls trött. Idag ahr vi kollat på tv och gått med sara till bussen och sagt hejdå till henne. Om någon timme åker även kristin hem. Inte kul.

100000 bilder har vi tagit den här helgen. Lägger väl upp några här sen.


WOHO !

KRISTIN OCH SARA ÄR HÄR HEMMA HOS MIG NU!  FATTA!" KRISTIN ÄR I UPPSALA!  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D


ESC semifinal 2

Igår var det semifinal 2 i Eurovision song contest.
Jag tyckte nog att grekland var bäst (den var iallafall bra) så det blev lite spännande när de inte ropade upp att den gått vidare förrän sist! Jobbigt.
Sen fattar jag inte varför norges bidrag är så favorittippat. Jag gillade den inte alls i början men nu efter några lyssningar börjar jag gilla låten mer och mer... Den är ju inte ens bra!

På lördag är det final. Jag både vill och inte vill att det ska gå bra för sverige.
Jag vill att det ska gå bra för sverige är sverige och det är alltid kul när det går bra.
Jag vill inte att det ska gå bra för det är den där jävla operalåten. Visst, den är helt okej men snälla, inga fler sånna vinnare i melodifestivalen?


fredaaag

Dagen började med nationellt spanskaprov. Går knappt att få en sämre start på dagen än det för det var verkligen sjukt svårt! Jag skulle bli jätteglad bara jag fick hälften rätt. Fattar ni då hur svårt det var? På tisdag är det skrivdelen och sen är det äntligen slut med nationella prov. Fan va skönt!

Efter Spanska NP hade vi teknik. Jag råkade få ett blödande jack i min pekfingernagel. Inte kul. Fick världens minsta plåster som är precis lite för litet. Men det funkar ändå.

På lunchrasten försvann halva klassen till öppet hus på Thorén. Undrar hur många som ens åkte dit...

På matten räknade vi på i boken. Tråkigt som fan men läraren var borta från klassrummet rätt mkt så det blev mycket prat och annat roligt. Vi var några som gick ut några minuter för att få lite luft också. Dert var några rätt roliga minuter ;)

På idrotten skulle de ha vikarie och vara ute men det blåste som fan, man flög nästan bort så vi gick in. Klassen skulle spela amerikansk fotboll, rätt kul att se på i alla fall. Haha gulligt när killarna ligger kvar på golvet och kramas fast "dommaren" blåst av. 

Förresten så var det inte bara jag i klassen som hade kryckor idag heller. Kalle har skadat foten och måste gå på kryckor i typ 5 veckor stackarn. Men han verkade ändå inte ha så ont och han kunde gå lite på foten fast han inte får för läkaren.
Och idag var det ingen som klagade på mina kryckor. Man kan ju undra varför...

skåpstädning och klasströja

Skön dag idag för det var inget nationellt prov!
Fram till lunch satt vi ute i korridoren och jobbade för vi hade inget klassrum att vara i för vissa gjorde nationella prov.
På lunchrasten fick jag och Louise ett litet ryck och bestämmde oss för att städa vårat skåp. Så fort man öppnade det ramlade det ut saker och det såg förjävligt ut så vi tömde det och rensade ut allt onödigt (som t.ex. gamla mattehäften och gamla provpapper) och torkade ur skåpet. Sen la vi in alla böcker som skulle vara kvar i två högar, vek en liten låda för alla pennor (helt plötsligt hade vi visst hur många pennor som helst!) och sen la vi in väskorna och jackorna.
Såhär fint blev det (innan vi hann lägga in jackorna) :

Skåpet ser förresten väldigt stort ut på den här bilden. Det är egentligen minsta sortens skåp och vi är två som delar på varje skåp. All städning gjorde vi medans sara bara stod och såg på. Haha, stackare.

Efter skåpstädningen gick vi och satte oss i fönstret för första gången sen.. sjuan? Länge sen var det vi satt där. Hur varmt och skönt är det och inte alls lika smutsigt som det var förr (det var väl därför vi slutade sitta där).

Sen kom klasströjorna som vi hade beställt. Tråkigt tryck och så (ni skulle bara veta vilket tjafs det var om det där trycket och tillslut orkade ingen tjafsa mer så det blev ett tråkigt tryck som en envis person i klassen ville ha...) men min tröja är jättestor och mjuk. Myströja helt enkelt. Tröjan är ju inte direkt ful utan bara tråkig. Men det blir till att använda den på sommarkvällar när man vill ta på sig en stor mysig tröja :)


Dagen

Klassråd
SO
NP Fysik Laboration
Slöjd
Lunch
Idrott
Svenska
Engelska

Dagen började som sagt med klassråd. Vi orkade knappt säga nåt så klassrådet varade i ungefär en kvart.
På SOn hade vi muntligt läxförhör och sen jobbade vi med instuderingsfrågor. Sånt är tråkigt men måste göras.
Efter halva lektionen gick första halvan av klassen och hade Nationellt prov i fysik laborationsdelen. En halvtimme senare var det min halva av klassens tur att göra nationella provet.
Igår hade vi skrivit en planering om hur vi skulle göra laborationen men de hade visst skrivit fel på provet och vi hade tänkt göra lite för anvancerade saker så alla på hela skolan fick en färdig planering. Haha, vi är för vana vid riktiga laborationer, det här var för simpelt! När man var klar gick man till en annan NO-sal och skrev labrapport. Blev klar strax efter 11 fast hela släöden var inställd så min lunch blev 2 timmar lång.
Gick inte och åt direkt utan väntade på lite folk. Var inte i matan förrän 20 över - halv. Det kom hela tiden lite nytt folk från klassen och satte sig vid mitt bord så det slutade med att vi satt där inne i matan ända till 12 innan vi gick.

Efter en lång rast så hade vi idrott. Jag som fortfarande är skadad satt på en bänk och såg på när de andra spelade brännboll. Väldigt kallt för det blåste. Varför ligger min skola brevid ån för? och varför är det en massa åkrar på andra sidan n så det blåser så himla mycket? Inte kul, fick låna matildas jacka iallafall så jag frös inte ihjäl som tur var.

Efter idrotten hade vi svenska. En massa redovisningar om olika författare. Jag fattar inte riktigt varför vi skulle göra alla dessa författararbeten eftersom man aldrig ändå kommer ihåg vad de andra berättar om "sina" författare.

När vi skulle ha engelska fick vi tillbaka våra nationella prov i Svenska. De sätter efter en liten poängskala så det finns 2 IG nivåer, 3 st G nivåer, 3 VG nivåer och 2 MVG nivåer. Och sen fanns det olika poäng som lärarna skulle multiplicera med osv., svårt att förklara. Men jag fick i alla fall VG+ på läsförståelsen, G+ på muntliga och MVG- på uppsatsen. VG+ totalt. Jag är så nöjd med det där MVG:t på uppsatsen för jag skrev en krönika och jag hade aldrig skrivit en krönika tidigare. Blev missnöjd Med G:t på muntliga. Det kanske mest är för att jag var borta ungefär hälften av alla gånger vi haft muntliga i svenska -.- . VG+ totalt är väl ungefär vad jag hade räknat med. Jag hade iallafall räknat med VG.
Sen när vi kollat på våra nationella resultat fick vi gå hem.


Ojoj, långt inlägg som säkert ingen orkar läsa. Jag la in 2 bilder så det kanske blir lite lättare att läsa då :)


ESC semifinal 1

Sverige gick vidare!
Visst, La Voix är kanske inte världens bästa låt men nu när det är den som representerar sverige måste man ju ändå heja lite på den. I sånna här situationer hejar man jämt på sitt land.
På torsdag är det semifinal 2 och sen på lördag är det final.
Heja Sverige!

(hej onödigt inlägg -.- )


två roliga saker

1. Idag i matsalen var det en lärare som snubblade på mina kryckor och ramlade XD Det var alltså inte så att han snubblade på kryckorna utan han ramlade verkligen.

2. På lördag kommer Kristin till Uppsala! Då kommer hon, jag och sara ha fest i min husvagn och det kommer bli askul! Har inte träffat Kristin sen höstlovet så det blir riktigt kul att träffa henne. Sara har jag inte heller träffat på väldigt länge pga mitt knä så det blir kul att träffa henne med.


yeah, grymt snygga var vi under en konsert på gatufesten, juli 2008

Första nationella provet i fysik någonsin

Idag hade vi nationellt prov i NO. Fysik. Usch usch, det gick inte alls bra. Jag kommer verkligen inte höja mitt betyg i NO nu...

Jag mår fortfarande inte bra. Känns som om jag har någon konstig förkylning som flyttas runt i kroppen hela tiden. Igår hade jag sjukt ont i halsen och hade hela tiden en halstablett i munnen. Sen på eftermiddagen fick jag så ont i magen att jag nästan höll på att dö. Känndes ett tag som om jag skulle spy bara för att det gjorde så ont men tillslut så försvann det onda efter några timmar. Idag är förkylningen i näsan vilket är väldigt jobbigt, kan knappt andas och måste snyta mig hela tiden. Har även idag känns som om jag ska spy ett par gånger men jag ahr som tur var inte gjort det.

Trots denna konstiga förkylning var jag i skolan både idag och igår.
Och förresten, jag får inte åka taxi längre vilket är sjukt jobbigt. Igår åkte jag buss till skolan (mamma hämtade mig efter) och såklart kom jag försent till skolan eftersom det tar ett tag att gå från bussen. Idag gick jag till skolan och visste inte alls hur lång tid det skulle ta att gå. I stället för 15 min så tog det 25 min. Inte så farligt ändå men sjukt jobbigt att "gå" så långt.

Ikväll är det första semifinalen i ESC och sverige tävlar ikväll. Jag både vill och inte vill att det ska gå bra för sverige. Risken finns ju att om det går bra för la voix så kommer vi bara tävla med operalåtar i framtiden och det är inte alls bra. Men jag har hört några utav de andra låtarna och jag har vant mig vid La Voix nu och den borde faktiskt gå vidare till finalen...

Imorgon ska jag även ha egen lektion på idrotten tillsammans med 2 andra personer. Och de där andra två personerna är jämt "sjuka" (som t.ex. idag gick de hem direkt efter nationella fast de inte verkade ett dugg sjuka och jag satt där och snörvlade med min förkylning) så vi har inte riktigt planerat något. Eller, vi kanske vet vad vi ska göra med inte hur vi ska lägga upp det och hur många minuter det ska vara på varje sak. Men om jag känner dem rätt så kommer de vara där imorgon och vi kommer göra en skitdålig idrottslektion. Kul va?

Nej nu ska jag gå och snyta mig. Hejdå! <3


Och förresten så är det en person jag vill säga förlåt till. Shit jag trodde aldrig att du skulle komma på riktigt när jag sa att du skulle komma. Fick lite panik när du sa att du satt på bussen och nästan var framme + att min lektion skulle börja några minuter senare. Men vi kan väl ses sen, nästa vecka som vi sa?
(och jag vet att du inte läser min blogg, du vet nog inte ens att jag har en blogg)


sjuk eller nåt

Idag är jag typ sjuk. Inte kul. Vaknade flera gånger inatt av att det lät när jag andades och så. Har asont i halsen och öronen och huvudet och har haft det hela dagen. Halsen är ju absolut värst. Jag sa ju igår att jag aldrig har on i huvudet, det var ju såklart ett tecken på att jag höll på att bli sjuk..
Har legat i soffan och kollat på tvn hela dagen, har inte orkat göra något annat.
Men nu för nån timme sen började jag känna mig lite bättre, bra det, kan kanske gå till skolan imorgon ändå fast jag är sjukt seg nu.
Vill inte vara sjuk den här veckan. Får inte vara sjuk den här veckan.
Flera nationella prov och de orkar jag inte göra i efterhand så jag måste vara frisk.

Nu ska jag duscha så jag ser lite fräsch ut imorgon, sen blir det wipeout och söndagsparty med filip och fredrik.
Sen sova, godnatt. 

robinson 2009

Såg nyss på robinson. Tycker att man under hela programmet kunde fatta vem som skulle åka ut och det är ju lite tråkigt. Man vill ju inte veta i förväg vem som ska röstas ut... Men jag tycker ändå att det var bra att Angela åkte ut, jag håller med de andra, hon var jobbig. Hon behövde väl inte prata om mat hela tiden, särskillt inte när hon hade en massa frukter och sånt. Hon satt ju och åt frukt och så klagade hon på att hon inte fick ris. Och när de åt fisk klagade hon på att det inte fanns salt. Var glad för den maten du får, klaga inte.
Tycker robinson är bättre nu när alla jobbiga åkt ut iallafall. :)


balklänning fixad!

Idag är det soligt och varmt ute.
Ändå har jag inte gått ut och satt mig på balkongen än.
Varför?
Jo, det var så att jag hade bytt om till minishorts och linne och skulle gå ut och sen när jag öppnade dörren kom det precis ett tjockt moln som gjorde att det blev skugga. Då blev jag lite sur och gick in och böt om till tunika och jeansleggings igen.
Det är en massa moln ute. Jag vill att de ska försvinna för annars verkar det vara jättefint väder. Det är ju varm ute med.

Idag ska jag bara vara hemma och slappa tror jag. Har lite ont i huvudet med, jag har aldrig ont i huvudet!

Förresten så köpte jag en balklänning igår. Typ ljusrosa ballongklänning. Fast jag kanske ska se om jag hitttar någon ännu snyggare för i så fall så lämnar jag tillbaka den här. Kom även på att jag kanske ska byta den här till en storlek mindre för jag kom på att den satt lite löst...
Och nu får vi bara hoppas att ingen annan kommer ha likadan klänning som mig men det kommer det nog eftersom jag köpte den på vila och där kommer typ alla köpa sina klänningar verkar det som :/


Fredag + bilder från igår

Idag är det fredag!
Hur skönt som helst, fast det känns verkligen inte som fredag.
Vanlig dag i skolan idag, förutom det att vi fick äcklig frukost på läsningen. Tur att jag reddan hade ätit frukost hemma. Det har varit en konstig skolvecka det här, kolla bara:

Måndag: enda helt vanliga dagen
Tisdag: Nationellt prov C i matte och HK (och jag som inte har hk längre). Inga andra lektioner
Onsdag: Operation dagsverke och teater med klassen
Torsdag: Skojfotograferingen. Hade läsning som vanligt och lektioner från 10.
Fredag: Fick frukost på läsningen.

Idag var även sista dagen jag får åka taxi. Nu blir det buss och/eller gång som gäller till skolan, jobbigt. Måste säkert gå hemmifrån långt innan jag brukar.

Här kommer några bilder jag tog med mobilen igår:



och här kommer en ful bild på mig från igår som matilda ändrade bakrunden på:

haha hemskt bild, jag vet

Avslutningsfoto

Idag tog vi vårat avslutningsfoto. Det var kul!
Vi hade flera teman, de enda jag visste om var hippietemat och knäckebrödstemat men nu hade erik fixat fram brandmanskläder så det var flera i klassen som hade det. Och sen var det lite blandat.
Alltså det här var temanen: Hippies och brandmän. Sen fanns det några som varken var hippiea eller brandmän och det var: Daniel och truls (som körde på sitt knäckebrödstema), Skott (som helt plötsligt ville vara en tiger så hon var det) och Mattias som inte var utklädd alls och hade en skylt där det stod "ursäkta min klass"
Det avr askul att ta den här bilden iaf. Alla förberedelser och allt.
I brist på bättre bild får ni se den här som måna la upp på facebook:

hippekläder

imorgon är det dags för det där skojfotot.
Jag har kommit fram till att jag ska ha på mig en stor (typ XXL Herrstorlek. Mamma är och köper en sån åt mig nu)  vit t-shirt som jag ska måla ett peacemärke och blommor och sånt på med vattenfärg imorgon.
Hoppas verkligen att vi får lång tid innan på oss att förbereda för annars vet jag inte hur jag ska lyckas få ihop det.
Byxor vet jag inte vad jag ska ha. Blir antagligen mjukisbyxor eller leggings.
Leggings är ju mkt snyggare till en sjukt stor t-shirt men det är väl inte så mycket hippie med leggins?
Sen måste jag fixa ett band att ha i pannan. Blir väl så att jag går till släjden imorgon och klipper en tunn typremsa eller nåt.
Hoppas att inte alla redan har allt färdigt när de kommer till skolan utan måste måla lite och fixa band på slöjden. Annars blir det bara jag som får panik, haha

Blästrad

Idag var ajg och klassen på teater på stadsteatern här i uppsala.
Vi såg Blästrad som är en skolföreställning för oss som går i nian.
Det var en enmansteater som var ca en timme lång och handlar om våld i samhället.
Han som spelade upp teatern var sjukt duktig och kom inte av sig en enda gång.
Hur kan han komma ihåg alla repliker och saker han ska göra utan någon hjälp alls?
Bra teater var det i alla fall och den fick väl oss att tänka lite. Det var det som var meningen.
Det enda dåliga var att han ibland hoppade lite i tiden så några gånger blev man lite förrvirrad.

Teatern började med att han låg på golvet och sa "22 år. 13 år. 12 år. 10 år" Sen slutade teatern med att han låg på golvet på samma sätt och sa "10 år. 12 år. 13 år. 22" (Det skulle föreställa att han dog innan han hann säga år...)

Bra teater var det som sagt. Får väl hoppas att alla ni andra som går i nian nu får se den ni med.


Hippie - tips?

På torsdag ska vi ta avslutningsfoto med klassen.
Vi ska vara utklädda till hippiesar.
Vad ska jag ha på mig?
Jag har inga hippiekläder.
Hjälp!


4/5 & 5/5

Gårdagen:

Skola, gick tidigare från spanskan.
Sjukgymnasten
ÖB, köpte nya ridbyxor (billiga och snygga, kul att ha nåt till par att välja mellan)
Hem, chilla


Dagen:

Skolan, bara nationella i matte (svårt!) och HK (hälsovecka i EF, alla åkte iväg och gjorde nån sport på eftermiddagen men jag som inte kunde det plus några som inte ville hade hk. Bara jag, josefin och andrea som var nior där, haha.)
Hem, tv, träna, dator

Packa

Kom på att jag måste packa idag för jag ska hem till mamma direkt efter skolan. Eller ajg ska till sjukgymnasten först och sen hem till mamma. Och mina saker ska pappa och Oscar ta med sig sen vilket betyder att jag måste packa nu. Jag ska ju se Wipeout och Söndagsparty med Filip och Fredrik! Och fixa så jag kan redovisa om en författare imorgon med.
Måste packa nu.
Hejs!

Så ska jag bli brun

Idag har jag solat två timmar (en timme i taget 2 ggr).
Igår solade jag också 2 timmar (en timme, gå in, en timme till. precis som idag).

Det där ska jag fortsätta med varje dag det är soligt och jag har tid. 
Alltså: 
När det är helg och soligt ute ska jag sola minst 2 timmar varje dag.
När jag är i skolan ska ajg sola lite när jag kommer hem men det behöver inte vara 2 timmar. Men jag måste sola direkt när jag kommer hem för det är då solen är som starkast.

2 timmars solning mitt på dagen när det är sol ute. Det måste väl räcka så man blir brun och fin?
Sen så gör det ju såklert inget om man solar längre än 2 timmar.

Detta gäller bara dagar man bara är hemma och inte gör något. Man kan ju inte tvinga alla kompisar att sola, haha


sol + plugg

Hej!
Idag har jag solat. Satsade på att få en fin bränna idag så jag tog på mig minishorts och bikiniöverdel coh sen så la jag mig på en handuk på altanen och solade.
Det var inte alls lika bra väder idag som igår. Det var lite tunna moln idag och det blåste. Finns ju både för- och nackdelar med det.
Fördel: man svettas inte ihjäl efter bara en kvart.
Nackdel: jag frös.

Låg där ute en timme i alla fall. Sen så blev det ju skugga igen pga den där granen som jag skrev om igår så då gick jag in.
Nu har jag suttit här vid datorn ett tag och jag har hunnit skriva in en liten uppsats på datorn och mailat iväg den till läraren. Skönt, nu måste jag bara se till att försöka förbereda mig så jag kan redovisa imorgon med. Ussch, inte kul. Jag hatar att stå och prata inför klassen.

Snart ska jag gå ut och sola igen, tror att solen åkte förbi granen nu. Hoppas det blåser lite mindre nu med.

Pussar!

Äntligen 0!

Kolla vad skönt! För första gången sen operationen (vilket är 5 veckor och 2 dagar sen) är jag nere på 0 inlägg på bloggkoll.
Inte en ända gång har jag tryckt på "markera som sedd". Tyvärr så har ju blogglovin' själva raderat några inlägg och jag har tagit bort en av bloggarna jag bevakade men annars så har jag sett alla inlägg.
Jag är nästan lite stolt över mig själv, haha


Sol

Så underbart med sol!

Ja, jag vet att det varit soligt ute i flera dagar nu men igår var det så varmt att jag var helt slut när jag kom hem. Och jag har ju solat när jag varit hemma hos mamma men inte här hos pappa.

Idag när jag vaknade bestämmde jag mig direkt att jag skulle sola lite idag. Såg på tv i en timme och sen blev det på med shorts och linne.
Gjorde lunch och åt den, sen gick jag ut och flyttade på en av utemöblerna så den stod i solen. Sen satt jag där en timme i solan och lyssnade på musik. Underbart!
När jag hade varit ute en timme blev det skugga på i stort sätt hela våran framsida pga den drä superstora granen som står brevid våran tomt. Jag var rätt trött och varm efter att ha suttit ute i solen så länge så jag gick in.

Det sämsta är att det tar väldigt lång tid för mig att bli brun. Jag vill vara en sån där som man ser resultat direkt på och som blir hur brun som helst efter bara en dag ute i solen. Jag blir mest röd och sen blir jag långsamt lite brun.

Nu är jag trött och har lite ont i huvudet efter attt jag satt ute. Borde nog dricka lite vatten nu.

puss hej! <3

mitt knä 18/3 2009

Såhär såg mitt knä ut någon timme efter jag hade skadat det.

Pilen är hur knäskålen hade flyttat på sig och det som är inringat är en massa småbitar av knäskålen som lossnade. Man ser att det är lite ojämn färg där, nästan lite fläckigt och det är för att det är bitar som ligger löst. Under operationen skruvade de fast de där bitarna med två skruvar. De lättade även lite på något band som drar knät åt höger...

Ja, nu har ni fått se röntgenbilden på mitt knä, ni kanske fattar lite mer vad som hänt nu.


Förresten så kom jag på igår att jag kan gå korta streckor utan kryckor. Har gjort det lite idag med.
Fast jag går som en pingvin då jag inte får belasta böjt ben (om jag gör det kommer musklerna inte orka sträcka på benet eller hålla emot mot min kroppsvikt så då kommer jag antagligen ramla ihop och det kommer göra ont.)
Men fattar ni? Jag kan gå! Det blir bara bättre och bättre

sista april + första maj

Som ni vet så var jag hemma hos linnea under valborg. Det var kul, såg en massa filmer och åt pizza och sånt. Sov över där med.

Idag kollade vi på tv och höll på lite med varandras mobiler. Åkte till stan vid halv ett, första gången jag åkte buss på över 6 veckor. Var mycket folk på bussen på väg in till stan och man har verkligen lite makt när man åker buss med kryckor, folk lämnar sina platser och säger att man ska sitta där. Men jag såg att det fanns flera platser längre bak så jag satte mig där istället.
När vi kom till stan träffade vi Linneas kompis och jag sa hejdå till Linnea och gick till min buss. Även på busshållplatsen lämnar folk sina platser så jag ska få sitta. Men jag stod, så farligt är det inte och bussen skulle ju komma om bara 5 min.
Bussen hem var rätt tom. Skönt.

När jag kom hem tittade jag först lite på the ex-effect eller vad det heter. kul att se på och det var maraton! Fast efter ett tag tröttnade jag och satte mig här istället.

Och gissa hur glad jag blev nyss när jag började höra den här låten:
 
Oj, man ser inte så bra med det var If only your bed could cry som spelades.

Nu spelas alcazar. De är också bra :)

RSS 2.0